Home » Golftas » De beste kleine golftas

De beste kleine golftas [KOOPGIDS 2023]

Overzicht

Onderwerp

Koopgids

TOP 5 beste kleine golftassen

Prijsrange

Vanaf € 30,- tot € 110,-

De beste kleine golftas

Voor deze koopgids hebben we de beste kleine golftassen onderzocht. Ideaal tijdens de wat koudere dagen of gewoon wanneer je lekker wil oefenen of de baan ingaat maar niet al je spullen wil meezeulen. 

De experts van Online Golfer Caddy hebben dé top-5 van kleine golftassen voor je samengesteld.

TOP 5 beste kleine golftas

Hieronder leggen we uit waar je op moet letten wanneer je overweegt om een kleine golftas aan te gaan schaffen. Enkele zaken zijn logisch, maar aan sommige zaken zul je misschien nog niet meteen gedacht hebben. Hopelijk heb je wat aan onze tips. Wij hebben de top 5 van de beste kleine golftassen samengestelde op basis van onderstaande punten.

Let op de kwaliteit van de kleine golftas

Het eerste punt is meer dan logisch, maar wel een hele belangrijke. Je wil namelijk geen golftas die na een aantal keer golfen uit elkaar valt. Bij kleine golftassen gaan de ritsen er vaak als eerst aan, bijvoorbeeld nadat je er een aantal keer nét iets te veel in hebt gepropt.

Ook eventueel de uitklapbare pootjes zijn belangrijk wanneer je kiest voor een standbag. niets is zo vervelend als een goede golftas hebben waarvan de pootjes niet meer werken. 

Een andere zwakke plek van wat kleinere golftassen zijn vaak de stoffen stiksels waar het ene stoffen gedeelte aan het andere gedeelte vastzit. 

Bij de wat bekendere merken zit je over het algemeen gewoon goed met de prijs.

Aantal vakken in de golftas

Hoeveel vakken kies je wanneer je een kleine golftas wil aanschaffen? Je denkt misschien, wat maakt het nou uit? Maar het is wel degelijk fijn om verschillende vakken te hebben waar je je golfclubs in kunt scheiden.

Twee of vier verdeelvakken zijn het meest voorkomend bij kleine tassen. Ben je van plan om met een paar ijzertjes te gaan oefenen? Dan zijn twee vakken meer dan voldoende.

Wil je de tas ook voor volledige rondes gaan gebruiken? Dan is een tas met vier vakken wellicht handiger. Je kunt dan je ijzers, wedges, houten en putters mooi in een apart vak van elkaar opdelen. Ideaal toch?

Aantal opbergruimtes in je kleine golftas

Het aantal opbergruimtes dat je in je tas wil hebben hangt volgens ons een beetje samen met de duur waarop je op de golfbaan verblijft.

Wanneer je langer aan het spelen bent en/of echt de baan in gaat heb je misschien een extra kledingstuk nodig, wil je wat eten/drinken meenemen en heb je andere accessoires nodig die je ook moet kunnen opbergen.

Ga je slechts wat balletjes slaan of even chippen en putten en wil je daar een tasje voor hebben? Dan kun je al uit met één of twee opbergruimtes, voor wat balletjes en een flesje drinken.

Probeer zo te denken: ben je lang weg en speel je bijvoorbeeld 18 holes of train je erg lang? Dan is extra ruimte wenselijk. Is het puur even een uurtje wat oefenen, dan kom je heel goed weg met een extra kleine pencil bag.

Hoe verplaats je de golftas van A naar B?

Je hebt misschien een mooie kleine golftas gezien, maar heb je er ook over nagedacht hoe je deze gaat tillen wanneer je je voortbeweegt?

Wij hebben ervaring met de handgreep (je hebt de tas vast in je hand, net als een aktekoffer), de schouderband en de ‘’rugtas’’ uitvoering. 

Tenzij je niet van plan ben om de baan in te gaan met de kleine golftas, dan is een ‘’rugtas’’ uitvoering volgens ons wel een dikke vette pre. Een schouderband, of de golftas aan je hand vasthouden is leuk voor even, maar dat word je ook heel snel weer zat. 

