Home » Golftrolley » Fastfold Golftrolley

Fastfold Golftrolley [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golfliefhebber.

Partner prijs

Vanaf 55,95 Vind de laagste prijs >

Fastfold Golftrolley

Fastfold is een Nederlands merk dat golftrolleys, tassen, travelcovers en andere accessoires verkoopt gericht op het golfspel. Fastfold zelf claimt dat zij het snelst groeiende golftrolley merk zijn in de wereld. 

Vanuit Fastfold wordt er gewerkt met vaste collecties welke ieder jaar geüpdate worden. Grappig feitje is dat Fastfold aangeeft dat zij op verzoek van de klant altijd mee willen denken met personalisatiemogelijkheden. 

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 24-03-2023

Genoeg over de geschiedenis, laten we verdergaan met de golftrolleys. Fastfold biedt een veelvoud aan golftrolleys aan welke aansluiten op het budget van alle spelers in de golf populatie.

Top keuze

Fastfold mission 3 wielen golftrolley

Flex 360 golftrolley

5 kleuren

Onze favoriet

Fastfold flex 360 golftrolley

3 wielen golftrolley

6 kleuren

Prijs-kwaliteit

Fastfold 2 wielen golftrolley

2-wielen golftrolley

Vanaf € 43,-

Fastfold Trolley

Zoals je hierboven dus hebt gezien zijn de prijsverschillen tussen de golftrolleys van Fastfold dus uiteenlopend. Vooral de prijsverschillen tussen de 2-wiel en 3-wiel trolleys zijn opmerkelijk. 

De meest goedkope golftrolley van Fastfold begint vanaf 55,95 (dit is uiteraard een 2-wieler). Deze golftrolley is meer dan prima voor een (beginnende) golfer of iemand die gewoon niet zoveel luxe en comfort behoeft tijdens het golfen.

Aan de andere kant heb je golftrolleys van Fastfold die echt wel wat prijziger zijn. Gemiddeld betaal je zo’n 200 euro voor een 3-wieler model van Fastfold welke voornamelijk bestaat uit plastic. De duurste trolley is geprijsd op 282 euro en is gemaakt van roestvrij staal.

Voordat we met de reviews van de afzonderlijke modellen van Fastfold beginnen vinden we het belangrijk om te benoemen dat Fastfold over het algemeen gewoon erg degelijke golftrolleys produceert.

De golftrolleys voelen zeer stevig aan, lopen prettig en hebben gewoon een erg lange levensduur. Dat laatste hebben we bepaald op basis van wat we zien bij bekenden. Ook na langere tijd zijn zij gewoon nog erg tevreden met hun aankoop.

Fastfold modellen review

Fastfold heeft, op het moment van schrijven, zo’n 15 verschillende golftrolleys in haar arsenaal. Voor ieder wat wils, zou je zeggen. We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de meest populaire golftrolleys van dit merk eens naast elkaar gelegd en gereviewed. Ga er rustig voor zitten en lees met ons mee.

Fastfold 360 (Flex)

We beginnen meteen met het meest populaire model van Fastfold; namelijk de 360. We vallen maar meteen met de deur in huis met het feit dat de 360 iets heeft dat andere golftrolleys niet hebben; een voorwiel dat meedraait.

Je begrijpt dat het wiel 360 graden kan draaien. Dit betekend dat je je voorwiel dus niet meer constant hoeft op te tillen wanneer je een andere richting op wil gaan. Je hebt de keuze om het 360 graden systeem vast te zetten met een hendel bij de handgreep van de trolley.

Golftrolley fastfold Flex 3

Ander leuk feitje aan deze golftrolley is dat je met één knop de gehele golftrolley kunt opvouwen. Nu snappen we de naam Fastfold.. De 360 is verkrijgbaar in meerdere, voornamelijk wat donkere, kleuren. Denk onder andere aan zwart, wit, grijs, matt zwart en navy.

Wat heb je tot je beschikking bij de handgreep? Je kunt gebruik maken van een opbergvak waar een telefoon, portemonnee of sleutelbos in past. Daarnaast heb je beschikking tot verschillende houders, namelijk een scorekaarthouder, teehouder en potloodhouder. Verder heb je nog een ballmarker en een een netje tot je beschikking.

