Home » Rangefinder golf

Rangefinder golf [KOOPGIDS 2022]

Overzicht

Onderwerp

Rangefinders

Een wat?

Een golf tool waarmee je afstanden kan meten.

Rangefinder golf

Precies weten hoeveel afstand het is tot de vlag. Een droom voor velen, maar niet als je beschikt over een rangefinder. Wij hebben tien rangefinders getest en de beste voor jou op een rijtje gezet. Als je geen kennis hebt van rangefinders dan is dit artikel lezen een MUST.

Inhoudsopgave

Wat is de beste rangefinder

Het is lastig om aan te geven welke rangefinder het allerbest is. Er zijn namelijk verschillende rangefinders op de markt welke passen bij verschillende behoeften. De ene golfer heeft de behoefte aan een wat goedkopere rangefinder terwijl andere golfers een wat meer geavanceerdere rangefinder zoeken.

Hieronder hebben we voor IEDER type golfer de beste rangefinders neergezet. Zo weet je na het lezen van deze review precies welke rangefinder het best bij jouw behoeften past.

Rangefinder golf test

Laten we beginnen met de rangefinder test. We hebben hieronder alle voor- en nadelen per rangefinder voor je opgesomd na de rangefinders uitvoerig getest te hebben.

Rangefinder Decathlon

We beginnen met een rangefinder waarvan de prijs kwaliteit verhouding erg interessant is. Je zou vanuit Decathlon misschien niet meteen de meest kwalitatieve producten verwachten, maar de rangefinder van Decathlon is GOED.

De sportief ogende rangefinder ligt heerlijk in de hand en laat je nooit in de steek op de golfbaan. Wanneer je je afstand hebt gemeten dan wordt dit bevestigd door een trilling waarna je weet dat je verder kunt naar je slag.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

decathlon.nl (€149,99)
Laatste prijs update: 9 juli 2022 - 14:43

Zeer betaalbaar qua prijs

Maak gebruik van hellingcompensatie waardoor je weet hoeveel meter je meer of minder dient te rekenen waar je bult op of af moet spelen

Meet je afstanden tot op 1 meter nauwkeurig

Bepaal de afstand tot de vlag tot 320 meter ver

De rangefinder is licht (175 gram), compact en ligt lekker in je hand

Het enige minpunt aan de rangefinder is dat deze tot 5000 metingen meegaat waarna de batterij vervangen dient te worden. 5000 is op zich niet heel weinig alleen er zijn rangefinders welke een stuk langer meegaan qua batterij.

Zoom focus S (Jumbo Golfsports)

Bij Jumbo Golf verkoopt men de Zoom Focus S rangefinder zoals warme broodjes over de toonbank gaan in een bakkerij. De meter heeft een ingebouwde ‘’flag finder’’ waardoor je niet lang op zoek bent naar je target. Op het kraakheldere LCD-scherm lees je alle informatie gemakkelijk terug.

Wanneer je budget iets minder hoog is maar je wel het maximale uit je golfspel wil halen dan is de Zoom Focus de voor jou perfecte rangefinder. Prijs en kwaliteit gecombineerd.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€299,00)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:25

Lees je afstanden af tot een halve meter nauwkeurig

Meet je afstanden tot op 600 meter

Met de hellingmodus kun je je afstand aan laten passen voor het hoogte- of diepteverschil naar je doel toe

Met een gewicht van 170 gram lekker licht en compact

De rangefinder is iets prijziger dan de Decathlon variant maar lijkt niet per se beter te zijn qua specificaties en functionaliteiten.

Bushnell Hybrid V2

De Bushnell Hybrid V2 is een echt zwaargewicht onder de rangefinders. Van het grote merk Bushnell heb je misschien al eens eerder gehoord op het gebied van rangefinders. Het is absoluut het beste merk op de markt als het aankomt op de productcategorie van afstandsmeters.

De V2 heeft een digitaal scherm waarop je aan de zijkant van je afstandsmeter alles kunt aflezen. De Bushnell bevat als eerste afstandsmeter een GPS-systeem waarmee je 36.000 banen kunt inladen. Door de GPS heb je ook de mogelijkheid om de afstand tot de achterkant en de voorkant van de green in te laden. Zo weet je precies waar je wel en niet kunt missen.

