Home » Pitchfork golf

Golf pitchfork

Overzicht

Product

Pitchfork

Doelgroep

Iedere golfer heeft een pitchfork nodig

Partner prijs

7,99 Hier kopen >

Golf pitchfork

Wat is een golf pitchfork en waar wordt een pitchfork voor gebruikt tijdens het golfen?

Een golf pitchfork gebruik je om de inslag te repareren die ontstaat wanneer een bal, vanuit de lucht en met hoge snelheid, op de green landt.

Top #3 beste golf pitchforks

Top keuze

pitchfork-van-jucad

Deluxe design

Merk Jucad

RVS materiaal

Prijs: € 19,99

Onze favoriet

pitchfork-uitklapbaar

Inklapbaar

Inclusief ball-marker

Comfortabel in hand

Prijs: €7,99

Prijs-kwaliteit

inesis-pitchfork

Inklapbaar

Inclusief ball-marker

Scherpe punten

Prijs: € 7,99

Waarom heb ik een pitchfork nodig?

Simpel gezegd: wanneer een bal met grote snelheid en vanuit de lucht komt aanvliegen dan landt deze best wel hard. Daardoor kan er een deuk in de green ontstaan.

”Wanneer je golft ben je verplicht om deze deuk te repareren.”

Nou ga maar eens na; je hebt je bal mooi op de green geslagen en je wil nu aan het putten beginnen. Tot je grote verbazing zie je een krater in de grond, precies waar jij overheen moet..

Hoe repareer je een pitchmark?

Een pitchmark repareren is niet ingewikkeld alleen je moet wel even weten hoe het werkt. Werk altijd van buiten naar binnen. De reparatie gaat als volgt:

Stap 1: Vind de gemaakte pitchmark.
De locatie van de pitchmark is meestal afhankelijk van de hoogte waarmee de bal is aan komen vliegen.

In de regel kun je aannemen: hoe hoger de bal komt aanvliegen, hoe dichterbij de pitchmark is. Wanneer je heel goed bent dan kan het zelf zijn dat je backspin slaat (de bal ligt dan achter de pitchmark).

”Bij de meeste spelers ligt de bal voor de pitchmark wanneer je aan komt lopen.”

Stap 2: Pak de pitchfork en steek deze schuin in de grond op de plek van de rand van de inslag.
Steek de pitchfork naar het het midden van de pitchmark. Maak nu een beweging naar het centrum toe met de pitchmark. Herhaal deze beweging aan vier kanten. Als het goed is heb je nu, met behulp van de pitchfork, de plek van inslag ietwat geneutraliseerd.

Om de green weer netjes te maken kun je met een glad oppervlak nog even over de zojuist gerepareerde plek van inslag gaan door een aantal keer een stampende beweging te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een putter. Met de putter kun je ervoor zorgen dat de plek van inslag weer helemaal ‘’glad’’ wordt gestampt.

Waarom is een pitchmark repareren met een pitchfork nog meer van belang?

De green wordt weer strak. Zoals we al aan hebben gegeven; het is fijn voor jou en je medespeler als de greens er visueel gelikt bij liggen.

De bal rolt weer gelijkmatig. Je hebt geen last van deukjes en dutten van niet gerepareerde pitchmarks wanneer deze netjes gerepareerd zijn.

Repareren van pitchmarks met een pitchfork zijn belangrijk voor greenkeeping. Een gerepareerde pitchmark zorgt voor minder onderhoud aan greens. Niet-gerepareerde pitchmarks zorgen voor gaten waar water in blijft staan. Dit kan uiteindelijk zorgen voor schimmelvorming waardoor greens kwalitatief achteruit gaan en meer onderhoud nodig hebben. Met een golf pitchfork houd je het gras dus gezond!

Pitchfork kopen

Golf pitchforks zijn er, net als zo’n beetje alle andere producten op deze wereld, in alle soorten en maten. Verschillende materialen en kleuren kom je overal tegen, soms met bedrukkingen van bedrijven, golfclubs of bepaalde golfmerken.

Er zijn echter pitchforks welke gewoon luxer zijn dan andere pitchforks.

Een luxe pitchfork kun je bijvoorbeeld met een druk op een knop automatisch uit laten klappen en weer in laten klappen met een veer.

Een wat luxere pitchfork heeft een muntje op de pitchfork bevestigd met een magneetje welke je kunt gebruiken als marker wanneer je aan het putten bent. 

Een luxe pitchfork kun je in de grond steken en daar je ijzer op leggen waarmee je net hebt gechipt wanneer je gaat putten. Zo wordt je grip niet nat wanneer je deze club weer nodig hebt tijdens je volgende slag.

Pitchforks zijn onderdeel van de etiquette in golf

Als je lid bent van een golfclub dan zul je hier misschien wel weten; bestuur, leden en spelers op de betreffende golfbaan die zeuren over de inslagen op de green (pitchmarks).

Bij mijn eigen club hing er zelfs een zakje met goedkope pitchforks aan het schuilhokje bij hole 1 om mensen zo te stimuleren om toch een pitchfork mee te nemen wanneer zij er geen bij zich hadden, oops!

Pro tip: repareer iedere keer als je op een green loopt twee pitchmarks, zo weet je zeker dat jij bijdraagt aan het onderhoud van de golfbaan met je pitchfork!

Bij de betere golfclub (bijvoorbeeld the Duke in Nistelrode) kun je pitchforks zo meenemen uit het clubhuis wanneer je aan een ronde begint. Hoe gaaf! Naast dat het gaaf is stimuleren ze hiermee natuurlijk ook dat je je pitchmarks netjes repareert. Wel zo fijn voor de greenkeepers.

Wist je dat

Golfers gemiddeld zo’n 8 pitchmarks slaan per ronde golf? 

Je medegolfers heel erg blij met je zijn als jij je pitchmarks op de juiste manier repareert met een golf pitchfork?

De greenkeepers nog blijer met je zijn wanneer jij pitchmarks iedere keer repareert wanneer je op de green bent

Pitchmarks die niet gerepareerd zijn met een golf pitchfork de nummer 1 irritatie is op golfbaan? Ja, nog irritanter dan het wachten op de flight voor je die je niet wil voorlaten..

Mensen zich uit hun spel laten halen wanneer ze niet gerepareerde pitchmarks zien zitten op de green?

Pitchfork voor golfen

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!