Titleist

Titleist is één van de meest bekende merken binnen de golfwereld. Op deze pagina vertellen we je wat over de historie van het merk en laten je daarnaast zien welke producten Titleist in haar assortiment heeft.

Titleist gaat al bijna 100 jaar mee. Phillip E. Young begon namelijk met Titleist in 1932. Tijdens een rondje golf in die tijd miste Young een putt welke er duidelijk in had moeten gaan, terwijl hij golfde met zijn tandarts.

Young vroeg zijn tandarts om de golfbal door de scan heen te halen, en Young kreeg gelijk. De bal bleek niet juist geproduceerd waardoor de putt werd gemist. Een obsessie voor goed geproduceerde golfballen was geboren. Young begon het merk Titleist (spreek uit als title-ist).

Young, afgestudeerd als technicus aan de University of Massachusetts, ontwikkelde een machine waarmee hij in één ruk een stuk rubber om een bal heen kon trekken. De jaren die daarop volgden werden gebruikt om steeds betere ballen te ontwikkelen.

Titleist werd in 1976 overgenomen door een groot bedrijf onder de naam Fortune Brands. In 2010 werd Titleist wederom overgenomen, maar nu door een Koreaans bedrijf voor een astronomisch bedrag van 1,23 miljard.

Titleist producten

Titleist Pro V1

Dat Titleist dus bekend staat om haar golfballen is nu dus wel bekend. Dat het merk ook de meest gebruikte golfbal op de professionele golf tours maakt wist je misschien nog niet.

De Pro V1 was een revolutionaire golfbal binnen de golfsport, omdat de bal afstand en gevoel voor het eerst samen liet komen in een golfbal. Destijds normale golfballen bestonden uit twee lagen, de Pro V1 van Titleist was de eerste bal die bestond uit drie lagen.

De Titleist Pro V1 golfbal is dan wellicht ook de reden waarom je zoveel (professionele) golfers met een Titleist Pro V1 golf pet ziet lopen.

Overige producten

Naast golfballen produceert Titleist nagenoeg alle producten die je nodig hebt om te kunnen golfen. Denk bijvoorbeeld aan golfclubs, golftassen en accessoires zoals golf petten en handdoeken. Het wereldberoemde putter-merk Scotty Cameron valt ook onder het merk Titleist.

Beroemde golfers die met Titleist spelen

Er zijn veel beroemde spelers in de geschiedenis van de golfsport die met Titleist equipment speelden. Momenteel zijn de bekendste spelers die Titleist clubs in hun handen hebben Jordan Spieth, Nelly Korda, Justin Thomas en Will Zalatoris.

Vooral de nieuwe TSR3 Driver van Titleist vindt gretig aftrek onder de professionele golfers. Zal er dan toch iets magisch in deze driver verwerkt zitten waardoor de bal zo enorm ver en recht vliegt?

Uitgelicht

Titleist Nederland

In Nederland zit er een Titleist fitting center, gevestigd in Amsterdam op ‘’The International’’. Titleist heeft naar eigen zeggen wel 1800 verschillende combinaties qua clubhoofden en shafts staan op de locatie. Interessant dus, voor de Titleist liefhebbers!

Titleist Equipment

Hieronder hebben we alle categorieën voor je uitgewerkt met daarin álle Titleist producten, gereviewed door ons. Zo weet je zeker dat het product waar je naar op zoek bent ook de kwaliteit biedt die je zoekt. Naar volledige eerlijkheid gereviewed door de Online Golfer Caddies.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!