Home » NGF nummer zoeken

NGF nummer zoeken

Overzicht

Onderwerp

NGF nummer

Waar vind je die?

In dit artikel beschrijven we waar jij je NGF nummer kan vinden.

NGF nummer zoeken

Bekend probleem; je bent op zoek naar je NGF-nummer. Misschien omdat je je wil aanmelden voor de Golf.nl app of omdat je je wil registreren voor een toernooi of omdat je naar een nieuwe golfclub gaat. Misschien geen van deze genoemde redenen, maar feit is wel dat je je nummer nodig hebt en zoekt

UPDATE 1 januari 2023: Het NGF nummer is verdwenen van de golfpas en is vervangen door het GSN-nummer. Je leest hier meer over het GSN-nummer »

In dit artikel gaan we je in ieder geval laten zien hoe je je NGF-nummer kunt achterhalen/zoeken. Sommige van deze manieren kosten wat meer tijd terwijl je met andere manieren binnen vijf minuten je NGF-nummer hebt opgezocht. Niet langer treuzelen, we gaan aan de slag!

Inhoudsopgave

1. GOLF.NL App

Heb je de GOLF.NL applicatie geïnstalleerd op je telefoon of heb je ooit al eens een account aangemaakt via dit portaal? Goed nieuws, dan kun je eenvoudig je NGF-nummer zoeken op deze applicatie. Ga hiervoor naar de app op je telefoon of log in op de computerversie van de digitale GOLF.NL App.

NGF nummer golf website

Ben je ingelogd? Ga dan naar jouw NGF-nummer door te klikken op ‘’profiel’’ waarna je je NGF-pas kunt aanklikken. Klik de NGF-pas aan en daar ga je; je NGF-nummer komt in zicht en je hebt ‘m gevonden. Geregeld! Je kunt nu verder met waar je mee bezig was.

2. NGF nummer zoeken op naam

Vroeger kon je gemakkelijk via ngfhandicap.nl zoeken op naam om de handicap en het NGF-nummer van een golfer te zoeken. Eenvoudig even surfen naar de website, de naam intypen en voíla; het NGF-nummer komt tevoorschijn.

Vroeger was alles beter zegt men, maar in dit geval is het echt zo. Je NGF-nummer zoeken, en dat van anderen, was vroeger gewoon veel gemakkelijker dan dat het nu is. 

Waarschijnlijk doordat privacywetgevingen zijn aangescherpt is het niet meer zo gemakkelijk om namen en gegevens te openbaren en heeft de nationale golf federatie besloten om deze website stop te zetten.

3. Oud pasje

Stam jij nog uit de tijd waarin je een fysieke golfpas had? Dan heb je geluk, als het goed is staat hier je NGF-nummer nog steeds op, ook al is het pasje niet meer geldig. Je kunt hier je NGF-nummer vanaf lezen het nummer daarna gebruiken waar het voor bedoeld was. 

Zo hebben die oude plastic pasjes (die we vroeger ieder jaar opnieuw kregen) toch nog ergens nut voor behalve het vervuilen van de natuur. Online zoeken is voor sommigen ook gewoon veel moeilijker. Om deze reden vinden wij dat de conventionele golfpas ook nog steeds zou moeten bestaan.

4. De golf vereniging

Wanneer je over een NGF-nummer beschikt dan betekent dit dat je ook lid bent van een (digitale) golfvereniging, -club of -sociëteit. Op die vereniging moet er dus een systeem zijn dat kan zien wat jouw NGF-nummer is. Reden genoeg dus om de bestuurder van de vereniging eens even te gaan vervelen.

Wanneer je een telefoontje of mailtje waagt dan heb je als het goed is zo je NGF-nummer en hoef je niet meer verder te zoeken. Het is tenslotte ook een functie van een vereniging om de gegevens juist te bewaren en om leden van de vereniging op verzoek te informeren voor wat betreft hun gegevens.

5. De NGF zelf

Krijg je geen gehoor wanneer je je NGF-nummer opvraagt bij de golfclub of -vereniging waar je lid bent? Dan moet je misschien toch terug naar de bron van het ontstaan van je NGF-nummer; de NGF zelf.

NFG digitaal

De NGF is tenslotte degene die jou ooit een NGF-nummer heeft toegewezen. Waar moet je dan zijn wannneer je dit nummer kwijt bent? Juist, bij de NGF. Vroeger leerden we dat je zo dicht mogelijk bij de bron moest zoeken wanneer je op zoek bent naar authentieke informatie. Waarschijnlijk denk je dat niet opgaat voor het NGF-nummer, dat prima opgevraagd kan worden bij de golfclub of -vereniging, en dat denken wij ook.

Je kunt de NGF bereiken op golf@ngf.nl of op 030 – 242 63 70.

NGF nummer kwijt; conclusie

Wanneer je dus je NGF-nummer zoekt of kwijt bent dan zijn er voldoende opties om het nummer te achterhalen. Het een kost wat meer werk dan het ander maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om je NGF-nummer te achterhalen wanneer je deze kwijt bent. 

Om even kort samen te vatten welke opties je kunt gebruiken om je NGF-nummer te zoeken wanneer je deze kwijt bent hebben we ze hieronder nog even voor je opgesomd:

Genoeg mogelijkheden dus om je NGF-nummer te zoeken. We hopen in ieder geval dat we je geholpen hebben bij het vinden van je NGF-nummer.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!