Home » Hoe heet een met zand gevulde hindernis op de golfbaan

Hoe heet een met zand gevulde hindernis op de golfbaan

Overzicht

Onderwerp

De bunker

Hoe heet een met zand gevulde hindernis op de golfbaan

Veel golfers hebben er een erg grote hekel aan wanneer zij in de zand hindernis op de golfbaan belanden. Het is voor veel golfers een moeilijke bezigheid om de bal zo uit de zand hindernis te krijgen zoals zij zouden willen.

Bunkers, of zand hindernissen kunnen vele verschillende gedaantes aannemen.

Zo zijn er zand hindernissen die zo’n beetje gelijk zijn aan het oppervlak van de golfbaan. Echter, aan de andere kant van het spectrum vind je zand hindernissen die tot wel drie of vier meter diep zijn. Geloof ons, het is geen pretje om uit deze hindernis te komen.

Waar vind je zand hindernissen op een golfbaan?

Bunkers, of zand hindernissen, vind je op alle plekken van de golfbaan. Vaak zijn dergelijke hindernissen door de golfbaanarchitect geplaatst op strategische plekken op de baan waardoor golfers aan het twijfelen worden gebracht.

Want wanneer de bal in de zand hindernis rolt dan kan dit weleens vervelende gevolgen hebben voor het resultaat op de hole. Een zand hindernis kan golfers dus doen laten nadenken over hun club keuzes of waar men de bal wenst te plaatsen.

Zand hindernissen op de fairway

De fairway is één van de plaatsen waar je zand hindernissen tegenkomt. De fairway is de plaats waarop je je bal speelt vanaf de afslagplaats tot aan de green. Rond de fairways en voornamelijk aan de randen van de fairways liggen veel zand hindernissen. De grootte, het aantal en de diepte van de hindernissen verschillen erg per hole.

Zand hindernissen rondom de green

Rondom de greens vind je vaak nog meer zand hindernissen. De hindernissen vormen een visuele bedreiging voor spelers die de greens proberen aan te spelen. Wanneer er aan de linker- en rechter voorkant van een bunker zand hindernissen zichtbaar zijn dan is het al een stuk lastiger, voor de gemiddelde golfer, om de green te geraken.

Verdwijnende zand hindernissen op de golfbaan

Zand hindernissen zijn een verdwijnend soort op de golfbaan, net als dinosauriërs zo zou je kunnen zeggen. Je zult je misschien afvragen hoeveel wij, schrijvers van dit artikel, gedronken hebben op het moment van schrijven van het artikel. 

Maar nee, niets is minder waar. Bunkers c.q. zand hindernissen zijn een uitstervend ras op de golfbaan. En dat doen pijn. Golfbanen die door architecten volgens een bepaalde lay-out zijn ontworpen worden ontdaan van hun beveiliging en bescherming.

Alsof je een kasteel bouwt en beslist de muren weg te halen. Ze zouden je voor gek verklaren. En toch wordt het gedaan.

‘’Om te bezuinigen’’ wordt er dan gezegd. Want ja, bunkers zijn duur in onderhoud. Maar de baan, de golfbaan, is toch heilig voor een golfvereniging?

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!