Home » Golftermen » Eagle Golf » Twee slagen onder par

Twee slagen onder par

Overzicht

Onderwerp

Wat is een Bogey?

Een eagle sla je wanneer je twee slagen onder par speelt.

Twee slagen onder par

In golf krijgen alle scores een bepaalde benaming. Veel van deze score benamingen zijn afkomstig van vogelnamen. Vooral de betere scores, wanneer er beter dan par wordt gespeeld, worden vaak opgedragen aan vogels. 

Zo ook de score van twee slagen onder par bij golf. Deze golfscore wordt namelijk ook wel aangeduid met de term eagle. Naar het Nederlands vertaald betekent het woord eagle Arend, een heuse roofvogel dus.

Inhoudsopgave

Leestijd: 1 min

Laatste bewerking: 18-09-2022

Inhoudsopgave

  1. Twee slagen onder par

Een eagle, ofwel arend, is een erg imposant dier. De golf score van twee slagen onder par, die gelijk staat aan een eagle is dan ook een erg imposante golfscore. Mogelijk is daardoor de naam eagle aan deze golf score gegeven. 

De score van twee slagen onder par is in veel gevallen voorbehouden aan spelers die de bal ver slaan. Op een par 5 in twee slagen op de green komen en dan de derde bal putten vergroot de kans aanzienlijk op een eagle ten opzichte van een pitch of chip die zo 60 tot 100 meter van de hole af kan liggen.

Ook op (korte) par 4’s is de kans groter dat je een eagle maakt wanneer je ervoor kunt zorgen dat de bal in één slag op de green ligt. Iets dat is voorbehouden aan spelers die de bal daadwerkelijk ver kunnen slaan. Voor een par 4 is toch vaak minimaal 270 meter nodig om de green te bereiken.

Wanneer je de eerste slag op de green slaat dan heb je een eagle putt. Iets dat de kans op een score van twee slagen onder par weer enorm vergroot ten opzichte van een pitch of chip die je normaliter hebt van zo 60 tot 100 meter op een par 4 baan. 

Uiteraard is de foutmarge ook groter wanneer je bal een lange afstand laat vliegen. Misschien is dit ook wel de reden dat de naam Carlos Franco niet zo bekend is in golfwereld. Het eindigen in twee slagen onder par op veel holes wil nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk toernooien wint. 

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!