Home » Seve van Ass

Seve van Ass

Overzicht

Onderwerp

Hockeyer Seve van Ass.

Seve van Ass

Seve van Ass, geboren in 1992, werd benoemd naar de legendarische golfer Seve Ballesteros. Ballesteros is een golfer uit Spanje die furore maakte in de jaren 80 van de vorige eeuw. 

Vader van Ass keek veel tennis en golf en kwam daardoor bij de naam Seve, die van Ass zou moeten krijgen vanwege het talent van Ballesteros. Als tweede naam zou van Ass dan Boris moeten heten, vernoemd naar de Duitse Tennisser Boris Becker. 

Seve is een hockeyspeler die in het Nederlands eftal speelt en bij voorkeur rondloopt op het middenveld. Hockey zit bij de familie van Ass in het bloed. Zo is vader ook hockeyer en hockeytrainer geweest. Zus Berbel heeft voor Victoria en Kampong gespeeld terwijl broer David uitkwam voor Victoria en HCG. 

Seve is woonachtig in Rotterdam, waar hij ook nog studeert.

Carriere als clubhockeyer

Van Ass komt uit Rotterdam en begon daar met hockeyen bij HV Victoria. Toen Seve 16 was werd het tijd voor een nieuwe club, HCG (HOC Gazellen Combinatie) uit Wassenaar. Vader van Ass was destijds trainer bij HCG toen zijn telg overkwam. Bij HCG won van Ass de Euro Hockey League in 2011, een soort Europa-cup onder de hockeyclubs. In 2013 vervolgde Seve zijn clubcarriere bij HC Rotterdam. Sinds 2018 is van Ass weer te bewonderen bij HCG in Wassenaar. 

Internationale carriere Seve van Ass

Naast dat van Ass actief is als hockeyer op het hoogste niveau in Nederland heeft hij ook zijn opwachting gemaakt in het Nederlands Elftal. Van Ass debuteerde, ook hier weer, in 2010 in het Nederlands elftal. 

Het eerste internationale toernooi waar van Ass op uitkwam was het WK in 2014 dat werd georganiseerd in Den Haag.

Ongeluk Seve van Ass

In november 2013 maakte de Nederlandse hockeyer een vervelende situatie mee op het hockeyveld toen zijn gebit geraakt werd door tegenstander Valentin Verga. van Ass droeg geen bitje en verloor tijdens de actie tien tanden, waaronder een aantal kiezen. 

De voortanden konden worden teruggeplaatst terwijl zijn kiezen en rechter ondertanden verloren gingen.

De essentie van hockey voor Seve

Volgens Seve is het maken van doelpunten de essentie van hockey. Seve geeft aan dat een doelpunt voor mooier is dan géén doelpunten tegen krijgen. Hij zegt verder dat het scoren zich allemaal afspeelt in de ‘’cirkel’’

Van Ass vindt het mooi om in de cirkel te komen, iemand aan te spelen en deze persoon in stelling te brengen om te laten scoren. In zijn spel creëert Seve graag ‘’overtal’’ om daarmee kansen te benutten op het veld.

Seve over balans

Van Ass geeft aan dat hij naast hockey ook graag andere dingen doet om het hockey voor zichzelf in perspectief te plaatsen en zodat hij zijn kop kan gebruiken buiten het veld. 

Hij gelooft echt in een balans en vindt niet dat iemand alleen maar zou moeten hockeyen. Want wanneer het dan een keer slecht gaat op training, dan ga je bijvoorbeeld thuis alleen maar lopen malen terwijl je ook met andere uitdagingen bezig had kunnen zijn op dat moment. 

Zo denkt hij op lange termijn te kunnen blijven genieten van het hockey en te blijven waarderen dat hij mag hockeyen op hoog niveau eigenlijk iets heel speciaals is.

Prijzenkastje van Seve

Hij mag dan misschien nog niet zoveel prijzen hebben gewonnen als zijn naamgenoot Seve Ballesteros, maar slecht doet meneer van Ass het ook zeker niet als het op de prijzen aankomt. 

Seve Ballesteros
Seve Ballesteros

Seve speelde mee op de olympische speler in 2016 in Rio de Janeiro waar het Nederlands elftal een vierde plaats wist te veroveren. 

Tijdens de wereldkampioenschappen werd er in 2014 zilver gepakt in Den Haag en in 2018 Zilver in Bhubaneswar te India.

De europese kampioenschappen brachten voor Seve al drie keer goud op, een keer zilver en één keer brons. 

Van Ass speelde uiteraard ook mee in de Champions Throphy, waar hij respectievelijk brons, zilver, een 5e plaats en brons won. 

Seve van Ass

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!