Home » Laagste handicap golf

Laagste handicap golf

Overzicht

Onderwerp

Laagste handicap

Laagste handicap golf

Je bent benieuwd naar wat de laagste handicap is binnen golf. Laten we daar vandaag nou net een artikel over geschreven hebben. 

Lees rustig door en kom alles te weten over wat nou de laagst mogelijke handicap is binnen de golfsport.

Inhoudsopgave

Wat is de laagste handicap bij GOLF?

Zoals je misschien weet begint iedere golfer met een handicap van 54 en kun je vanaf daar verder naar beneden.

Je zou denken dat handicap nul de laagst haalbare handicap is binnen golf. In principe is handicap 0 wel het getal dat wordt omschreven als scratch of wanneer je als golfer als ‘’pro’’ wordt gezien.

Officieel is dit ook niet geval omdat het veranderen van je status van amateur naar professional slechts een formele aangelegenheid is. 

Laten we het zo zeggen, als je handicap 0 hebt dan zit je heel goed, bijzonder goed zelfs. Er zijn maar weinig (Nederlandse) golfers die het voor elkaar weten te krijgen om een handicap van 0 te behalen.

Een handicap lager dan 0

Je zou denken dat 0 het eindpunt is qua handicap. Echter bestaat er de mogelijkheid om een lagere handicap dan 0 te halen. Een handicap lager dan 0 wordt ook wel aangeduid als een plus of + handicap.

Een plus handicap is enkel voorbehouden aan de beste golfers op onze planeet. In feite betekent het hebben van een plus handicap dat je gemiddeld genomen beter dan par speelt.

De laagste handicaps aller tijden

Wat zijn dan de laagste handicaps genoteerd aller tijden? Laten we de geschiedenisboeken eens induiken om te bekijken welke handicaps er zijn behaald in de geschiedenis van de golfsport. 

Er zijn namelijk een aantal spelers welke lid zijn gebleven bij de golfclub waar ze speelden voordat ze de wereld over gingen om te golfen. Een golfliefhebber ging de golfclubs af en noteerde onder meer de volgende handicaps:

  • Bubba Watson met een laagste handicap van +7,7
  • Martin Kaymer met een laagste handicap van +6,6
  • Phil Mickelson met een laagste handicap van +5,2
Bubba Watson
Bubba Watson

Mogelijk zijn er nog spelers welke een nog lagere handicap hebben, maar je hebt nu in ieder geval een beeld van hoe laag sommige spelers kunnen gaan op hun home courses en de wat meer eenvoudig geprepareerde banen.

Het staat natuurlijk buiten kijf dat golfers op PGA- en Europese Tour banen dergelijke handicaps kunnen spelen op wekelijkse basis. 

De club handicapper met handicap 0 op zulke banen moeite hebben met het behalen van minder dan 90 slagen terwijl hij over zijn thuisbaan netjes 72 slagen zou spelen gemiddeld. Er zit namelijk een gigantisch verschil in de moeilijkheid van dergelijke golfbanen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!