Home » Golftermen » Golf flight

Golf flight

Overzicht

Onderwerp

Wat is een golf flight?

De golf(st)ers waarmee jij een ronde loopt op de golfbaan.

Golf flight

Een veelgehoorde golfterm op de golfbaan is de term flight. Vooral tijdens toernooien en wedstrijden kom je het woord flight vaak tegen. Daarom leek het ons vandaag een mooi moment om het over de golfterm flight te gaan hebben.

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 min

Laatste bewerking: 18-09-2022

Wat is een flight bij golf?

Als je een toernooi of een wedstrijd speelt, of gewoon een potje golf met vrienden, dan zit je altijd in een zogenoemde flight. De flight is niets meer als de spelers waarmee je tijdens de ronde de baan loopt. Stel je speelt dus met Pietje en met Jantje, dan zit je bij Pietje en Jantje in de flight. 

Flights bestaan normaliter uit twee, drie of vier personen. Tijdens wedstrijden spelen er meestal drie spelers in een flight. Wanneer het bedrijfs evenementen worden georganiseerd dan kan het zelfs zijn dat je met vier personen in een flight speelt om spelvormen als texas scramble te spelen.

Flights met vier personen verboden

Wanneer je op de golfbaan speelt en je hebt een flight van vier personen voor je dan kun je er meestal op rekenen dat het een lange middag gaat worden. Veel golfbanen hebben daarom ook al besloten dat flights van vier personen niet langer meer zijn toegestaan. 

Flight golf

Zo is de doorloop op de golfbanen veel beter wat het golfplezier enkel ten goede komt tijdens het spelen. Minder wachten en meer golfen, dat willen we toch allemaal?

First flight golf

Wanneer je in de eerste flight zit van een golftoernooi dan behoor je vaak tot de betere spelers aangezien de spelers in de flights vaak worden ingedeeld op handicap. De beste handicaps starten als eerste flights en daarna volgen de steeds hogere handicaps.

Flight indeling tijdens professionele golftoernooien

Tijdens professionele toernooien worden de flights op donderdag en vrijdag altijd vrij ingedeeld. Dat betekent dat spelers met een goede score alsnog eerder op de dag kunnen spelen in een flight dan spelers met een slechtere score. 

Op zaterdagen en zondagen, wanneer de cut is gemaakt en de ranglijst zich begint te vormen, worden de flights ingedeeld op basis van de scores. Degenen met de beste scores gaan dan als laatst naar buiten op de dag. Dit in tegenstelling tot het amateurgolf, waar de beste spelers als eerst beginnen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!