Home » Salgados golf

Salgados golf [Review 2023]

Overzicht

Onderwerp

Golfbanen Portugal

Locatie

Conclusie

Salgados golf course

Vandaag gaan we het hebben over de Salgados Golf Course in de buurt van Guia, Portugal, Algarve. We kennen het allemaal wel de winterperiode is niet de leukste periode om te golfen in Nederland. Koud weer, regen, wintergreens.. noem het maar op.

In dit artikel nemen we je mee over de Salgados golf course in Portugal. Altijd al is willen golfen in het buitenland of gewoon benieuwd naar onze ervaring op deze prachtige golfbaan? Lees dan verder.

Golfen in Portugal

Voor vele Nederlanders is golfen in Portugal een mooie manier om toch je golf rondes te lopen in de winterperiode. Golf is een populaire sport in Portugal, met veel hoogwaardige golfbanen door het hele land.

Sommige van de beroemdste golfbestemmingen in Portugal zijn het Algarve-gebied, Lissabon en de Estoril-kust. Deze gebieden bieden een scala aan golfbanen voor golfers van alle niveaus, van beginnend tot professioneel.

Bovendien is het milde klimaat van Portugal, met veel zonneschijn en warm weer, een ideale bestemming voor golfers die willen ontsnappen aan koudere weersomstandigheden.

Wij van Online Golfer Caddy vonden het mooi geweest in Nederland en we zijn in de winterperiode een week naar Portugal gegaan om van het mooie weer te genieten (18 graden en zon).

Golf Algarve

Zon in Portugal in januari dan denk je al snel aan de Algarve. De Algarve in Portugal is vooral gekend voor haar prachtige stranden en bijzondere rotsformaties. Zeker de moeite waard om, zelfs in de winterperiode, de stranden te bekijken.

Niet alleen vanwege de prachtige stranden en rotsformaties ga je naar de Algarve in Portugal, maar ook vanwege de fantastische golfbanen die ze daar hebben.

Golfen Portugal Algarve
In de Algarve, Portugal, vind je veel golfbanen

De regio Algarve in Portugal is een van de populairste golfbestemmingen in Europa, met een verscheidenheid aan hoogwaardige golfbanen voor golfers van alle niveaus. Sommige van de beste golfbanen in de Algarve zijn de San Lorenzo Golf Course, Vale do Lobo Golf Resort en Quinta do Lago. Deze banen staan bekend om hun uitdagende ontwerpen, prachtige landschappen en uitstekende faciliteiten.

Tijdens onze vakantie in de Algarve, Portugal hebben we tot 2 keer een golf ronde gelopen op de Salgados golf course. We nemen de 18 holes van Salgados golf course met je door aan de hand van de rondes die Wouter van Online Golfer Caddy heeft gelopen.

Salgados golf front nine

De Salgados golf course begint met een par 4, waar je van 4 verschillende teeboxen kan afslaan. De gevorderde golfers slaan vanaf de witte teebox af en de beginnende golfers vanaf de rode teebox.

De totale lengte van de Salgados golf course vanaf de verschillende teeboxen:

Witte tee – 6140 meter

Gele tee – 5700 meter

Blauwe tee – 5201 meter

Rode tee – 4756 meter

In Nederland sla ik, bijna altijd, af van de gele tee box. Als handicaper 15 is dat een uitdagende teebox om vanaf te slaan. Zeker wanneer je in het buitenland bent en je de baan niet kent.

De afslag vanaf hole 1

Misschien wel de spannendste afslag van iedere golfronde, de eerste afslag van je golfronde. Na wat ingespeeld te hebben op de driving range, chipping area en de putting green was het tijd om de geleende driver uit de tas te halen voor de eerste afslag.

Hole 1 van de Salgados golf course is een korte par 4 van 280 meter. Met een brede fairway kan je de eerste afslag bijna vrijuit slaan. Met dat in mijn achterhoofd haalde ik de driver eens goed door en maakte een (kleine) hook naar links. De bal ballende net naast de fairway op zn 80 meter vanaf de green.

Hole 2 Salgados golf
Op de fairway van hole 2 (als je terug kijkt naar de teebox) zie je rechts hole 1 en het hotel

Na een mooie approach shot stond ik op de green voor een eerste birdie putt en die werd er gelijk ingeput. Een droom start.

Na een droom start komt een..

Je raadt het al.. je hebt de perfecte eerste hole gespeeld en je staat euforisch op de teebox van de 2e hole.

Ondanks de euforie sloeg ik de drive redelijk rechtdoor en die belande op de fairway in de bocht. Ik kon mijn weg vervolgen richting de green. Waar normaal gesproken de drive alle kanten op gaat na het spelen van een goede hole was het in dit geval de 2e slag. Ik sloeg mijn 2e slag met een ijzer 5 het water in en moest een bal droppen.

