Home » Golftas » Golftas indelen

Golftas indelen

Overzicht

Onderwerp

Golftassen indelen

Waar gaat dit over?

In dit artikel beschrijven we hoe je een goede indeling kan maken voor je golftas.

Golftas indelen

Zoals je misschien weet mag je officieel gezien 14 golfclubs meenemen in je golftas. Het kan best een kunst zijn om deze golfclubs op een handige manier in te delen in je golftas, al helemaal als je golftas geen 14 vakken hebt maar je wel 14 clubs mee zou willen nemen. 

Wees niet bang, in dit artikel gaan we je uitleggen wat een handige indeling zou kunnen zijn van je golftas. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen hoeveel vakken je golftas heeft. Vanuit hier kunnen we een goede inschatting maken van de beste indeling van jouw golftas.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 26-04-2023

Vandaag behandelen we de indeling van een golftas met 14 vakken en daarnaast met 4 vakken. Uiteraard weten we dat er nog andere mogelijkheden zijn qua vakken in een golftas. Mogelijk delen we binnenkort meer over de meest ideale indeling van een golftas of een pencil bag met bijvoorbeeld 6 of 9 vakken.

Golftas met 14 vakken

Een golftas met 14 vakken, 14 clubs, laten we beginnen met inladen van die clubs! Of toch niet? Er zijn namelijk een aantal belangrijke ongeschreven regels als het aankomt op de indeling van je golftas met 14 clubs. 

Allereerst is de lengte van de shafts (de stelen van de clubs) van belang voor de indeling van de tas. Zo zou een driver niet goed naast een sandwedge passen door het verschil in lengte. 

Dit sluit direct goed aan op de volgende ongeschreven regel; plaats de families qua clubs bij elkaar. Dat betekent; houten bij de houten, ijzers bij de ijzers en de wedges bij de wedges. Normaliter zijn wedges altijd korter dan ijzers en ijzers altijd korter dan houtjes, dus dat komt goed uit.

Daarnaast is het een prettig idee om de clubs in te delen op volgorde, zoals ook in onderstaande afbeelding te zien is. Zo ben je nooit meer lang op zoek naar een club wanneer je deze nodig hebt. 

Zoals ook in de afbeelding te zien is wordt de putter vaak bij de houtjes geplaatst bovenin de tas omdat de vaak wat brede putter (met headcover) hier genoeg beweegruimte heeft.

Indeling golftas

Golftas met 4 vakken

Wanneer je een golftas hebt met vier vakken en 14 clubs kun je twee dingen doen; of je laat wat clubs uit je tas of je gaat creatief te werk om alle clubs netjes in te delen volgens een bepaalde logica.

Ook wanneer je tas vier vakken heeft gelden de ongeschreven regels van de lengtes van de clubs en de families bij elkaar.

Ping 4 vakken golfbag

Van te voren willen we in ieder geval alvast gezegd hebben dat het op volgorde houden van de clubs in een tas met 4 vakken lastig gaat worden wegens het feit dat er meerdere clubs in één vak zitten. 

Een mooi indeling van de 4 vakken zal er als volgt uitzien:

  • In het bovenste vak kun je de houtjes en de driver kwijt
  • Het vak in het midden-links is voor de lange ijzers (ijzer 2 – t/m 6)
  • Mid-ijzers en korte ijzers komen in het vak aan de rechterkant in het midden
  • Onderin is er plaats voor de wedges en de putters

Hoe golftas indelen: conclusie

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er verschillende golftassen met verschillende indelingen. Vandaag hebben we de 14-vaks indeling en de 4-vaks indeling behandeld. 

Daarnaast hebben we je een inzicht geboden in de logica / ongeschreven regels van de indeling van een golftas. Je weet nu dat de lengtes van shafts, het sorteren van de families bij elkaar en daarnaast het op volgorde plaatsen van de clubs drie belangrijke elementen zijn voor de indeling van de golftas.

Bekijk het golftassen aanbod »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!