Home » Swing Trainer Golf

Swing Trainer Golf [Review 2022]

Overzicht

Productgroep

Doelgroep

Voor iedere golfer.

Partner prijs

Vanaf € 7,95 vind de laagste prijs »

Review: Swing Trainer Golf

Swing trainers voor tijdens het golfen en vooral het verbeteren van je golfspel, ze zijn er in alle soorten en maten. 

Als we alle swing training hulpmiddelen bij elkaar weten te verzamelen dan kunnen we een flinke speelgoedwinkel beginnen waar menig golfer in zou kunnen verdwalen. Dan moet je vrouw wachten op jou tijdens het shoppen, in plaats van andersom. Ook wel eens lekker.

Deze week kregen we een een van de meest bekende swing trainers in handen die rondgaat onder vele verschillende namen; de Swingyde, de Golf Backyard Swing Guide of de ‘’Perfect swing’’. 

Vind de laagste prijs

Golf Backyard Swing Guide

Vind de laagste prijs:

golfbackyard.com (€7,95)
bol.com (€11,95)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Wij ontvingen het product van Golf Backyard en gingen een grondig aan de slag met deze Swing Trainer.

De Swing Trainer instellen

We ontvingen van Golf Backyard een mooi brievenbuspakketje met daarin het product en een uitleg over hoe het product te bevestigen aan de golfclub.

De uitleg was zeer duidelijk en binnen twee minuten was zat ‘ie erop. Tijd voor wat oefenswings in de keuken. 

Dat voelt goed, mooie feedback op het moment dat de swing trainer aansluit op je pols tijdens de backswing zodat je weet dat je swingbaan niet te steil of juist te vlak is.

Tijd op naar buiten te gaan en wat ballen te gaan slaan met de swing trainer voor het echte gevoel.

Oefenen met de swing trainer

Wanneer ik geen tijd heb om naar de golfbaan te gaan dan sla ik soms wat balletjes op een oefen veldje in de buurt, om toch even lekker bezig geweest te zijn. Het is namelijk best een stukje rijden naar de golfbaan. 

Vandaag was het weer zo’n dag voor het oefen veldje, maar nu bewapend met de swing trainer. 

Tijdens het maken van de oefenswings viel de swing trainer telkens netjes tegen de pols aan en tijdens de finish positie na het maken van de swing wederom, een goed teken. Nu maar eens een bal slaan.

De eerste bal die ik slag met de swing trainer was kaarsrecht en voelde ontzettend puur aan, net zoals de tweede en de derde, en de vierde. Qua lengte waren de ballen ook erg goed, er werd flink wat afstand gemaakt. Tijdens het trainen gebruikte ik een ijzer 8. 

Even later ging het wat minder, lag het nou wel of niet aan de swing guide dat ik de ballen zo lekker raakte?

Swing trainer thuis oefenen

We moeten hier uiteraard wel bij vermelden dat ik de swing trainer tot nu toe pas één keer gebruikt heb. En je weet zelf als golfer zijnde; na één keer kun je iets niet beoordelen. Dat weet je pas wanneer je iets keer op keer gedaan hebt.

Zitten er nadelen aan de swing trainer?

In principe vonden wij dat er qua gebruik geen echt nadeel aan de swing trainer zat. Het enige dat ik ervaarde was dat op een gegeven moment de plaats waar de swing trainer de arm raakt een beetje pijnlijk werd.

Dit komt erdoor dat het materiaal waar de swing trainer van is gemaakt vrij hard is en er geen zacht stukje op de swing trainer zit. Je zou eenvoudig een stukje tape of iets anders dat het plastic wat zachter maakt op de swing trainer kunnen plakken. 

Voor een prijs van nog geen 10 euro kun je natuurlijk ook geen product verwachten dat van alle gemakken voorzien is.

Voor wie is de swing trainer?

Het is geen geheim dat de swing trainer die we van Golf Backyard hebben gekregen om te testen wordt gebruikt door grote spelers in de golfwereld als Zach Johnson, Jordan Spieth en onze Nederlandse Joost Luiten.

Hieronder zie je het filmpje van Luiten die oefent met de swing trainer. Wist je dat Luiten, tijdens het maken van dit filmpje, een van de betere spelers was met een ijzer in de hand? 

Als die jongens met de swing trainer rondlopen, waarom heeft niet iedereen dan zo’n ding? Dat valt te verklaren. Als de swing trainer voor iedereen zou werken dan zou iedereen er wel een hebben, toch?

Waarschijnlijk hebben voornoemde spelers deze swing trainer omdat het hen helpt met fouten in de swing die juist zij maken. Andere spelers maken juist weer gebruik van andere swing trainers om hen met andere fouten te helpen.

Dan komen we er gelijk op of de swing trainer iets voor jou is. Het antwoord is, het hangt er vanaf. 

Als beginnende golfer zijnde is deze swing trainer naar onze mening altijd handig, je voelt namelijk tot op zeker hoogte hoe een backswing zou voelen qua positie van de polsen en of je swingbaan ‘’on plane’’ is en niet te vlak of juist te steil.

Wanneer je al langer golft dan is het misschien beter om de swing trainer wel te proberen, maar als je merkt dat je de ballen niet beter gaat slaan dan kun je ‘m misschien beter toch links laten liggen.

Is dit de beste swing trainer?

Al met al denken we dat de swing trainer een solide product is tegen een erg goede prijs bij Golf Backyard. De service en uitleg van Golf Backyard is erg goed te noemen. 

Voor het geld dat je voor de swing trainer betaald is het eigenlijk een product dat zeker het proberen waard is. 

Het feit dat we 10 jaar geleden al golfers op internet zagen schrijven over dit product geeft aan dat het wel een blijvertje zal zijn voor de komende jaren.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!