Ik liep de green van hole 2 af met een triple bogey en was weer terug op aarde belandt.

Hole 3, 4 en 5

De volgende 3 holes van Salgados zijn relatief simpele holes. Een par 3 van 150 meter, een par 4 van 350 meter en nog een par 4 van 350 meter. Ik liep een bogey, par, par en had het lekkere gevoel weer terug. Na 5 holes, met een strafslag, een score van +3 is niet verkeerd.

Hole 5 Salgados golf
Kenmerkend van Salgados golf course zijn de palmbomen en het vele water

De moeilijkste hole van Salgados golf course

Aangekomen op hole 6 een dogleg par 5 (480 meter) met een hele smalle fairway. Volgens het score kaartje heeft deze hole stroke index 1. Ofterwijl de moeilijkste hole van de Salgados golf course.

Hole 6 Salgados golf
Hole 6 Salgados met een hele smalle fairway

En dat kan ik zeker beamen. Ondanks de angst voor de smalle fairway sloeg ik een mooie drive rechtdoor, gevolgd door een wat vet geraakte houten 3 en daardoor had ik nog een meter of 150 over tot de vlag.

Met een ijzer 5 sloeg ik tot mijn verbazing (en ook de 2 mannen die voor mij liepen) de bal op 2 meter van de vlag. Het gevoel van de eerste hole was weer terug. Ik voelde me even de koning van de Salgados golf course.

Na een goede score komt een minder score

En ja hoor het was weer zo ver. Hole 6 loop je de hole van je leven en op hole 7, een par 4 van 390 meter, sla je de bal out of bounds en loop je de green af met een triple bogey.

Hole 9 Salgados golf
Hole 9 Salgados Golf Course

Hole 8 en 9 zijn een par 3 van 120 meter en een par 4 van 325 meter. Vooral op hole 8 was het even oppassen. De pin positie bepaald de moeilijkheid van de hole. De pin stond bij mij in het midden van de green en dat was goed te doen.

Ik sloot de front nine van Salgados golf course af met twee bogeys en daarmee een plus 7 over de eerste 9 holes. Net iets beter dan mijn huidige handicap.

Salgados golf back nine

Na de front nine van Salgados kan je de kantine in voor een kop koffie en wat lekkers. Het was midden januari en het terras zat vol. Niet zo gek ook met 18 graden en zon. Na een kop koffie en een lekker broodje kon ik mijn weg vervolgen naar de teebox van hole 10.

Hole 10 is een par 4 van 360 meter die je afslaat van een verhoogde teebox. Net zoals de eerste hole is ook hole 10 vaak even een spannende afslag, met een vol terras als toeschouwers. Al moet ik toegeven dat de meeste geen interesse hadden in mijn afslag.

Ik sloeg een fantastische drive. Zeker wel 200 meter ver als het niet verder was.. misschien was die wel te ver in het water? Helaas was de bal net het water in gerold en moest ik de bal droppen.

Met een strafslag liep ik de green af met een twee slagen boven par (double bogey).

Hole 11 salgados golf
Hole 11 Salgados heeft een lastige green

Gelijk door naar hole 11 van salgados golf course een par 4 van 285 meter. Voor de long-hitters onder ons, afslaan met een driver is niet te doen omdat het water begint op 190 meter vanaf de teebox. De bal klaar leggen met een ijzer om vervolgens met een wedge de green aanspelen is de manier waarop je deze hole moet spelen.

De green van hole 11 is lastig aanspeelbaar met aan de voorkant een grote green bunker en aan er omheen vind je overal water. Ik had dan ook 6 slagen nodig voor deze par 4.

Hole 12 van Salgados golf course

Hole 12 is een mooie par 3, over het water, van 115 meter. Een zogenoemde signature hole. Helaas hookte ik de bal en sloeg ik de bal links van de green in het water. Ik moest de bal droppen en had een lastige chip voor een par. Tot mijn verbazing raakte ik de bal fantastisch en chipde ik de bal in de hole.

Een heerlijk gevoel nadat je de vorige 2 holes double bogey hebt geslagen.

Signature hole Salgados golf
Signature hole Salgados golf course

Hole 13, 14 en 15 Salgados golf course

Waar ik de front nine van Salgados golf course nog een goede score liep, was ik het op de back nine toch redelijk aan het verpesten. Hole 13, 14 en 15 moet je meters gaan maken met een par 4 van 265 meter, een par 5 van 455 meter en een par 5 van 515 meter.

Hole 13 salgados golf
De longhitters kunnen op hole 13 over het water slaan

Op hole 13 sloeg ik een bal out of bounds en liep ik de green af met de derde triple bogey van de dag. Op hole 14 en 15 kwam ik weg met een bogey. De score begon aardig op te lopen en mijn doel was geworden om onder de 90 te blijven (17 boven par).

