Home » Golftermen » Hook Golf

Hook Golf

Overzicht

Onderwerp

Wat is een hook?

Een slag die direct naar links afbuigt.

Hook Golf

De golfterm hook is de benaming voor de richting die een golfbal op gaat nadat je geslagen hebt. Sommige spelers kunnen op commando een hook slaan, voor de meeste spelers is een hook echter een gevolg van een swing fout.

Wanneer je een hook slaat dan gaat de bal nadat je deze geraakt hebt direct naar links en spint steeds verder naar links. Met een beetje fantasie zou je de balvlucht met een de vorm van een haak (ofwel een hook) kunnen vergelijken.

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 min

Laatste bewerking: 18-12-2022

You can talk to a fade but a hook won’t listen – Lee Trevino

Lee Trevino, een grote golfer van vroeger kwam ooit eens met de uitspraak in de titel; you can talk to a fade but a hook won’t listen. Hiermee bedoelde Lee te zeggen dat je met een fade (een bal die van links naar rechts gaat) nog wel een aantal kanten op kunt. Andersom, dus de hook, is volgens Trevino een ander verhaal. 

Het spreekwoord van Trevino komt de Online Golfer Caddies in ieder geval bekend voor. Wanneer je aan het begin van je ronde een paar flinke hooks slaat dan begint de paniek toch aardig toe te slaan. Want als de bal 40 a 50 meter van zijn originele lijn naar links gaat dan weet je dat er iets niet helemaal goed gaat.

Waarom sla ik een hook?

Je wil waarschijnlijk graag weten waarom je nou die hook slaat. Wij kunnen je nu het antwoord geven, maar wat als wij nou zeggen dat er wel tientallen oorzaken kunnen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je een hook slaat.

Daarom kun je wel 5 filmpjes op YouTube gaan kijken, maar dat gaat je probleem waarschijnlijk niet oplossen. Het is daarom misschien verstandig om een golfles te boeken bij de pro op je golfclub. 

De pro kan namelijk goed herleiden waar jouw hook vandaan komt. Zo kunnen jullie samen aan een duurzame oplossing voor het probleem werken. Anders zit je volgende week weer op YouTube naar de oplossing van de slice te zoeken omdat je weer een andere compensatie gemaakt hebt.

Niet alleen voorkom je een hook slag, maar zo voorkomen we ook dat we weer een mulligan slaan.

Andere golf slagen

Een flop shot

Wanneer je een hook slaat is dat vaak een gevolg van een swing fout. Bij de flop shot wordt er zeker geen swing fout gemaakt, maar wordt de bal over een obstakle (bunker, water, etc. ) geslagen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!