Tom Kim, de nieuwe Tiger Woods?

tom kim de professionele golfer

Tom Kim is de eerste golfer, sinds Tiger Woods, die twee keer wist te winnen op de PGA Tour voordat hij 21 werd.

Wie is Tom Kim en wat kunnen we verwachten van deze aankomende superstar?

Van hot naar her

Kim heeft voor zijn leeftijd al gewoond in veel landen. De roots van Kim liggen echter in Zuid-Korea, waar hij ook geboren werd in Seoul.

Na een tijdje in Zuid-Korea gewoond te hebben verhuisde de familie opeenvolgend naar China, Australië en de Filipijnen. Het was in de Filipijnen waar Tom Kim leerde golfen van zijn pa, teaching professional.

Toen Kim 15 was werd hij pro en was van plan op de Aziatische golf touren te spelen, daarom verhuisde familie naar Thailand.

Weetje: Tom Kim kreeg thuisonderwijs zodat hij alles kon geven voor het golfen.

Toen Kim “eindelijk” 16 werd mocht hij meedoen op de Asian Development Tour waar hij al snel drie keer (!) wist te winnen. Door deze overwinningen kreeg hij tijdelijk speelrecht op de Asian Tour en won direct in zijn tweede toernooi.

Na een kleine tegenslag op de Korn Ferry Q-school in de States ging Kim vrolijk verder waar hij was gebleven; winnen en heel goed spelen. De jonge professionele golfer won zowel de Order of Merit van de Koreaanse Tour en de Asian Tour in het 2020-21 seizoen. Hierdoor kreeg de golfer toegang tot het U.S Open en het Open Championship.

Op het U.S. Open werd Kim al 23e waarna hij tijdens het Scottish Open zelfs als derde finishte. Vier toernooien later had Tom zijn eerste overwinning te pakken op de PGA Tour op Wyndham. Hij werd hiermee de eerste winnaar die in 2000 of later geboren is.

Feesten of drinken doet Tom Kim niet. McIlroy heeft al gezegd, dat wanneer Kim zijn volgende event wint wanneer hij 21 of ouder is, Rory hem meeneemt voor een paar drankjes…

Tom Kim zal dit jaar zijn debuut maken op alle majors die golft kent, waaronder de The Masters, gehouden op Augusta. Tom Kim is 20 jaar oud op het moment van schrijven.

Inhoudsopgave

Leestijd: min

Laatste bewerking: 06-01-2023

Inhoudsopgave

  1. Van hot naar her

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Plaats een reactie