Home » WellPutt Putting mat 4m

WellPutt Putting mat 4m [Review 2022]

Overzicht

Productgroep

Doelgroep

Voor iedere golfer die beter wil worden in putten.

Partner prijs

Vanaf € 150,- vind de laagste prijs »

Wat kun je verwachten van de WellPutt putting matten?

Van onze partner Golf Backyard kregen we deze maand de o zo populaire WellPutt putting mat opgestuurd. Zoals Sam van Golf Backyard aangeeft zijn de putting matten bij Golf Backyard bijna niet aan te slepen.

Deze maand mochten wij de mat dus testen. Wij hebben de putting mat op alle mogelijke punten getest en vergeleken met de putting mat van Pure2Improve zodat je weet wat de verschillen zijn en wat je kunt verwachten. 

Laten we snel beginnen!

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€179,00)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:06

Het uiterlijk van de WellPutt putting mat

Bij het uitpakken van de WellPutt putting mat die we hebben gekregen van Golf Backyard (de vier meter variant) zagen we al direct dat het om kwaliteit gaat wat deze mat betreft. De WellPutt putting mat is niet goedkoop, en dat straalt ‘ie ook wel uit!

De structuur van de mat oogt als turf waarop je aan het putten bent, echt een beetje de gras structuur. 

WellPutt putting mat 4 meter

Het is geen straf om deze putting mat in huis te hebben en je vrouw of man zal zich waarschijnlijk niet heel snel gaan ergeren aan deze putting mat in de woonkamer, omdat de mat er gewoon lekker uit ziet!

Putting matten op een ander niveau

Dat WellPutt goede producten wil leveren, dat moge duidelijk zijn. Het merk stuurt volle bak op ontwikkeling en verbetering van haar producten. 

Innovatie is dan ook een kernwoord wanneer we kijken naar de producten van WellPutt en diezelfde producten vergelijken met andere aanbieders van soortgelijke golfproducten binnen de golfsport.

‘’Waar zie ik die ontwikkelingen dan in terug?’’ Hoor ik je denken. We leggen het je uit.

Verschillende Stimp-snelheden

WellPutt heeft haar putting matten zo gecreëerd dat je twee kanten op kunt putten met verschillende snelheden. Dit is een geniaal idee omdat de stimp (snelheid van de green) nogal eens uiteenloopt per green. Doordat je met de WellPutt mat een keuze hebt kun je de snelheid welke het best past bij de green waar je op speelt kiezen!

Stimp putting mat

Authentieke rol

Door de innovativiteit van WellPutt hebben ze de green aardig goed kunnen reproduceren vinden wij zo. Je begint met deze mat bijna het idee te krijgen dat je op een echte putting green staat door de structuur van de putting mat.

Visuals op de mat

WellPutt heeft verschillende visuals op de putting mat afgedrukt, dat zien we wel vaker bij andere putting matten. Het verschil tussen de verschillende putting matten is echter dat WellPutt haar visuals echt goed heeft doordacht.

Zo heeft WellPutt de zogeheten Good-zone bedacht. De Good-zone is een verlengde ruimte achter de hole die aangeeft binnen welke lengte je de putt nog kunt missen. 

Op de nieuwere matten heeft Well Putt ook rekening gehouden met het inbouwen van spiergeheugen tijdens je putting training, hoe goed is dat!

Good zone WellPut mat

Je ziet precies hoe je je putter moet bewegen om een goede stroke te maken. Aangevuld hierop zie je ook hoe ver je moet stroken om een bepaalde lengte putt te maken.

Applicatie op je telefoon

Een andere gave ontwikkeling die we nog niet eerder hebben gezien in de wereld van het putten is het combineren van een applicatie op de telefoon met de putting mat. 

Wanneer je al eens met een putting mat hebt gewerkt dan weet je dat het putting om een mat soms wat saai kan worden. Om deze reden heeft WellPutt een applicatie ontwikkeld waarin je scorekaarten kun bijhouden en je kunt trainen volgens verschillende schema’s op basis van verschillende moeilijkheden. Zo meet je je progressie terwijl je lekker aan het oefenen bent. 

De verschillen tussen WellPutt en Pure2Improve

Wat direct opvalt, wanneer we de putting mat van WellPutt vergelijken met die van Pure2Improve, is dat het prijsverschil riant is. 

  • Voor een putting mat van Pure2Improve betaal je zo’n 65 euro (300 x 65 cm)
  • Voor een putting mat van WellPutt betaal je zo’n 160 a 170 euro (400 x 50 cm)

In vergelijking zie je duidelijk dat het bedrijf WellPutt meer energie steekt in innovatie dan Pure2Improve. Dat valt onder andere te zien aan de applicatie voor op de telefoon en de mat zelf; verschillende putt snelheden en opdruk op de mat. Bij Pure2Improve is de mat gewoon de mat. Er zit wel degelijk visuele ondersteuning op de mat, maar je proeft dat het bedrijf zich niet enkel op golf focust. 

Een strak tapijt zou even goed dienst kunnen doen in plaats van de Pure2Improve putting mat wat ons betreft. En zo blijkt ook uit de praktijk. Mijn eigen putting mat ligt al zeker 1,5 jaar in de kast, terwijl ik best wel fanatiek golf. Het tapijt daarentegen wordt toch wel zo’n twee keer in de week gebruikt voor een korte putt sessie tussen twee wijnflessen door. 

Ik weet niet wat m’n vriendin erger vindt, dat de putting mat in de woonkamer ligt of dat ik tussen haar dure wijnflessen door aan het putten ben..

Het mooie aan de WellPutt putting mat is dat deze mat je misschien wél uit kan blijven dagen, middels de meegeleverde applicatie. Zo speel je echt ergens voor en is doelloos wat balletjes wegtikken op de putting mat verleden tijd. 

Zijn er mensen die deze putting mat al langer hebben? Wij zijn benieuwd of jullie na lange tijd nog braaf blijven oefenen! Laat het ons weten via info@onlinegolfercaddy.com.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!