Home » Golftermen » Shank Golf

Shank Golf

Overzicht

Onderwerp

Wat is een shank?

Een slag die direct naar rechts afbuigt.

Shank Golf

Een shank tijdens het golfen is wat je ten aller tijden wil voorkomen. Je hoort golfers ook weleens roepen: ‘’shanken is besmettelijk’’ op het moment dat ze een andere golfer of medespeler een shank zien slaan.

Hieronder zie je een voorbeeld van een shank:

Nooit meer een shank Golf

Zelfs de beste spelers slaan zo nu en dan weleens een shank. Om de zoveel tijd zie je een fail compilation op youtube voorbij komen waar je ziet hoe toppers tijdens de grote toernooien onder andere de meest belachelijke shanks slaan.

Inhoudsopgave

Leestijd: 4 min

Laatste bewerking: 18-12-2022

Ken je het filmpje van Ian Poulter al waarop hij zich duidelijk zichtbaar schaamt voor zijn shank op een driving range? Ian slaat een shank en kijkt dan angstig om zich heen of niemand de taferelen van zijn shank heeft gezien. Ian, maak je geen zorgen, iedereen slaat wel eens een shank. 

Zelfs onze wereldtopper Rory Mcilroy, die tijdens zijn warming-up een heerlijke shank sloeg en bijna het grote scherm naast de range aan diggelen sloeg. Zie het filmpje hieronder voor de prachtige gebeurtenis.

Wat gebeurt er nou precies wanneer ik een shank sla?

Wanneer je een shank slaat dan raak je de de bal met de hosel van de club op het moment van impact (wanneer je de bal raakt). Het clubblad is dan helemaal uit de picture verdwenen en de enige kans waar de bal op kan gaan is vaak laag en naar rechts. 

Hieronder zie je een illustratie van waar de bal geraakt wordt en wat er met de hosel bedoeld wordt. In feite maak je dus een bepaalde compensatie in je swing waardoor het clubblad anders staat ten opzichte van de bal dan toen je ooit je swing begon.

Shank in golf

Hoe voorkom ik een shank?

Hoe voorkom ik een shank? Tja, lastige vraag en niet van afstand te beoordelen. Daarnaast zijn we bij Online Golfer Caddy ook geen gekwalificeerde golfprofessionals waardoor wij onszelf niet in staat achten om je te helpen met het achterhalen van de oorzaak van jouw shanks.

Er zijn veel verschillende oorzaken van shanks en daardoor is er niet een tip te geven om jouw shanks te verhelpen. Ook is het zo dat iedere beweging in de golfswing weer zorgt voor een andere beweging waardoor je over een soort van kettingreactie spreekt. 

De ene beweging die jouw shank verhelpt zou er misschien voor kunnen zorgen dat er een andere fout in je golfswing slijpt. Daardoor is het verstandig om een professional naar je swing te laten kijken en blogs en filmpjes over de swing achterwege te laten. 

Wil je jouw shank echt oplossen? Dan adviseren we toch echt om eens een golflesje te boeken waardoor je de oorzaak van jouw shanks kunt achterhalen om er zo voor te zorgen dat je voor eens en voor altijd van de shanks af raakt. Tip: zoek wel een goede pro waar je een goed gevoel bij krijgt. Sommige mensen passen nou eenmaal beter bij elkaar dan anderen.

Shanken en ander moois

Wil je meer weten over onderwerpen als de shank of andere golftermen (mulligans, flop shots, birdies en hooks)? Dan is het een goed idee om eens te kijken binnen onze golftermen sectie. Ben je op zoek naar de beste golf producten en deals? Snuffel dan rustig eens rond bij ons op de website. We hebben namelijk allerlei moois in de aanbieding voor je opgespoord. Komt dat zien. 

Wist je dat velen van ons de woorden slice en shank door elkaar gebruiken, maar er zit wel degelijk een verschil tussen het slaan van een slice of een shank. Je leest het hier »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!