Welke technische specificaties kun je verwachten van de Fastfold 360:

 • Gewicht 6,8kg (6800 gram)
 • Afmetingen ingeklapt 78 x 42 x 40 centimeter
 • Met druk op één knop in te klappen
 • Kogellagers in wielen (soepel wandelen)
 • Voetrem aanwezig
 • Afneembare wielen van het frame
 • Tas plaatsen en binden op de trolley gebeurt met een elastiek systeem
 • Zowel standbags als cartbags kunnen gemonteerd worden op deze golftrolley

Vind de laagste prijs

Golftrolley fastfold Flex 3

Vind de laagste prijs:

bol.com (€186,97)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Fastfold Flex 360 vs Fastfold 360

De Fastfold Flex 360 is in principe de opvolger van de Fastfold Flex. Er zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd aan de Flex 360 ten opzichte van de Fastfold 360 regulier. Zo was er in de reguliere versie van de Fastfold Flex een flessenhouder aanwezig welke is vervangen door een netje. Daarnaast zijn de scorekaarthouder en het opbergvakje aangepast/toegevoegd.

Fastfold Flat (slim)

Toen ik de Fastfold Flat voor het eerst zag dacht ik direct aan mijn eigen golftrolley; de Big Max Blade IP. Het is dat er een ander merk op staat maar anders had ik de Flat zo meegenomen wanneer deze naar mijn Blade zou liggen. De Fastfold is erg plat, ofwel ‘’Flat’’, en is daarom erg handig als je weinig opbergruimte hebt. 

Je kunt de golftrolley makkelijk inklappen en als ‘ie eenmaal uitgeklapt staat heb je gewoon een erg degelijke golftrolley tot je beschikking. Geen 360 graden draaien wiel maar ‘gewoon’ een conventionele 3-wieler welke je dient op te liften wanneer je wil sturen.

Fastfold slim golftrolley

Bij je handgreep, welke overigens is bekleed met antislip, heb je toegang tot een aantal houders. Namelijk de teehouder, potloodhouder en de drinkfleshouder. Daarnaast kun je ervoor kiezen op een paraplu te plaatsen, echter dien je dan nog wel een parapluhouder aan te schaffen. Tenslotte heb je nog een ballmarker en een afsluitbaar vak, waar je je telefoon bijvoorbeeld in kunt plaatsen, tot je beschikking. 

Je kunt de volgende specificaties verwachten van de Fastfold Flat/slim:

 • Gewicht 6,8kg (6800 gram)
 • Afmetingen 70 x 60 x 20 centimeter
 • Alle wielen klappen automatisch in
 • Wielen met kogellagers (loopt licht)
 • Handvat verstelbaar in hoogte
 • Je monteert de trolley met elastieken
 • Voetrem aan twee kanten

Vind de laagste prijs

Fastfold slim golftrolley

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€199,00)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Fastfold Slim golftrolley vs Fastfold flat golftrolley

De Fastfold Slim en Fastfold Flat lijken erg veel op elkaar. De Fastfold Slim is namelijk de opvolger van de Fastfold Flat. Als je op zoek was naar de Fastfold Flat dan kun je vanaf nu gerust op zoek naar de Fastfold Slim aangezien de Slim variant gewoon het jongere broertje van de Flat variant is. 

Fastfold Basic Black 2-wheel

De Fastfold Basic Black 2-wheel is een wat lichtere golftrolley in vergelijking met de gereviewde trolleys hierboven. Een van de leuke dingen aan deze golftrolley is dat deze trolley een 2-wieler is waardoor je de trolley trekt in plaats van duwt. Niet voor iedereen maar het kan erg fijn zijn. 

Fastfold basic black 2 wielen

De golftrolley maakt een frisse, lichte indruk. De trolley oogt eenvoudig in gebruik en verplaatsen en is dit ook daadwerkelijk. De golftrolley is een stuk lichter de de trolleys hierboven maar doet prima dienst. De wielen mogen dan wel ietwat kleiner zijn, maar de vraag is of dit een verschil gaat maken. Wij denken van niet. 

Bij het handvat heb je een teehouder en een scorekaarthouder tot je beschikking. Al met al is het een simpele golftrolley die zeker zijn mannetje staat, maar verwacht geen luxe.

Je kunt de volgende specificaties verwachten van deze golftrolley:

 • Gewicht 3,8kg (3800 gram)
 • Opvouwbaar middels één knik 
 • Trolley vastmaken met gesp
 • Wielen zonder kogellages
 • Geen rem

Vind de laagste prijs

Fastfold basic black 2 wielen

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€55,90)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 24-03-2023

Golftrolley fastfold Flex 3

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!