Home » Golftrolley » Big Max Blade IP

Big Max Blade IP [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golfliefhebber

Partner prijs

Big Max Blade IP

Big Max is een bekende naam op het gebied van golftrolleys, golftassen en accessoires (denk aan paraplu’s, travel covers en flessenhouders). Big Max is een golfmerk dat oorspronkelijk door een van onze oosterburen is opgericht. 

De jongens van Big Max weten wel waar ze mee bezig zijn. In dit artikel geven we een oordeel over de meest populaire trolleys en golftrolley accessoires van Big Max.

Inhoudsopgave

Leestijd: 6 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste deal qua Big Max Blade? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet hieronder. Wil je de review lezen? scroll dan door..

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€355,95)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:03

Big Max Blade IP review

Laten we beginnen met het paradepaardje van Big Max; de Blade IP. Als je weleens golft heb je deze golftrolley zeker al eens gezien op de Duitse Autobahn. We bedoelen natuurlijk de Nederlandse golfbaan..

De Big Max Blade IP is een driewieler welke je zeer comfortabel door de baan heen beweegt. Wij hebben de Big Max Blade mogen testen en zullen de resultaten met je delen. We beginnen gewoon bij het begin, vanaf het moment van het opbouwen van de trolley

Big Max Blade IP zijkant

Big Max Blade opbouwen

Het in elkaar zetten van de Big Max blade is eigenlijk al een feest. Je vouwt de trolley als het ware als een scharnier uit elkaar en klapt de wielen uit. Big Max noemt dit de zogeheten Flat Fold technology (zou deze trolley daarom de Blade heten?). Je klikt de wielen vast en je bent good to go. Het handvat stel je precies in op de voor jou ideale handhoogte. Alles wordt gezekerd door een zeer eenvoudig klik & secure systeem.

Vervolgens plaats je je golftas op de trolley welke je vastzet met de elastieken (zeer eenvoudig). Je kunt nu lekker wegrijden en gaan beginnen met golfen! Al met al is dit de makkelijkst in elkaar te zetten golftrolley die wij kennen. 

Big max blade ip trolley voordelen

Oké, dat opbouwen is duidelijk, maar welke voordelen kan ik verder verwachten van de Blade IP tijdens het golfen?

Als je van een golftrolley houdt die zwaar loopt en waarmee je maar moeizaam vooruit komt dan is de Blade IP niks voor jou.

Daarnaast heb je tijdens het golfen alle belangrijke zaken letterlijk binnen handbereik wanneer je op pad gaat met de Blade. Onder je handvat zit namelijk een scorekaart houder (deze kun je in- en uitvouwen wanneer nodig), een bakje voor ballen, tees en een potloodhouder.

Daarnaast is er ruimte voor een flesje en kun je je ball marker plaatsen. Dat betekent dat je geen frustraties meer hebt tijdens het spelen wanneer je weer eens op zoek bent naar je potlood in je tas. Je kunt nog verder uitbreiden met een parapluhouder en een drinkbeker houder, deze dien je er wel extra bij aan te schaffen.

Big Max Blade IP paneel

Wanneer je bult op staat maak je gebruik van twee remmen waarmee de trolley stevig staat. 

Na het golfen spuit je de trolley gemakkelijk af door het simplistische design en gaat ‘ie schoon de auto mee in. Daarna klap je de trolley weer in als een echte Blade. Na 6 handelingen (twee keer klikken en drie keer vouwen) ligt de Blade weer in je kluisje op kofferbak.

Big max blade trolley: technische specificaties

Oké, de voordelen van de Big Max zijn duidelijk. Laten we het nu nog even hebben over de technische specificaties van deze gestroomlijnde golftrolley.

Verstelbaar handvatJa
RemVoetrem (2 maal)
Scorekaart houderJa
Gewicht 6500 gram (6,5kg)
Afmetingen?88 x 62 x 12.5 cm
Beschikbare kleurenGrijs, Wit, Wit-Rood, Zwart-Rood, Zwart-Lime, Wit-Lime

Alleen bij amazon.nl heb je de keuze uit alle 6 kleuren.

Vergelijking Big Max IP Blade met andere modellen

Afgerond koop je de Big Max Blade voor 329 euro op de website van bol.com. Op amazon.nl is ‘ie te koop vanaf 349 euro. Wat kun je krijgen bij andere merken voor hetzelfde geld?

Rond de prijsklasse van laten we zeggen 300 á 350 euro is er nog een ander model verkrijgbaar van het merk Big Max; de vierwieler. Deze ziet je niet heel veel op de golfbaan maar is een erg leuke golftrolley welke net wat meer stabiliteit biedt en gemakkelijker stuurt. 

Naast de vierwieler zijn de andere merken (Fastfold, Elrey, BagBoy) in dezelfde prijsklasse in meer of mindere mate vergelijkbaar met de Big Max. Alhoewel de Big Max heel iets duurder is troeft dit model de concurrentie volgens ons zwaar af op het gebied van looks, comfort en design.

Wanneer we de Big Max Blade met duurdere trolleys gaan vergelijken, bijvoorbeeld met een Jucad of een MotoCaddy, dan zijn de prijzen toch al wel direct en aanzienlijk hoger. Een Jucad kost je namelijk al direct een kleine 700 a 800 euro.

Wat ons betreft zit je dan wel echt een niveau hoger qua afwerking, comfort en gebruikte materialen maar is dit prijsverschil het je ook waard?

Big Max ip blade conclusie

Volgens mij zijn we duidelijk geweest; wij van OnlineGolferCaddy zijn zeer enthousiast over de Big Max Blade. Ben je op zoek naar een golftrolley die niet snel aan vervanging toe is, welke makkelijk op te bergen valt en welke je heerlijk voor je uit kunt duwen? Dan is de Big Max Blade IP iets voor jou. 

Opgesomd kunnen we het volgende zeggen over deze comfortabele golftrolley:

  • Zeer compacte golftrolley qua afmetingen
  • Erg eenvoudig in en uit elkaar te zetten
  • Rijdt zeer comfortabel, ook in drassig terrein door brede wielen
  • Je hebt al je accessoires bij de hand bij het handvat
  • Qua design super minimalistisch en modern
  • Deze trolley gaat jaren mee

Leestijd: 6 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Golftrolley klein opvouwbaar big max

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!