Jon Rahm doet zijn naam eer aan, Morikawa in mineur

Golfer Jon Rahm wint Sentry Tournamen of champions

Het had de dag van Colin Morikawa moeten worden, die na dag drie van het Sentry Tournament of Champions met een voorsprong van zes slagen begon op de finaledag. De altijd zo constante Morikawa had een mindere dag en verspeelde zijn voorsprong aan Jon Rahm. Colin Morikawa kwam rond in ‘’slechts’’ 72 slagen.

Rahm, die op zijn geheel eigen wijze in de laatste zeven holes een achterstand van zes slagen wist goed te maken, wist het weer klaar te spelen. Het is en blijft miraculeus hoe de Spanjaard nooit opgeeft waar anderen met gebogen hoofd hadden uitgegolfd.

De Spanjaard maakte op 12, 13 en 14 birdie. Op hole 15 was hij zelfs goed voor een eagle. Over presteren onder druk gesproken. Op 18 sloot Rahm nog af met een birdie, waarna hij opeens drie slagen voor stond op Morikawa, die twee flights achter hem zat. 

Verslagen Morikawa

Morikawa vertelde na afloop van de wedstrijd aan de pers dat hij verslagen was, waarschijnlijk omdat hij toch wel zoiets had dat deze overwinning binnen zou moeten zijn, met zes slagen voorsprong. 

‘’Zoveel training, je geeft jezelf kansen en dan speel je een mindere ronde. De pech telde zich snel bij elkaar op in zeer korte tijd.’’

Rahm daarentegen claimde dat hij zich sinds Augustus toch wel de beste speler van de wereld voelt. Rahm staat op dit moment op de vierde plaats van de wereld. Of het nog lang duurt of de Spanjaard weer richting de eerste plaats gaat is volgens ons in deze vorm een kwestie van tijd. 

Feitje: Voor vrijdag, toen hij 71 slagen had, wist Rahm vijf keer achter elkaar een score van 67 of beter te halen op de Plantation course waar de wedstrijd werd gespeeld. Gekkenwerk.

Inhoudsopgave

Leestijd: min

Laatste bewerking: 18-01-2023

Inhoudsopgave

  1. Verslagen Morikawa

Plaats een reactie