Rangefinder view
Bushnell Hybrid V2

Wanneer je de middelen hebt dan zouden wij de Hybrid V2 zeer sterk aanbevelen door haar veelzijdigheid.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€399,99)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:25

Door de gps functie kun je ook in het geval van ‘’blinde’’ schoten, dus wanneer je niet kunt meten, meten wat de afstand tot de vlag is

Display aan de zijkant van de rangefinder waar je uiteenlopende informatie kunt aflezen over onder andere de hole en de afstand die je tijdens je volgende slag dient af te leggen

Laad 36.000 golfbanen in ter wereld, je kunt dus iedere golfbaan zo’n beetje gebruiken op de Bushnell

Doordat je het display aan de zijkant hebt hoef je je afstanden niet te onthouden of telkens opnieuw te kijken. De afstanden staat zwart op wit op je scherm.

De Bushnell is voor sommige golfers iets aan de prijzige kant

Hoe werkt een rangefinder

Hoe werkt een rangefinder precies? Eigenlijk is het heel simpel. Op het moment dat je de afstand tot een bepaald object wil meten dan pak je je rangefinder. Zet de rangefinder aan en neem hem voor je zoals je door een verrekijker zou kijken. Mik nu precies op het object waar de afstand van zou willen weten. De rangefinder bepaald nadat je langere tijd op het object hebt gestaan zelf de afstand of doet dit wanneer je hebt geklikt op de ‘meetknop’ die sommige rangefinders hebben.

Veelgestelde vragen over rangefinders

Een rangefinder is niet altijd even goedkoop dus logisch dat je er even goed over na wil denken voordat je er daadwerkelijk voor kiest om de rangefinder aan te schaffen. Hieronder hebben we daarom voor jou allerlei belangrijke vragen en antwoorden op een rij gezet omtrent rangefinders.

Kom je er hierna nog niet uit? Stel je vraag dan gerust aan ons. Wij helpen je graag verder.

Mag ik een rangefinder altijd gebruiken?

Ja, in principe mag je een rangefinder of afstandsmeter altijd gebruiken op het moment dat je bijvoorbeeld amateurtoernooien speelt of een plaatselijke wedstrijd bij jouw golfvereniging. Op professioneel niveau mogen er in principe op bijna alle wedstrijden ook rangefinders of afstandsmeters gebruikt worden.

Waarom zou ik een rangefinder gebruiken? Ik kan de afstanden toch ook zelf inschatten?

Op het moment dat je afstanden gaat schatten dan weet je niet 100% zeker wat de afstand is. Door deze onzekerheid kun je gaan twijfelen waardoor je niet meer voor de volle honderd procent zeker bent van de club die je in je hand hebt. Door de twijfel swing je misschien iets minder vrij en raak je de bal suboptimaal. Je geeft de schuld aan je swing maar misschien kwam het er in eerste instantie wel door dat je niet 100% zeker was van de afstand die je moest afleggen.

Kan ik beter een rangefinder of een golfhorloge gebruiken?

De meeste golfhorloges zijn best wel accuraat. Echter, er zit altijd een foutmarge in de horloges. Daardoor krijg je over het algemeen een meer accuraat resultaat wanneer je kiest voor een rangefinder of afstandsmeter. Een golfhorloge is immers soms ook wat klein en wordt afgerond op 5 meter afstand. Afstanden die juist net het verschil kunnen maken qua clubkeuze.

Hoe werkt een afstandsmeter

Een afstandsmeter kun je gebruiken tijdens het golfen. Met een afstandsmeter verkrijg je inzicht in hoever het nog is naar je target. Zo weet je precies hoe je nog moet afleggen en welke club het best bij deze afstand past. Door dit te leer je op termijn precies hoe ver je met welke club slaat en daardoor creëer je voor jezelf zekerheid waardoor je met meer vertrouwen de slag gaat maken. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je de ballen beter gaat slaan waardoor het resultaat van de slag beter wordt. Uiteindelijk worden je scores lager en beleef je meer plezier op de golfbaan.

Hoe werkt een digitale afstandsmeter

Tegenwoordig zijn eigenlijk alle afstandsmeters digitaal en werken deze hetzelfde als conventionele afstandsmeters. Er zit een knop op de afstandsmeter waardoor je de afstandsmeter in kunt schakelen. Vanuit hier kun je door de afstandsmeter heen kijken als een verrekijker en je target opmeten. Tot op de meter nauwkeurig weet je hierna hoever je target van je verwijderd is. Afstandsmeters worden ook gebruikt door bijvoorbeeld jagers wanneer zij hun doelwit opmeten.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!