Dikke cheques op de Ladies European Tour 2023

De ladies european tour krijgt een hogere prijzenpot in 2023

Goed nieuws voor de dames op de LET (Ladies European Tour), het prijzengeld gaat omhoog. We zijn nog niet daar waar de heren zijn, maar het wordt zeker interessanter om als dame op het hoogste Europese niveau uit te komen.

Inhoudsopgave

Leestijd: min

Laatste bewerking: 09-01-2023

Inhoudsopgave

  1. Wat mogen we verwachten?

Wat mogen we verwachten?

Een recordbedrag aan prijzengeld in 2023 op de Europese Tour voor de dames. Waar het bedrag in 2022 nog 24,5 miljoen in euro bedroeg wordt er in 2023 alweer een prijzenpot beschikbaar gesteld van 35 miljoen euro. De stijging van meer dan 10 miljoen euro betekent een stijging van meer dan 30 procent in prijzengeld!

In ieder geval zal op twaalf van de in totaal dertig officiële te organiseren toernooien een prijzenpot van in totaal meer dan 1 miljoen euro uitgekeerd worden. De grootste pot wordt uitgekeerd in Saudi Arabië waar wordt gespeeld om een pot van in totaal 5 miljoen euro.

We willen het uiteraard niet alleen over geld hebben, maar het is schrijnend om te horen dat er nog voldoende vrouwelijke golfers op de Europese Tour spelen die nog in een tentje moeten bivakkeren wanneer zij hun wedstrijden spelen wanneer we de situatie met die van de heren vergelijken.

Plaats een reactie