Home » Shoefresh schoenverfrisser

Shoefresh schoenverfrisser [Review 2022]

Overzicht

Merk

Shoefresh

Doelgroep

Voor iedere golfer.

Partner prijs

Vanaf € 110,- vind de laagste prijs »

Geurende en/of natte (golf)schoenen? Ga voor Shoefresh

Shoefresh, wat is dat nou? Zul je misschien denken. Nou dat dachten wij dus ook.. Er blijkt een apparaat op de markt te zijn waarmee stank uit de schoen verdwijnt en dat apparaat zorgt ook voor een langere levensduur.

Wij kregen de Shoefresh opgestuurd en mochten deze testen op toch wel een van het meest heftig geurende schoeisel; golfschoenen. Benieuwd naar de resultaten? Lees door!

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

shoefresh.eu (€129,00)
amazon.nl (€135,00)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:06

Wat is de Shoefresh?

De Shoefresh is een schoenverfrisser die je schoen droog maakt en reinigt. Of het nu gaat om schoenen die je in het alledaags leven draagt, je golfschoenen of schoenen die je tijdens andere sporten draagt; de Shoefresh kan het allemaal aan. 

Voordat we uitleggen hoe de Shoefresh werkt is het misschien een goed idee om eerst even uit te leggen waarom (golf)schoenen eigenlijk gaan stinken.

Waarom gaan schoenen stinken?

Onthoud; als jouw schoenen stinken, dan ben je niet de enige. Schoenen die gedragen worden zijn een bron van viezigheid, bevatten schimmels, levende en dode bacteriën en huidschilfers. Bacteriën en schimmels zijn met name de bron van de stank die ontstaat. 

‘’Wist je dat er 250.000 zweetkliertjes in je voeten zitten? Die klieren produceren per dag een goed glas vol aan zweet.’’

Als schoenen dan ook nog eens nat worden dan is dit de ideale omstandigheid voor schimmels en bacteriën om zich verder te ontwikkelen. Ga maar eens na, jouw golfschoenen zullen waarschijnlijk minder fris ruiken dan andere schoenen omdat ze zo vaak natregenen en ook weer nat worden weggezet.

De remedie voor het stoppen van de ontwikkeling van de bacteriën en schimmels is het luchten van de schoen en het ervoor zorgen dat de schoen droog blijft. En daar komt nou juist net de Shoefresh om de hoek kijken.

Hoe werkt de Shoefresh?

Heel simpel gezegd is de Shoefresh een apparaat waarmee er middels luchtcirculatie een reiniging van de binnenkant van de schoen plaatsvindt.

Schoon in twee stappen

De Shoefresh maakt je schoenen fris en droog met twee stappen. De eerste stap is het reinigen van de schoen met Active Oxygen (Ozon) waarmee de stank uit de schoenen gaat. Ozon werkt desinfecterend. Ozon wordt ook gebruikt voor ontsmetting in de medische wereld. 

De tweede stap is het volledig droog maken van de schoen met warme lucht. Er zit altijd een bepaalde mate van vocht in de schoenen, ook wanneer ze niet nat geregend zijn, na het dragen. de Shoefresh zou ervoor moeten zorgen dat de schoenen binnen mum van tijd weer helemaal droog moeten zijn.

Wat zijn de voordelen van de Shoefresh?

Op de website van Shoefresh worden er enkele voordelen benoemd over het apparaat. Wij zullen aan de hand van onze ervaringen met het gebruik van de Shoefresh aangeven in hoeverre we het eens zijn met de voordelen beschreven door Shoefresh.

De Shoefresh zorgt ervoor dat schoenen niet meer stinken

Na een week gebruik van de Shoefresh op de golfschoenen merkte we qua geur een klein verschil. De stank was niet compleet uit de schoenen verdwenen, maar we hebben we het idee dat het de goede kant op gaat. Het is wel zo dat golfschoenen best erg gaan ruiken vanwege de nattigheid die er telkens inkomt. Daarnaast zijn de schoenen al lang in gebruik. Hoe zou het gaan met (golf)schoenen welke je vanaf het begin iedere keer op de Shoefresh plaatst? Zou de stank dan wel helemaal wegblijven?

Schoenverfrisser shoefresh

De shoefresh werkt super snel (ongeveer in 25 minuten)

Hier zijn we het niet he-le-maal mee eens. Na een programma van 25 minuten waren kletsnatte golfschoenen nog niet helemaal opgedroogd. Toen we de schoenen nog een extra programma lieten draaien, droogden de schoenen wel erg mooi op.

Je schoenen gaan langer mee met de Shoefresh

Bovenstaande kunnen we nog niet bevestigen omdat we de Shoefresh nog niet zo lang in ons bezit hebben. Echter kunnen we ons heel goed voorstellen dat de Shoefresh ervoor zorgt dat je schoenen veel langer meegaan door de Shoefresh, vooral wanneer ze vaak nat worden.

