Home » Golftas » Golfset meenemen in vliegtuig

Golfset meenemen in vliegtuig

Overzicht

Onderwerp

Golfen op vakantie

Product

Golf reistassen

Golfset meenemen in vliegtuig

Ben je van plan om (met het vliegtuig) op reis te gaan en eigen golfset mee te nemen op deze reis? Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat de verbonden kosten zijn aan het meenemen van je golfset op vakantie?

Dan ben je op de goede plek belandt. We vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over het meenemen van je golftas op reis of op vakantie. Of het nou gaat om de kosten van het meenemen van je golftas op reis, hoe je alles regelt of welke reistassen het best zijn.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 26-04-2023

Golftas meenemen op vakantie

Hoe gaat het meenemen van de reis golftas dan precies in zijn werk wanneer je hebt besloten dat je een reistas gaat meenemen?

1. Zorg voor de juiste golf reistas

Op basis van de golfset en bijbehorende tas die je in bezit hebt kun je de golf reistas selecteren. Er zijn ook een aantal betaalbare golf reistassen op de markt waar in principe alle golftassen inpassen. We hebben onze drie favorieten voor je op een rij gezet:

Top keuze

Golf reistas fastfold

Fastfold

135 x 30 x 38 cm

Onze favoriet

Golf reistas Callaway

Callaway

132 x 41 x 38 cm

Prijs-kwaliteit

Golf reistas Decathlon

Inesis

135 x 62 x 10 cm

2. Bekijk de voorwaarden van de speciale bagage

Een golf reistas valt onder de zogeheten ‘’speciale bagage’’. Bij alle vliegaanbieders gelden er andere regels voor het meenemen van de ‘’speciale bagage’’. Check dus altijd of jouw golf reistas voldoet aan de voorwaarde die de reisorganisatie waarmee jij reist aan de tas stelt. Daarnaast kan zelfs de route van de vlucht nog invloed hebben op de toegestane inhoud van de golftas.

3. Het inchecken van de golf reistas wanneer je deze meeneemt op vakantie

De speciale bagage dient altijd ingecheckt te worden alvorens deze meegenomen kan worden in het ruim. Je dient de golf reistas (in sommige gevallen kan het ook online) in te checken op het vliegveld en daarna mee te geven of in te checken via de geautomatiseerde check-in (zoals deze bijvoorbeeld bestaat op Schiphol). 

4. Haal de golfreistas van de band op de plaats van vakantie of de reis

Wanneer je de vlucht erop hebt zitten is het tijd om de golf reistas op te halen van de bagageband. Nog maar heel even en je kunt gaan genieten van je set op de plaats van bestemming / vakantie. Zorg ervoor dat je naar de plaats van vakantie toe een ruime vervoerder hebt geregeld zodat je golfreistas ook zeker in de auto / bus past waarmee je naar de plaats van de bestemming wordt gebracht.

Golf reistas Decathlon

Oriënteer je je op de aanschaf van een golf reistas van Decathlon? Decathlon is prijstechnisch erg interessant wanneer het aankomt op golf reistassen. Hieronder leggen we je alles uit over de reistas van Decathlon

Golf reistas Callaway

Ben je op zoek naar een golf reistas van het merk Callaway? Wij hebben de mooiste golf reistas van Callaway voor je vergeleken en op een rij gezet zodat je eenvoudig kunt beslissen of deze golfreis tas past bij wat jij zoekt

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!