golftassen

Iedere golfer heeft er een nodig, de golftas. De golftas maakt je leven als golfer een stuk aangenamer wanneer deze prettig in gebruik is. Dit is dan ook de reden dat wij bij Online Golfer Caddy een gehele sectie gewijd hebben aan de golftas, om al je vragen te beantwoorden.

Top 3 beste golftassen

Veelgestelde vragen over de golftas

Hieronder vast een aantal vragen die ons veel worden gesteld. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ons altijd bereiken per e-mail: info@onlinegolfercaddy.com

Wat is de beste golftas?

Meteen een lastige vraag, want de beste golftas die bestaat volgens ons niet. Een beetje een flauw antwoord, maar er is voor een ieder wat wils. De een draagt zijn tas liever terwijl de anders liever met een trolley loopt. Nog weer een ander gaat maar met drie clubs door de baan heen. 

Voor iedere van deze bovenstaand beschreven situaties heb je weer een andere golftas nodig. De ideale tas, die bestaat dus niet.

Wat kost een nieuwe golftas?

Een nieuwe golftas varieert in prijs van ongeveer 40 euro tot en met, laten we zeggen, 600 euro. Voor die 40 euro koop je zo’n beetje de kleinste golftas die mogelijk is bij de Decathlon. Over de kwaliteit daarvan hoor je ons niet klagen. Maar het is gewoon niet de meest uitgebreide tas.

De echt dure tassen worden aangeduid als de zogeheten “Tour bags”. Tour bags worden in principe door alle professionele spelers gebruikt die op zoek zijn naar een grote tas waar alles in kan wat ze zich maar kunnen bedenken. Een Tour Bag wordt dan ook bijna altijd gedragen door een caddy.

Tussen die goedkope tas van Decathlon en de Tour Bag zitten een heel arsenaal aan draagtassen (standbags) en tassen voor op de golf trolley (cart bags).

Kan elke golftas op een trolley?

Nee, lang niet iedere golftas kan op een golf trolley. Het grootste probleem zit ‘m voornamelijk in de draagtas, die niet echt goed past op een golf trolley. 

Door het mechanisme waarmee je de draagtas op pootjes zit valt de tas vaak niet goed in de tas houder van de golf trolley. Let er daarom altijd goed op of je tas gemaakt is om te dragen of om juist in een trolley te plaatsen.

Zijn alle golftassen waterdicht?

Nee lang niet alle golftassen zijn waterdicht. Uiteraard kun je de tas met bepaalde hulpmiddelen wel redelijk goed waterproof maken. Je hebt namelijk een headcover voor de clubs waarmee je de tas af kunt sluiten voor het water. Ook heb je een soort hoes voor de tas die je om de tas heen kunt maken waardoor de tas droog blijft.

Welke merken golftassen zijn er?

Er zijn ontzettend veel merken golftassen. Enkele van de bekende merken zijn Titleist, Callaway, Srixon, Mizuno, Decathlon en BagBoy.

Welke verschillende soorten golftassen zijn er?

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen vier verschillende soorten golftassen:
Standbags ~ ook wel de draagtas
Cart bags ~ bedoeld om op de trolley te zetten
Tour bags ~ grote tassen gemaakt voor mensen die veel spullen meenemen
Pencil bags ~ kleine tassen waar wat minder clubs in gaan.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!