Home » Golftrolley » BagBoy Golftrolley

BagBoy Golftrolley [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor iedere golfliefhebber

Partner prijs

289,99 Hier kopen >

BagBoy Golftrolley

Al sinds 1946 kun je terecht bij het golfmerk Bagboy voor als je golfspullen. Bij Bagboy ben je aan het juiste adres voor golftassen, golftrolleys, golf reistassen en accessoires. 

Bagboy is een Amerikaans merk dat de eerste ‘’yardage meter’’ in het golf uitvond door het aantal afgelegde meters te meten tijdens het lopen met de golftrolley. Zo wist je hoe lang je drive was wanneer je bij de bal arriveerde. 

Het speerpunt van Bagboy is altijd het produceren van golftrolleys geweest. Hier zijn ze mee begonnen en zijn ze nog steeds veel mee bezig. Daarom gaan we het vandaag over de golftrolleys van Bagboy hebben. 

Inhoudsopgave

Leestijd: 7 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Enkele algemene reacties van mensen op fora over het merk Bagboy:

‘’Kijk eens of je een BagBoy golftrolley kunt vinden. Dit zijn uitstekende golftrolleys.’’

‘’De BagBoy Nitron is perfect. Deze trolley vouw je uit en in binnen enkele seconden en je tas wordt uitstekend bevestigd aan deze trolley. Ik vind deze trolley geweldig.’’

‘’Mijn golfclub heeft de Nitrons als uitleen trolley en deze trolleys zijn heel erg fijn. Ik heb pas een Bagboy Spartan gekocht en ik ben erg onder de indruk van deze trolley.’’

Meteen kopen?

BagBoy Nitron

Bagboy nitron golftrolley

€ 329,99

BagBoy Compact C3

Bagboy compact c3 golftrolley

€ 289,99

BagBoy Nitron

De BagBoy nitron is een hele specialie golftrolley. Dat iets ‘’heel speciaal’’ is hoor je ons niet vaak zeggen bij OnlineGolferCaddy. Echter, in het geval van de Bagboy Nitron, is het toch echt tijd om dit woord eens in de mond te nemen. Waarom? De Bagboy Nitron klapt zichzelf namelijk uit. Met een enkele beweging zet je de golftrolley op door het piston (een soort luchtsysteem) dat zich in de golftrolley bevindt.

Naast deze techniek heeft Bagboy een andere techniek ontwikkeld waarmee zij een speciale manier gecreëerd hebben om je tas te bevestigen aan de trolley, de zogeheten ‘’Top Lok technology’’. Met dit systeem zit je golftas écht vast op de trolley. Feit is wel dat je hiervoor ook een Bagboy tas nodig hebt. Dat is dan wel weer jammer.. Je kunt je tas ook vastmaken met de bijgeleverde elastieken.

BagBoy top lok technology

Verder kun je van de Bagboy verwachten dat je met deze trolley een super compacte en lichte golftrolley in huis haalt. Naast bovenstaande zit er op de trolley een drankjeshouder, telefoonhouder, scorekaart houder en plek om je golfballen in op te bergen. Grappig feit is dat je ook een soort tasje/zakje hebt onder je handvat waar je nog veel spullen in op kunt bergen.

Je kunt de volgende specificaties verwachten van de Bagboy Nitron:

 • Uitvouwen in 1 stap
 • Top – Lok technologie
 • Afmetingen ingeklapt 48 x 34 x 56 centimeter
 • Gewicht 6,4 kilogram
 • Inclusief parapluhouder
 • 24 centimeter voorwiel, 28 centimeter achterwiel
 • De Bagboy Nitron is voorzien van een handrem

BagBoy nitron golftrolley

Om je beeld compleet te maken van de BagBoy Nitron hebben we nog een video voor je toegevoegd waarin je het fantastische uitklapsysteem in levende lijve ziet. Daarnaast worden ook nog even de andere onderdelen zoals de 

BagBoy Compact 3

De Bagboy compact 3 is een zeer compacte golftrolley die qua afmetingen het gros van de golftrolleys verslaat. Volledig ingeklapt kun je afmetingen verwachten van 55 x 33 x 45 centimeter. Ten opzichte van de Bagboy Nitron vallen deze afmetingen nog best wel mee.

