Home » Golftas » Titleist Golftas

Titleist Golftas

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de fervente golf(st)er.

Partner prijs

€ 179,95 Hier kopen >

Titleist Golftas

Titleist is en blijft toch wel een van dé merken binnen de golfsport. Het merk, dat in 1932 is opgericht, levert topkwaliteit aan producten in alle categorieën. Putters van Scotty Cameron, De Pro V1 bal en ijzers om je vingers bij af te likken. Vandaag gaan we het hebben over een andere categorie producten van Titleist; namelijk de golftassen. Ook de golftassen van Titleist zijn een lust voor het oog en van zeer goede kwaliteit.

Laten we eerst een rustig verkennen welke golftassen Titleist nou eigenlijk aanbiedt. Bij Titleist vind je alles vanaf pencil bags tot aan de Tour bag en alles daar tussen in.

Inhoudsopgave

Leestijd: 9 min

Laatste bewerking: 26-04-2023

Titleist Standbags

In totaal biedt Titleist 20 verschillende soorten tassen aan op haar website. 10 van deze 20 tassen zijn een of andere vorm van de zogeheten ‘’Players 4’’ standbags. Een welbekende naam in de wereld van de golftassen die onder deze ‘’Players 4’’ tassen valt is het StaDry model van Titleist. 

Titleist Golftas Stadry

Het StaDry model van Titleist is toch wel een van de bekendere modellen onder de standbags van Titleist. Het StaDry model is in twee varianten ontwikkeld; het reguliere model en het plus model. Het unieke, zoals je misschien al weet of hebt af kunnen lezen uit de naam van deze modellen, is het feit dat deze Titleist tassen waterdicht zijn.

Titleist StaDry Stand Bag Players 4

Wat kun je verwachten van het StaDry (plus) model, naast dat deze tas van waterdicht materiaal gemaakt is? Laten we de voordelen op een rijtje zetten:

 • Naast dat de tas waterdicht is zijn ook de ritsen verzegeld en daardoor waterdicht
 • Een heerlijke ‘’rugtas’’ draagtechniek, in vergelijking met een enkele band
 • Zakje met magnetische sluiting voor wanneer je ergens snel bij wil zijn en gemakkelijk kunt openen
 • Een drinkbekerhouder waar je gemakkelijk bij kunt
 • Er zit een hoek in de onderkant van de golftas waardoor de tas erg stabiel staat in combinatie met de stevige aluminium pootjes
 • Je hebt beschikking tot een vak over de gehele lengte, voor bijvoorbeeld kleding
 • De vakken in de tas lopen door tot op de bodem waardoor clubs niet tegen elkaar aan gaan zitten

Titleist StaDry Stand Bag regulier tegenover het plus model

Wanneer we het Stand Bag Plus model vergelijken met de reguliere standbag, zitten hier dan veel verschillen tussen? Het antwoord is nee op basis van de voordelen van de tassen. Qua specificaties zitten er wel degelijk wat verschillen tussen. We sommen de specificaties voor je op:

SpecificatieTitleist StaDry RegulierTitleist StaDry Plus
Prijs229,99259,99
Gewicht1.7 kilogram1.9 kilogram
Opbergvakken78
DraagtechniekPremium DoublePremium Double

Maar volgens ons zijn die verschillen er geen om lang wakker over te liggen. Zo zit er een klein gewichtsverschil tussen beide tassen van het equivalent van drie golfballen en heb je een opbergvak meer bij de Plus variant. Zou ‘ie daarom ‘’Plus’’ heten? De reguliere variant golfbag, zoals je ongetwijfeld al hebt gezien, is wat goedkoper (30 euro om precies te zijn).

Titleist golf bag hybrid 14

De Hybrid 14 van Titleist is een big boy onder de standbags, bijvoorbeeld in vergelijking met StaDry standbag (plus). Dus, voor wie wel graag een standbag wil, maar dan wel een maatje groter, lijkt de Hybrid 14 een ideaal model te zijn. 

Wat kun je qua voordelen van de Hybrid 14 verwachten:

 • Het unieke aan de Hybrid 14 is dat dit model een perfecte kruising is tussen een cartbag en een standbag. Ideaal dus voor zowel op de trolley als op de rug
 • Je krijgt van Titleist draagtechniek in de vorm van een rugtas meegeleverd
 • Het kledingvak kan verruimd worden middels extra rits
 • Speciale houder voor de golftrolley in de tas gemaakt
 • Je hebt beschikking tot twee drinkfleshouders (ideaal als je 18 holes speelt)

Duidelijk, en welke specificaties kan ik van deze tas verwachten? De specificaties hebben we uiteraard ook voor je op een rijtje gezet:

SpecificatieTitleist Hybrid 14
Gewicht2,7 kilogram
Aantal vakken clubs14 (Hoe in te delen? Lees onze tips)
Opbergvakken9

Titleist hybrid golfbag: andere handige zaken

Uiteraard krijg je van Titleist ook alle handige ‘’overige’’ zaken bij deze golftas. Denk hierbij onder andere aan verstevigde aluminium pootjes (verdikt aan de onderzijde), ring voor de handdoek en een potloodhouder. Een handvat, waar je gebruik van kunt maken om de tas op een trolley te plaatsen.