Zelf merken we met onze golfschoenen dat ze erg snel kapot gaan, waarschijnlijk omdat de schoenen zo vaak nat worden en niet tijdig en goed gedroogd worden. Wanneer de schoenen nat zijn iedere keer direct en grondig gedroogd worden dan zullen ze veel langer meegaan vermoeden wij.

Hoe gebruik je de Shoefresh?

Toen we de Shoefresh ontvingen was het eigenlijk met de ogen dicht de golfschoenen erop zetten, en gaan. Dat is natuurlijk een geintje, maar het geeft ongeveer wel aan hoe gemakkelijk het is om de Shoefresh te installeren.

Wanneer je de doos uitpakt dan heb je het standaard van de Shoefresh zelf, hier komt ook de stekker uit die je bevestigd in het stopcontact.

Wanneer je een mooie plaats voor het standaard hebt gevonden dan wordt het tijd om de meegeleverde elementen te installeren op de Shoefresh. De elementen zijn de houders waar je schoenen op geplaatst worden wanneer je de Shoefresh gaat gebruiken.

De elementen kun je vrij simpel in de Shoefresh klikken. Je moet alleen een beetje opletten dat je de chip aan de onderkant van de Shoefresh voorzichtig bevestigd in het standaard. We zouden ons voor kunnen stellen, dat wanneer je hier heel erg lomp mee omgaat, dat dan de chip in de houder af zou kunnen knappen. 

Zodra je de elementen hebt bevestigd kun je de Shoefresh al in gebruik nemen. De Shoefresh wordt aangezet door op het knopje te drukken dat we hebben omcirkeld in de afbeelding hieronder. Standaard wordt de Shoefresh ingesteld op drogen op 60 graden. Ga je schoenen of sportschoenen die synthetisch zijn reinigen? Gebruik dan de functie van 60 graden. 

Meerdere toepassingen van de Shoefresh

Je kunt de Shoefresh ook nog gebruiken voor het reinigen van andere artikelen die gedragen worden, zoals scheenbeschermers, bokshandschoenen en zelf helmen die op de motor gedragen worden.

Shoefresh helm

Van die artikelen waarbij je denkt van, tja hoe ga ik die nou schoonmaken en/of drogen? Nou, met de Shoefresh dus. 

Je plaatst deze artikelen net zoals dat je met schoenen doet op de Shoefresh en je stelt het programma in en laat daarna de Shoefresh zijn gang gaan. Let van te voren, vooral met lederen artikelen, wel even op op welke temperatuur je gaat reinigen, voordat er iets krimpt!

Anderen vertellen over de Shoefresh

Shoefresh wordt inmiddels al op zo’n 400 punten verkocht in Nederland. 4.500 pedicures raden de Shoefresh dan ook aan. Als we de experts mogen geloven dan is de Shoefresh dus een product dat ook echte waarde heeft. Waarom zouden anders al die pedicures de Shoefresh gaan dragen?

Ook lezen we op de website van Shoefresh ook over topsporters die meerdere keren per dag trainen en de Shoefresh te gebruiken voor het reinigen van de schoenen voor de tweede trainingssessie. Waar ze eerst met natte schoenen de tweede training in gingen zijn de schoenen nu droog door het gebruik van de Shoefresh. 

Zelf herkennen we dit als geen ander, maar dan met de golfschoenen. We zijn fanatieke golfers die best vaak twee dagen achter elkaar gaan golfen (misschien herkenbaar?). De volgende dag weer in je natte schoenen nadat je de vorige dag ook hebt gegolfd is geen pretje. En dan hebben we het nog niet gehad over de stank die in de almaar nat blijvende schoenen gaat zitten..

Bevelen wij de Shoefresh aan?

Vanuit Online Golfer Caddy bevelen wij de Shoefresh volmondig aan, maar wel met een maar. Wanneer je namelijk verwacht dat de Shoefresh binnen een paar minuten alle luchtjes uit je schoenen weet te halen dan zal dit flink gaan tegenvallen. 

Echter, wanneer je nieuwe schoenen vanaf het eerste moment na gebruik door de Shoefresh laat behandelen, dan zijn wij er wel van overtuigd dat de luchtjes nagenoeg uit de schoenen zullen blijven.

De Shoefresh gaat je wel onmiddellijk bezorgen:

  • Droge schoenen
  • Schoenen die langer meegaan
  • Schoenen die gezonder zijn voor je voeten

Naast het feit dat droge schoenen en schoenen met minder schimmels en bacteriën gewoon heel goed zijn voor je schoenen zorgt de Shoefresh er dus ook voor dat de schoenen langer meegaan. 

Het bedrag dat je uitgeeft aan de Shoefresh zul je dus binnen mum van tijd weer gaan terugverdienen, vooral als het gaat om sportschoenen die telkens nat worden en nat blijven. 

Iedereen weet als geen ander dat ieder jaar een nieuw paar sportschoenen in deze categorie eerder regel dan uitzondering is.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

shoefresh.eu (€129,00)
amazon.nl (€175,00)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:06

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!