Home » Golftermen » Eclectic golf

Eclectic golf

Overzicht

Onderwerp

Golf spelvorm

Wat is eclectic golf?

Een spelvorm waar je niet alle holes meetelt op je scorekaart.

Eclectic golf

Eclectic golf is een fantastische spelvorm voor gewone stervelingen zoals wij. Tijdens deze spelvorm wordt er namelijk maar een gedeelte van de gespeelde holes meegeteld op je scorekaart. Hoe ideaal is dat? 

Vandaag gaan we het dus hebben over de golfterm en tevens spelvorm Eclectic. Het is een spelvorm die we al vaker gespeeld hebben maar waar we nog maar weinig over konden vinden op het internet. Het leek ons leuk om hier wat aandacht aan te wijden.

Inhoudsopgave

Wat is eclectic in golf?

Eclectic is dus een spelvorm waarbij je zelf de keuze hebt over het invullen van je scorekaart. Logischerwijs kies je altijd voor de best gespeelde holes. Bij Eclectic golf worden er in totaal 9 scores gekozen op holes waarvan deze scores verplicht moeten worden opgenomen:

  • De twee beste scores van alles par 3’s die gespeeld zijn
  • De vijf beste scores op de par 4’s welke zijn gespeeld
  • De twee beste score van alles par 5’s die zijn gespeeld

Eclectic golf wordt dus gespeeld over 18 holes. Je kunt Eclectic golf waarschijnlijk ook wel spelen over 9 holes maar dan kies je logischerwijs niet je beste scores over 9 holes anders zouden alle holes moeten worden meegeteld.

Eclectic golf scorecard

Speciaal voor de spelers en golfbanen die de spelvorm Eclectic golf eens willen gaan spelen hebben we een downloadbare Eclectic golf scorecard ontwikkeld. Je kunt deze scorecard downloaden en uitprinten. Zo heb je eenvoudig een scorecard die je kunt gebruiken. Tip: je kunt vanaf de website van jullie golfbaan linken naar deze pagina zodat iedereen gemakkelijk de scorecard kan uitprinten. Lekker makkelijk!

OGC eclectic golf scorekaart
Eclectic Golf Scorekaart

iEclectic golf; nieuwe spelvorm voor iedereen

iEclectic, de organisator van een variant op Eclectic golf, heeft iets bedacht waar heel Nederland aan mee kan doen gedurende ieder golfseizoen. Het gaat als volgt in zijn werk:

‘’Je mag je homecourse zo vaak lopen als je wil en je mag de beste scores op je scorekaart schrijven en deze vervangen met de beste scores van vorige ronde.

Voorbeeld: stel je hebt vorige week een rondje gelopen en op hole 8 een par geslagen, en je slaat deze week een birdie. Je mag dan je par vervangen door de birdie. Zo kun je ronde op ronde telkens als je scores op de 18 holes gaan verbeteren totdat je aan het eind van het seizoen de ideale golfronde hebt gelopen. 

Gaaf toch? Zo kunnen wij als amateurgolfers ook eens bij de scores van de professionals in de buurt komen. Voor de winnaar staat er aan het eind van het seizoen een leuke prijs klaar wat de competitiviteit zeker ten goede komt.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!