Naast dat deze golftrolley zeer compact is hoef je je ook echt geen zorgen te maken over het gewicht van de trolley. Bagboy omschrijft deze golftrolley, met een gewicht van 6,5 kilogram, als zeer lichtgewicht. Dat zijn wij dan eigenlijk ook weer niet helemaal met ze eens. Wij kunnen namelijk gemakkelijk golftrolleys vinden welke even licht of een stuk lichter zijn dan de Bagboy compact 3.

Bij het handvat van dit compact model kun je verwachten; een scorekaart houder, een ingebouwde drankjes houder, telefoonhouder en een plek waar je je golfballen op kunt bergen. Je hebt ook een parapluhouder, welke standaard inbegrepen zit bij de golftrolley, op je golftrolley. 

Van de Bagboy Compact 3 kun je de volgende specificaties verwachten:

 • Een handrem zit inbegrepen op de golftrolley
 • Een voorwiel van 24 centimeter, een achterwiel van 28 centimeter. 
 • 3 stappen om de golftrolley in en uit te klappen
 • Ergonomisch handvat van de Bagboy Compact 3
 • Het handvat is in hoogte verstelbaar. Zo is golfkar geschikt voor alle lengtes golfers
 • Top-Lok systeem aanwezig op deze golftrolley (enkel voor Bagboy tassen)

Bagboy compact 3 golftrolley

Om het compleet te maken hebben we nog een video voor je toegevoegd om de Bagboy nog even in het echt te zien. Zo kun je voor jezelf een nog beter beeld creëren of de Bagboy wel of niet interessant voor je is.

Vergelijking tussen de BagBoy Compact 3 en de BagBoy Nitron

Wanneer we bovenstaande modellen met elkaar vergelijken komen we toch vrij snel uit op een winnaar tussen beide partijen. Waar de Bagboy C3 (ofwel compact 3) klein en compact zou moeten zijn kunnen we maar weinig verschil vinden tussen de C3 en de Nitron wanneer we deze op compactheid vergelijken 55 x 33 x 45 centimeter tegenover respectievelijk 48 x 34 x 56 centimeter.

Op het punt van gebruikersgemak overtreft de Nitron de C3 zwaar. Uitklappen en inklappen is een fluitje van een cent met de Nitron tegenover de C3, maar ook tegenover andere golftrolleys. Momenteel koop je de Nitron voor 299,99 euro, de C3 schaf je aan voor 249,99 euro. Voor die 50 euro klap je je golftrolley dus makkelijker in en uit. Qua uiterlijk verschillen de boys namelijk niet zoveel van elkaar. 

Wat we echt een meevaller vinden aan de Bagboys, is dat zij beiden een parapluhouder meeleveren. Een parapluhouder zie je niet vaak bij golftrolleys meegeleverd, een parapluhouder los verkopen is vaak een manier om extra bij te verdienen.

Veelgestelde vragen over BagBoy

Waar komt Bagboy vandaan?

Bagboy komt uit de Verenigde Staten (Portland. Het merk is inmiddels al 70 jaar oud. Een erg betrouwbaar merk dus met een lange historie. 

Welke accessoires heeft Bagboy?

Bagboy heeft een aantal erg interessante accessoires die andere merken niet hebben. Zo heb je onder meer het zitje dat bevestigd kan worden aan de golftrolley. Erg uniek en handig om even te pauzeren tijdens je golfronde wanneer je niet kunt zitten maar wel even wil rusten tijdens een 18-holes ronde.

Naast dit zitje vind je bij Bagboy paraplu’s, ballmarkers, ventilatoren, een bluetooth speaker, een zonnepaneel en elektronische handwarmers. Zoals je leest zijn dit soort zaken enigszins Amerikaans, de vraag is of wij hier als Hollanders ook daadwerkelijk van gediend zijn. Ik heb in ieder geval nog nooit een golfer met een ventilator op de golfbaan zien lopen. Nederlandse golfers met een bluetooth speaker op de baan? Ain’t gonna happen.

Leestijd: 7 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Bagboy compact c3 golftrolley

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!