Home » Golftas » Hoe draag je een golftas?

Hoe draag je een golftas?

Overzicht

Onderwerp

Mogelijkheden

Hoe draag je een golftas?

Tijdens het golfen leg je lange afstanden af, het is dan een prettig idee dat je met een golftas loopt waarmee je comfortabel de baan door gaat. 

Enerzijds is het afhankelijk van het materiaal waar de draagelement van gemaakt is, anderzijds heeft de manier waarop je met de tas door de baan loopt invloed op hoe comfortabel je door de baan gaat.

Je kunt een golftas over het algemeen op twee verschillende manieren dragen. Onder deze twee manieren vallen de enkele draagband en het dragen van de golftas middels het rugtas element. Laten we de manieren van dragen per draag methodiek eens verder bekijken.

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 18-11-2022

Draagband element

Het draagband element van een golftas bestaat uit een enkele band die je over je schouder heen kunt hangen. Dit draagelement zie je vaak terugkomen bij Tour bags, standbags maar ook wat goedkopere draagtassen.

Wanneer je van plan bent om je golftas middels een draagband door de baan te gaan slepen dan is een zeer goed beklede draagband een goed idee. Er komt namelijk best wel wat druk op de band te staan wanneer er een zware tas aan de band hangt. Let hier dus goed op wanneer je van plan bent om een draagtas te kopen met een enkele band.

Rugtas element

Je hebt ook draagtassen voor het golfen welke zijn bedoeld om te dragen met een rugtas element. Je kunt dit soort golftas dus gewoon op je rug dragen en omdoen net zoals dat je een rugtas om doet.

De golftas hangt schuin aan het element waardoor de clubs en andere accessoires niet uit de golftas zullen vallen. Wanneer je vaak de baan in gaat en lange afstanden aflegt met de golftas dan is een rugtas element een echte aanrader. 

Let er goed op dat de rugtas elementen een goede vulling hebben, dit scheelt aanzienlijk tijdens het lopen, vooral omdat je de golftas constant neerzet en weer omdoet. 

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!