Home » Golftermen » Eagle Golf

Eagle Golf

Overzicht

Onderwerp

Wat is een Eagle?

Een golfster maakt een eagle wanneer zij twee slagen minder nodig heeft dan PAR (Professional Average Result).

Eagle Golf

Er zijn verschillende golftermen in de golfsport die een bepaalde score aangeven op een hole. Zo heb je bijvoorbeeld de de hole in one, de albatross, de birdie, de par, de bogey, de double bogey en de triple bogey.

Een score die je niet zo veel voorbij hoort komen binnen de sport is de term eagle. Valt het je op dat de golfscores in sommige gevallen worden gekoppeld aan vogeltermen? Zo ook de eagle. Vandaag de beurt aan de eagle, ofwel de adelaar.

Inhoudsopgave

Leestijd: 4 min

Laatste bewerking: 18-12-2022

Eagle Golf Betekenis

Maar wat betekent nou die de score eagle? We leggen het je hieronder uit in één zin. Heel simpel betekent de score eagle:

Wanneer je nog niet weet wat een par is dan leggen we dat hieronder ook nog even uit. Een par score je op een golf hole wanneer je deze voltooid in het aantal aangegeven slagen volgens het Professional Average Result; ofwel par.

Heb jij al eens een eagle gemaakt

Eagles komen onder amateurgolfers nou eenmaal niet zo heel veel voor. Het is een erg lastige score omdat deze normaliter alleen op par-5’s worden gescoord.

Meestal wordt de bal dan in twee slagen op de green geslagen waarna de putt wordt gemaakt. Par 5’s zijn meestal 450 meter of langer. Dat betekent dus dat je in twee slagen zo ongeveer minimaal 225 per slag af dient te leggen.

Voor een golfprofessional klinkt dit misschien niet zo heel erg gek, maar voor de gemiddelde amateur is dit een erg lastige opgave, al helemaal wanneer je ook nog eens rechtdoor moet slaan. 

Daarnaast kun je ook een eagle scoren wanneer je een par 4 in twee slagen aflegt. Dit betekent dan wel dat je de tweede slag in de hole moet slaan. Met andere woorden, dat betekent een slag van vaak minimaal 70 tot 200 meter die er in een keer in moet. Het is mogelijk, maar het komt niet vaak voor. Ook professionele golfers scoren niet vaak een eagle op par 4’s.

Je kunt daarnaast ook een eagle slaan op een par 3. Wanneer je een eagle slaat op een par 3 dan wordt dit vaker aangeduid als een hole-in-one. Echter sla je officieel gezien ook een eagle omdat je de hole voltooid in twee slagen minder dan de aangegeven par.

Toegegeven: de Online Golfer Caddies hebben nog nooit een eagle gemaakt

Ja het is waar. De redacteurs van online golfer caddy hebben nog nooit een eagle geslagen. Je zou denken dat in de vijf jaar dat er al gegolfd wordt toch wel minimaal eens een eagle geslagen had kunnen worden. Niet is minder waar.

Golf Eagle Fail

Hieronder beschrijven we een eagle gemaakt door een amateur golfer. De vader van een van de online golfer caddies heeft al meerdere eagles geslagen. Allemaal op par 5’s. De beste man golft ook al zo’n 35 jaar dus dan mag je ook wel verwachten dat er dan een eagletje geslagen wordt. 

De beste man liep op een regenachtige dag de par 5 op van Golfclub Borghees en sloeg een goede drive van zo’n 230 meter. Daarna pakte hij zijn houten 3 en sloeg hiermee ongeveer dezelfde afstand. De bal rolde de green op en er bleef een putt over van zo’n 6 meter. De putt viel en de eagle was een feit.

Andere relevante vragen

Wat is een albatros?

Een albatros in golf kan alleen geslagen worden op een par 4 baan of hoger. Een albatros sla je niet zomaar. Lukt het jou om een baan te spelen waarbij je minder dan 3 slagen nodig hebt dan PAR, dan maak je een albatros.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!