Ga je dus negen holes of meer spelen met de kleine golftas? Dan moet je echt wel een ‘’rugtas’’ uitvoering hebben, anders krijg je geheid last van je schouders.

Neerleggen of -zetten?

Veel van de wat kleine golftassen hebben, de zogeheten sunday bag of pencil bags, geen pootjes en dien je dus neer te leggen op de grond.

An sich is daar niet zoveel mis mee. Maar ergens knaagt het ook wel weer om een gloednieuwe Titleist pencil bag op de grond te gaan leggen wanneer je in drassig weer aan het lopen bent. Vind je niet? Gemiddeld sla je per negen holes wel zo’n 30 – 50 keer, dat betekent dus dat de kleine golftas op aardig wat momenten in de aarde licht te rollen.

Pootje zijn dus misschien ook wel handig. Wanneer je de kleine golftas slechts in de zomer wilt gebruiken dan is het misschien een ander verhaal. De grond is dan vaak droog en dit zorgt ervoor dat ook de kleine golftas wel redelijk schoon blijft. 

Uiteraard zal een golftas na verloop van tijd altijd wat vies worden, de vraag is alleen of je dit proces wil versnellen door hem telkens op de grond te leggen.

Wat mag ‘ie wegen?

Je hebt een kleine lichte golftas en een kleine golftas. Ook kleine golftassen kunnen namelijk behoorlijk zwaar worden. Vooral wanneer je redelijk volgepakt zit met ballen, eten, en kleding dan kan het best wel een zware bedoeling worden.

Iedere honderd gram die je kleine golftas minder weegt is daarom mooi meegenomen.

Mag de boel nat worden?

Ben je van plan om je tasje ook in de winter te gebruiken, bijvoorbeeld om even te gaan oefenen op de range of de pitching green? Dan kan het best wel een goed idee zijn om even na te gaan of de kleine golftas waterdicht is.

Ook in 2022 zijn er namelijk nog (kleine) golftassen welke niet waterdicht zijn. Helemaal niet erg wanneer dit tasje is bedoeld voor enkel hoogzomer gelegenheden. Echter minder prettig op het moment dat je van plan bent om de kleine golftas year round te gaan gebruiken

Voor welke gelegenheid ga je de kleine golftas gebruiken?

Eigenlijk is dit de allesbepalende vraag die bepaald welke kleine golftas voor jou de ideale is:

  1. Kwaliteit: ben je van plan om heel af en toe een rondje te golfen? Dan is een goedkope golftas prima geschikt voor jou. Bij intensiever gebruik adviseren we toch wel een  kleine tas van een wat meer gerenomeerd merk. Hiermee zit je eigenlijk altijd goed.
  2. De baan in of ga je oefenen? Afhankelijk hiervan bepaal je of je een ‘’rugtas’’ uitvoering nodig hebt om je golftas van A naar B te krijgen. Voor langere stukken is een schouderband of tillen aan de hand een no-go.
  3. Aantal opbergvakken: Ga je er lang op uit? Zorg dan zeker voor een aantal ruime opbergvakken. Even oefenen? Dan is een kleine golftas met één a twee opbergvakjes voldoende.
  4. Opbergruimtes: Oefenen met een paar ijzertjes? Dan zijn twee vakken prima. Wil je je hele arsenaal aan clubs mee? Dan raden we vier vakken aan.
  5. Mag de tas op de grond liggen? Wanneer je deze vraag met nee beantwoord, dan heb je (uitklappende) pootjes nodig die aan de buitenkant van de kleine golftas vast zitten.
  6. Let goed op het gewicht van de tas. Hier kan namelijk nogal verschil in zitten. En daar kun je naar een tijdje weleens goed zat van worden, weten wij uit ervaring.
  7. Ben je een mooi weer golfer? Dan boeit het niet of de tas wel of niet waterdicht is. Wanneer je het gehele jaar speelt, let er dan goed op dat je kleine golftas tegen een spatje regen kan.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!