Home » Golftas » Kan elke golftas op een trolley?

Kan elke golftas op een trolley?

Overzicht

Onderwerp

Conclusie

Kan elke golftas op een trolley?

Of iedere golftas op een golftrolley past is een vraag die ons veel gesteld wordt. Daarom vonden we het een goed idee om deze vraag eens te beantwoorden.

Het korte antwoord

In principe past iedere golftas op een golftrolley, maar of dat ook praktisch is; zeker niet. Met een beetje duw- en trekwerk zijn in principe alle golftassen wel op een golftas te krijgen. Voor een dagje is dit in principe geen probleem, maar kan op de lange termijn wel voor wat problemen zorgen.

Golftas op trolley

Draagtas op een golftrolley

Sommige draagtassen zijn ervoor gemaakt, maar lang niet alle draagtassen zijn bedoeld voor op een golftrolley. Vooral wanneer de draagtas pootjes heeft dan wil dit nog wel eens zorgen voor een ongelijk oppervlak. 

Wanneer de golftas dan op een trolley wordt geplaatst gaat deze wiebelen omdat de trolley een ongelijk oppervlak heeft aan de onderkant door de pootjes. De golftas gaat dan naar links en naar rechts bewegen tijdens het golfen. 

Het is geen prettig idee om constant met een tas te lopen die van links naar rechts beweegt op je golftrolley. Geloof ons, we spreken uit ervaring. Het is daarom een goed idee om van te voren even te checken of je draagtas ook gemaakt is voor je golftrolley.

Tour Bags op een golftrolley

Tour Bags zijn de grootste golftassen. Dit zijn de tassen die ook door de caddies van de professionele spelers gedragen worden. 

Wanneer je een Tour Bag op een golftrolley wil plaatsen dan moet je jezelf afvragen of dit een goed idee is. Tour Bags zijn namelijk best wel lomp en er ook niet per sé voor bedoeld om op een golftrolley te plaatsen.

Vraag jezelf dus, ook in dit geval, goed af of jouw combinatie golftas + golftrolley klopt. Uiteraard zijn er wel golftrolleys die een tourbag kunnen dragen, maar het is wel handig om ook in dit geval van te voren even uit te zoeken voordat je zomaar iets besteld.

Kleine golftas op een golftrolley

Golftrolleys zijn er in principe voor gemaakt om een golftas van een bepaald formaat te dragen. Op het moment dat je een hele kleine golftas op een golftrolley plaatst dan sluiten de banden om de golftas mee vast te houden niet goed aan. 

Het gevolg hiervan is dat de golftrolley heel erg los ligt in de trolley. Bij bultjes, niet vlakke stukken of wanneer je bochten maakt zal de golftas erg gaan bewegen. Het loopt niet prettig wanneer je dan constant je golftas moet tegenhouden.

Conclusie

In principe kun je voor een keer iedere golftrolley en iedere golftas prima aan elkaar koppelen en er een ronde mee spelen. Voor de lange termijn is het echter de vraag hoe verstandig dit is.

Je wil namelijk een golftas hebben die stabiel zit op de golftrolley, en dat is best wel wat waard. Zo spreken wij uit ervaring. Check dus altijd van te voren in hoeverre de golftas en de golftrolley een match voor elkaar zijn.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!