De laatste 3 holes van Salgados golf course in Portugal

Met een uitdagende doelstelling stond ik op de teebox van hole 16 een par 4 van 305 meter. Ik haalde mijn driver uit de tas en sloeg de bal mooi rechtdoor. Met een lastige pinpositie en een approach shot van +- 100 meter zou ik die bal toch wel op de green moeten krijgen.

Hole 16 Salgados golf
Via het bruggetje loop je naar de teebox van hole 16 Salgados golf course

Dit lukte me net niet, waardoor ik een lastige chip nodig had om de bal in de buurt van de vlag te krijgen. De green van hole 16 Salgados golf course is een lastige. Ik had uiteindelijk 3 slagen nodig om de bal in het golf putje te krijgen.

De bogey was gemaakt. Nu nog 2 parren en de doelstelling is behaald.

Een lange par 3

Hole 17 van Salgados was een lange par 3 van 160 meter. Aangezien ik tegen het eind van de middag aan het spelen was scheen de zon in mijn gezicht en was het lastige om de green van de hole 17 te zien. Na een afslag van 170 meter had ik nog een chip en 2 putjes nodig.

Hole 17 salgados golf

Weer een bogey. Ik had een birdie nodig om onder de 90 te blijven op Salgados golf course in Portugal.

De laatste hole van de dag

Hole 18 is een par 4 van 340 meter. Aan de rechterkant speel je gelijk met out of bounds en aan de linkerkant is er ruimte. Zoek je de snelste weg naar de green, dan kom je op +- 210 meter een bunker tegen.

Hole 18 Salgados golf
Hole 18 met rechts water en out of bounds.

Mijn drive kwam net links van de bunker en ik had nog zn 130 meter over tot de vlag. Kan ik deze dichtbij de vlag krijgen? Het antwoord was nee, ik sloeg de bal te ver over de green. De kans op birdie was vergooid en de kans op een score onder de 90 ook.

Uiteindelijk had ik nog een chip en 2 putts nodig voor een score van 91 op de Salgados golf course in Portugal. Een totaal score van 19 boven par. Net iets slechter dan mijn eigen handicap, maar zeker niet onverdienstelijk.

Salgados golf greenfee

De greenfees van Salgados golf course waren in januari 2023 redelijk betaalbaar. Wij betaalden voor een 18 holes greenfee, plus golfclubs/golftas, 10 golfballen en een zakje tees een totaalbedraag van 94 euro. 10 euro voor de ballen, 4 euro voor de tees en 80 euro voor de 18 holes en golfclub + golftas.

De bedragen kunnen variëren per maand en per dagdeel dat jij wilt komen golfen. Zo zijn de greenfees goedkoper in januari wanneer jij na 13:00 de baan op wilt. Let wel op dat het hoogseizoen in Portugal de wintermaanden in Nederland zijn.

Salgados golf driving range

Een driving range kennen ze niet bij de Salgados golf course. De driving range bestaat uit een vierkante box met een groot net eromheen. Je kan hier ballen afslaan tegen het net aan en je pakt ook zelf je ballen weer op.

Salgados golf course driving range
De driving range van Salgados Golf Course

De driving range van de Salgados golf course kan je beter een driving cage noemen. Er zijn in totaal 4 afslag plekken en de ballen moet zelf worden opgeraapt. Dit betekend dat je rekening moet houden met andere golfers als zij ook aan het afslaan zijn.

Wij zijn in totaal 2 keer in de driving range/cage geweest van de Salgados golf course en beide keren waren we daar alleen. Veel golfers maken geen gebruik van de driving cage.

Conclusie Salgados Golf Course

Al met al vonden wij Salgados Golf Course een leuke uitdagende baan om te spelen. Een golfbaan waar je niet snel een bal kwijt raakt in de rough, maar wel in het water. De golfbaan is net naast de zee gelegen wat het soms met de wind ook niet makkelijk maakt.

De Online Golfer Caddies geven de volgende beoordeling:

  • De 18 holes golfbaan van Salgados golf was erg leuk om te spelen in de wintermaanden. Een uitdagende baan voor beginnende en gevorderde golfers en dat in het mooie Portugal.
  • De fairways en greens waren top notch. De hele snelle greens en de strakke fairways zorgde voor veel golfplezier.
  • De oefenfaciliteiten vielen wat tegen. Geen driving range en hele slechte greens voor de chipping area. De oefengreens waren weer van een andere order en die vonden we er goed.
  • De horeca en de kleedkamers waren ook erg netjes. Heel vriendelijk personeel en er zit ook een mooie golfshop bij.

Al met al raden we Salgados golf course in Portugal aan. Ben jij helemaal klaar met het winter weer in Nederland? Boek een vliegticket en ga golfen in de Algarve.

Veel plezier!

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!