Home » Hoe vaak ga jij naar de tandarts?

Tandarts Weert

Overzicht

Onderwerp

Hoe vaak ga jij naar de tandarts?

Hoe vaak ga jij naar de tandarts?

Nederlanders zijn over het algemeen erg veel bezig met hun gezondheid. Iedereen in ons land heeft zowat een basisverzekering en daarmee is het laagdrempelig om zo nu en dan een bezoekje aan de dokter andere zorginstelling te bezoeken. Een van de meest bezochte zorginstellingen in Nederland is zo’n beetje de tandarts, in deze blog zoomen we daar eens wat verder op in.

Hoe vaak “hoor” je naar de tandarts te gaan?

Ook tandartsen worden steeds commerciëler. Waar we vroeger van de tandarts eens in de twee jaar langs hoefden te komen is dat in de huidige tijd al sterk aan het veranderen. Tegenwoordig krijgen we van onze tandarts ieder kwartaal een melding met daarin het verzoek om een afspraak te maken, omdat het toch wel weer tijd begint te worden om naar de tandarts te gaan. Volgens tandarts Weert is het een goed idee om toch zeker wel ieder halfjaar naar de tandarts te gaan. 

Zelf heb ik ervoor gekozen om het gewoon bij één keer per jaar tandarts te houden, ondanks het aandringen van de tandartspraktijk. Of dat verstandig is weet ik niet, maar ik neig toch iets meer te vertrouwen naar mijn oude tandarts, die het prima vond dat ik eens per twee jaar langskwam. De beste man is inmiddels met pensioen, maar ach.

Golfers

De tandarts is over het algemeen preventief een erg goed gereedschap tegen verschillende ziektes, welke in de mond kunnen ontstaan of juist daar herkend kunnen worden. Met name een wat oudere populatie, zoals wij als golfers zijn, kan erg veel baat hebben bij een bezoekje aan de tandarts.

Wordt een bezoekje aan de tandarts vergoed door de verzekering?

Wanneer je enkel over een basisverzekering beschikt dan wordt normaliter een bezoek aan de tandarts niet vergoed. Je kunt hier een aanvullende verzekering voor nemen. Daar betaal je iets meer dan honderd euro per jaar voor, oplopende tot enkele honderden euro’s per jaar. Je kunt voor jezelf nagaan in hoeverre een tandartsverzekering rendabel is in jouw situatie. Heb je vaak klachten aan je tanden of juist niet? Bij veel klachten is het waarschijnlijk eerder een goed idee om wél een verzekering af te sluiten bij de tandarts.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!