Home » GSN-nummer

GSN-nummer

Overzicht

Onderwerp

GSN-nummer

Inleiding

In dit artikel beschrijven we wat een GSN-nummer is en waar jij je GSN-nummer kan vinden.

Wat je moet weten over het GSN-nummer

Als golfers krijgen we met best wat administratieve rompslomp te maken. NGF-registraties, handicaps, noem het maar op. Alsof het nog niet gekker kon worden komt de NGF nu met het nieuwe GSN-nummer ofwel het Golf Service Nummer.

Wij hebben de feiten even op een rijtje gezet voor je in dit artikel en uitgezocht of dat GSN-nummer handig is.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 07-03-2023

Waarom een GSN-nummer?

Om de vraag te beantwoorden waarom we iedere golfer een GSN-nummer zou moeten hebben, moeten we eerst het NGF-nummer onder de loep nemen. 

Iedere golfer krijgt een NGF-nummer toegewezen wanneer hij of zij zich registreert bij de NGF via een golfvereniging. Aan het NGF-nummer is de handicap van de betreffende golfer gekoppeld 

Maar wat gebeurt er op het moment dat een golfer naar een nieuwe vereniging gaat? Dan krijgt de golfer een nieuw NGF-nummer en verdwijnt alle score- en handicap data welke is verkregen onder het eerdere NGF-nummer. En wat gebeurt er op het moment dat een golfer lid is van twee golfbanen, krijgt hij of zij dan twee NGF-nummers toegewezen? Snapt u het nog? Ik zei toch dat golf een administratieve rompslomp was.

Versimpeling

Het lijkt erop dat de NGF genoeg had van de talloze situaties waarin het gebruik van het NGF-nummer waardeloos was. Enfin, daar komt het GSN-nummer tevoorschijn. 

Het GSN-nummer is een uniek nummer dat gekoppeld is aan een golfer. Het nummer begint met NL gevolgd door 5 tot 7 cijfers.

Op het moment dat de golfer wisselt van golfvereniging of -club vervalt het NGF-nummer maar blijft het GSN-nummer verbonden aan de golfer. Zo kan alle score- en handicap data worden behouden en begint de golfer niet opnieuw met een handicap van 55 en wint hij of zij niet alle toernooien op de nieuw golfbaan.

GSN-nummer opzoeken

Je kunt je GSN-nummer eenvoudig vinden in de digitale omgeving waar je je handicap en andere zaken kunt zien. Log in via onderstaande link om je je gegevens in te zien:

> Mijn Golf

Mijn golf GSN nummer
Het GSN-nummer is te vinden in de app of als je inlogt op mijn.golf.nl

Ben je pas net geregistreerd via jouw (online) golfvereniging en heb je nog geen registratiedata ontvangen (GSN-nummer en barcode NGF-pas)? Vraag dit dan na bij je vereniging, zij kunnen je verder helpen met het activeren van je account. 

Wil je een plastic pas ontvangen in je brievenbus? Dan moet je dit aangeven bij je bij je club en dan kun je de pas alsnog ontvangen.

Wordt het dan toch een stukje gemakkelijker?

Aan het begin van dit betoog was ik nog wat huiverig over de invoering van het GSN-nummer, maar het lijkt er toch op dat ik nu vind dat de NGF een goede zet heeft gedaan met dit nieuwe nummer. 

Een GSN-nummer, en het NGF-nummer is verdwenen van de golfpas, eureka. Kunnen we nou weer verder gaan met tegen die bal aan meppen?

Bij vragen kun je als golfer altijd terecht bij de zogeheten handicapcommissie van de golfbaan waar je lid bent.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!