Home » Golftermen » Greenfee speler

Greenfee speler

Overzicht

Onderwerp

Greenfee speler

Een speler die tegen vergoeding een golfronde speelt.

Greenfee speler

Je vraagt je misschien af wat een greenfee speler precies is. Lees rustig verder, in dit artikel leggen we je alles uit over wat een greenfee speler is binnen de golfsport.

Eigenlijk ben je tijdens een golfronde op een vreemde baan, waar je voor betaald, altijd een greenfee speler. Greenfee spelers zijn bijvoorbeeld mensen uit de buurt welke graag eens op een andere baan zouden willen spelen.

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 min

Laatste bewerking: 18-09-2022

Andere greenfee spelers zijn golfers welke op vakantie gaan en dan één of meerdere golfbanen spelen tijdens hun trip. Deze trips vinden zowel plaats in het binnen- als buitenland. Daarnaast zijn er ook golfers welke overwinteren in warme landen als Spanje en Portugal waar zij actief golfen en meerdere banen spelen als greenfee speler. 

Verschillende greenfee mogelijkheden

Er worden vaak veel verschillende greenfee tarieven gehanteerd op een golfbaan. Dit wordt gedaan om twee redenen:

  • Mensen welke wat minder te besteden hebben krijgen de kans om de golfbaan eens te spelen
  • De golfbaan is vaak op bepaalde perioden druk bezet. De golfbaan maakt de green fee prijzen vaak duurder op drukke tijden en goedkoper op rustige tijden (bijvoorbeeld op een zomeravond)

Welke soorten greenfees zijn er?

Er zijn vele verschillende soorten greenfees. We nemen ze graag met je door zodat je zometeen een indruk hebt van alle greenfee vormen in de golfsport:

  • Introducee greenfee: de introducé greenfee wordt in rekening gebracht op het moment dat een lid van de een bepaalde golfbaan een bekende uitnodigt om samen een ronde te golfen. Er kan dan gegolfd worden tegen een gereduceerd tarief
  • Twilight greenfee: Een twilight greenfee is van toepassing op momenten dat het minder druk is op de golfbaan. Dit kan in de zomer bijvoorbeeld voor 7:00 ‘s ochtends zijn en in de avond na 17:00. Er kan dan gegolfd worden tegen een gereduceerd tarief. 
Kan ik op iedere golfbaan spelen?

Bij bijna alle golfclubs moet jij in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB) om een golfronde te kunnen spelen.

Waarom betaal je een greenfee?

Een van de grootste kosten aan de golfbaan is het onderhoudt en dat kost geld. Het onderhouden van de golfbaan noemen we greenkeeping en dat wordt vaak gedaan door een (vaste kracht) greenkeeper.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!