Home » Single handicap

Single handicap

Overzicht

Onderwerp

Single handicap

Single handicap

Een single handicap is een niveau dat niet heel veel golfers zullen behalen in hun golf carrière. Van de in totaal rond de 400.000 geregistreerde golfers in Nederland hebben er zo’n 8.000 een single handicap. Dat betekend dat niet meer dan 2% beter speelt dan een single handicap.

Inhoudsopgave

Wat is een single handicap

Maar wat is een single handicap dan precies? Wanneer een golfer een single handicap heeft dan is de handicap van de golfer lager dan 10 waardoor het in plaats twee nummers nog maar een nummer is en het handicap getal daardoor single is. golfers met een handicap lager dan 10 hebben spelen dus op een handicap van 9 of lager wat het een ‘’single handicap’’ maakt.

Single handicap worden

Wanneer je single handicapper wil worden dan zul je vaak wel een aantal barrières opzij moeten zetten voordat je bij dit getal bent aanbeland. Van handicap 10 of hoger naar single handicap is vaak een psychologische barrière die overwonnen moet worden maar daarnaast ook zeker een barrière die de betere spelers onderscheid van spelers die nog wat stappen moeten maken om op dit niveau te belanden.  

Wat single handicappers onderscheid van hogere handicappers is vaak het potentieel om de foutmarge te beperken en goede short game.

Hoe lang duurt het om single handicapper te worden

Er wordt altijd over gesproken dat het een tijd duurt om single handicapper te worden, en dat is ook zeker zo. Echter zijn er ook uitzonderingen. De TOP-GOLF academy ging namelijk een traject aan met drie spelers en twee van hen hebben in 9 maanden een single handicap weten te bereiken.

Let wel, men stond per dag vijf uur op de golfbaan onder begeleiding van professionele golf coaches en speelden daarna 18 holes, ongeacht het weer. 

Ken jij spelers die dit ook doen? Wij niet, maar met de wil om te trainen en de juiste begeleiding is er dus meer mogelijk dan je denkt. 

In ‘’normale’’ gevallen duurt het toch zeker wel jaren voordat iemand de single handicap status bereikt, als deze al bereikt wordt. 

De vraag is echter, wat heb je eraan? Of het nou 20 of 10 is qua handicap, uiteindelijk gaat het om je spelplezier en is de handicap van minder belang ten opzichte van het plezier. Uiteraard kun je, wanneer je competitief bent ingesteld, er wel voor gaan en daar ook veel plezier uithalen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!