Home » Golftermen » Wat is een green fee

Wat is een green fee?

Overzicht

Onderwerp

Green fee

Een bijdrage die je betaalt om een golfronde te spelen.

Wat is een green fee?

Je hebt waarschijnlijk tijdens het golfen gehoord over green fees. Geen idee wat een greenfee precies is? Geen probleem, na het lezen van dit artikel weet je precies wat een greenfee is.

Eigenlijk is de green fee dus een soort toegangskaartje dat je kunt kopen om 9 of 18 holes te spelen op een golfclub waar je nog niet bekend bent.

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 min

Laatste bewerking: 18-09-2022

Een green fee wordt betaald bij het clubhuis of de proshop en wordt altijd voldaan voordat je de baan ook daadwerkelijk gaat spelen. Wanneer je enkel komt om te training op de pitching- of chipping green of driving range, dan betaal je geen green fee. In sommige gevallen betaal je slechts een kleine bijdrage.

Letterlijke betekenis van het woord green fee

Als je logisch nadenkt dan had je het misschien al wel kunnen weten. Letterlijk betekent de golfterm green fee namelijk vergoeding (fee) om gebruik te mogen maken van de green. De reden waarom ze het green fee genoemd hebben is ons tot nog toe onbekend. Mogelijk omdat de greens het duurst zijn om te onderhouden en dat je hier daarom een fee voor moet betalen?

Wat is een greenfee speler?

Een greenfee speler is een speler welke op een club, waar hij of zij geen lid is, een golfronde speelt tegen een vergoeding.

Kan je ook zonder GVB als greenfee speler spelen?

Bij de meeste clubs moet je in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). Er zijn enkele uitzonderingen zoals op een korte golfbaan. Wil je weten of je een GVB nodig hebt? Check dan even de desbetreffende website van de golfclub waar jij wilt spelen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!