Titleist Linksmaster Golf Bag

De Titleist Linksmaster golfbag is een speciale tas die helaas, voor de liefhebbers, alleen in speciale high-end pro shops verkocht wordt. Deze tas zul je dus niet snel vinden bij Jumbo Golf in Arnhem of Amsterdam.

Een van de briljante dingen aan de Linksmaster golftas is dat je een metalen tag kunt krijgen op de officiële Titleist website wanneer je in het bezit bent van zo’n tas.

De Linksmaster tas is een erg speciale tas, onder meer om de volgende redenen:

 • Je krijgt standaard een enkel en double strap draagband bij je tas
 • Erg bijzondere look in vergelijking met andere tassen
 • Je kunt er een logo op laten borduren

Titleist Cartbags

Naast deze standbag worden er 7 cartbags aangeboden. De cartbags zijn over het algemeen vrij ruim en zijn perfect om een dag mee op pad te gaan in de golftrolley.

Onder de cartbags vinden wij de ‘’Lightweight 14 Cartbag’’ van Titleist er toch wel tussenuit springen. Deze betaalbare golftas voor de de golftrolley wordt geleverd met een draagband. Dus wanneer je alleen even wil gaan oefenen dan heb je de mogelijkheid om de tas los mee te nemen. 

In totaal heb je 11 opbergvakken tot je beschikking, ideaal voor wanneer je 18 holes speelt en een groot gedeelte van de dag weg bent. Onder deze 11 opbergvakken vind je de ‘’beverage pocket’’, hier kun je al je eten en drinken in kwijt. 

Titleist heeft verder gedacht aan een speciaal opbergvak voor de ballen, welke je eventueel kunt losmaken. Wanneer je even wil gaan chippen of pitchen met een enkele club hoef je dus niet je gehele tas mee te sjouwen maar rits je gewoon even het ballen opbergvak af en ben je klaar om te gaan.

SpecificatieTitleist ‘’Lightweight 14 Cartbag’’
Gewicht2,6 kilogram
Opbergvakken11
Vakken clubs14
DraagbandEnkel

Titleist Tour Bag

De tour bag van Titleist is en blijft altijd een speciale tas voor de Online Golfer Caddy’s. Ware het niet dat mijn eerste golftas de afgedankte golftas van mijn vader was; een leren Titleist Tour bag van zo’n (inmiddels) 35 jaar geleden. Uiteraard is ook de Tour bag dit jaar weer beschikbaar.

De Tour Bag van Titleist zien we ieder jaar weer veel terug op de PGA Tour en de Europese Tour; een genot voor het oog. Onder andere Justin Thomas en Cameron Smith lopen met deze tas op de Tour, althans, hun caddie.De Tour Bag van Titleist is prijzig, maar wat krijg je ervoor terug? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet:

 • De Tour Bag komt met een hele stevige, enkele, band. Geloof ons, het is werkelijk fijn om met deze band te lopen, al is de Tour Bag geen lichte tas
 • Het design, zoals we al benoemden is werkelijk fantastisch. De klassieke Titleist kleuren (rood en zwart) vormen het uitgangspunt van deze kwalitatieve tas
 • In de tas zit een prettig opbergvak dat opent en sluit middels een magneet. Fijn voor als je snel je scorekaart of potlood bij de hand wil hebben
 • 5 vakken voor je clubs, met handvatten aan de zijkanten voor wanneer je de tas wil optillen
SpecificatieTitleist Tour Bag
Gewicht4,5 kilogram
Opbergvakken 10
BandEnkele

Titleist Pencil Bag

Verder biedt Titleist momenteel 2 pencil bags aan. Ideaal voor een beginnende golfer met een half setje. Of gewoon voor wanneer je niet zoveel clubs hebt of wil meenemen voor negen holes vertier. 

De pencil bags van Titleist komen helaas niet met een systeem waardoor je de tas op pootjes kunt plaatsen. Hier heeft Titleist wel iets geniaals op verzonnen; je kunt de tas namelijk wél op kleine pootjes plaatsen waardoor je tas niet vies wordt en je clubs de grond ook niet raken wanneer je gaat slaan of putten.

Titleist heeft er verder voor gezorgd dat je je drinkbeker of flesje binnen handbereik hebt wanneer je wat wil drinken door een drinkfleshouder aan de buitenkant van de tas te plaatsen. Wel zo handig. 

Tenslotte is de pencil bag super licht. Dit in combinatie met het heerlijke rugtas draagsysteem zorgt voor een erg comfortabele tas tijdens een ronde golf.

SpecificatieTitleist Pencil Bag
Gewicht1 kilogram
Vakken voor clubs3
Aantal reguliere opbergvakken4

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!