Home » Golfset » Spalding Golfset True Black

Spalding Golfset True Black [Review 2022]

Overzicht

Onderwerp

Doelgroep

Voor de beginnende golfers.

Partner prijs

Vanaf € 317,- vind de laagste prijs »

Spalding Golfset True Black

Golfsets kunnen duur zijn, heel duur. En wanneer je net begint met golfen is het gewoon té veel geld om uit te geven in de meeste gevallen.

Het merk Spalding richt zich daarom al jarenlang op de wat goedkopere golfsets waar je ruimschoots minder voor betaald maar die wel goed te betalen zijn en waarmee je een complete set in huis haalt.

Vandaag gaan we de True Black golfset van Spalding eens nader bekijken en reviewen, want dit model blijkt toch aardig populair te zijn onder beginnende golfers.

Wat krijg je van Spalding?

Wanneer je kiest voor de Spalding True Black set, dan krijg je best een heel uitgebreid pakket van Spalding, verpakt in een mooie grote doos waar alles in past.

Uiteraard krijg je een draagtas van Spalding met daarin:

De driver (met een loft van 12 graden) + headcover 

Een houten drie (met een loft van 18 graden) + headcover

Een hybride 4, voor de wat lastigere liggingen + headcover 

Ijzer 6, ijzer 7, ijzer 8, ijzer 9, een pitching ijzer en een zand ijzer (sandwedge)

Je krijgt van Spalding een putter in Blade vorm (een dun/smal design)

De draagtas is voorzien van pootjes om op te staan en heeft in totaal zeven opbergvakken, wat meer dan voldoende is. De tas is netjes afgewerkt en zal naar verwachting een lange tijd mee gaan. 

Spalding golfset black true

Verder krijg je van Spalding ook nog een mooie regenkap waarmee je ook tijdens de natte dagen door de baan kan. Want misschien heb je het al ervaren, maar met een natte golfset door de baan, daar word je niet blij van.

Techniek in de materialen

Over het algemeen zien we terug dat de clubs van de True Black golfset van Spalding over algemeen wat gemakkelijker te raken zijn.

Enerzijds komt dit door de grotere sweetspot, welke ontwikkeld is door Spalding. Daarnaast zien we dat de loft van de driver, houten en hybride best wel hoog zijn ingezet. Hierdoor kun je de bal gemakkelijker slaan en de lucht in krijgen. 

De stokken in de golfset hebben graphite shafts. Shafts van graphite hebben het voordeel dat ze trillingen opvangen, dit is prettig wanneer je in het begin nog weleens een misslag maakt. 

Spalding merk

Daarnaast wordt er gepretendeerd dat je met de graphite shafts in deze club 10% verder zou slaan, iets dat natuurlijk de grootste onzin is en wat ook nog helemaal niet belangrijk is wanneer je net begint met golf.

Je wil gewoon die bal lekker raken, en dat er een beetje afstand meekomt dat is mooi meegenomen, toch?

Als je toch een beetje afstand wil maken dan kun je daarvoor die driver gebruiken die je krijgt meegeleverd.

Wat is het verschil tussen een set als die van Spalding en de dure golfsets?

Het verschil tussen een Spalding golfset als de True Black en andere kwalitatief hoogwaardige merken zit ‘m in veel verschillende zaken.

Afwerking

Qua afwerking is het op een Spalding golfset waarschijnlijk allemaal net even iets minder. Laten we als voorbeeld de grips van de club nemen.

Bij een dure golfset krijg je waarschijnlijk een mooie Golf Pride grip mee (een merk dat zich enkel bezighoudt met de ontwikkeling van golf grips) terwijl je bij Spalding hun eigen grip op de club krijgt.

Op zich niets mis mee natuurlijk, maar hierin merk je gewoon een klein beetje kwaliteitsverschil, het zit ‘m in de kleine dingen.

Focus (technologie)

Spalding houdt zich ook bezig met andere sporten, dus daar zal ook een hoop van hun energie naar toe gaan wanneer ze producten ontwikkelen.

Dat betekent dat ze niet al hun energie in de golfclubs kunnen steken, waardoor de technologie van de golfclubs waarschijnlijk een stukje achterloopt op de grote jongens binnen de golfwereld.

Uiteraard zal dit er ook toe leiden dat de kwaliteit van de set iets minder is. Maar dit maakt voor de beginnende golfer niets uit, want die zal er niets van merken.

Conclusie over de True Black golfset

Laten we vooropstellen dat we weten dat deze Spalding golfset niet de crème de la crème is onder de golfsets.

Zoals voornoemd is dat helemaal niet erg, een beginnende golfer zal namelijk niets van het kwaliteitsverschil merken dat hij of zij in handen heeft.

Dat komt allemaal veel later pas, wanneer je al lang en breed een paar jaar aan het golfen bent. 

Tot aan handicap 20 kun je heerlijk de baan in met deze golfset en heb je niets anders nodig.

Het is mooi dat Spalding een dergelijk aanbod heeft waarmee je in een keer bent voorzien van alle gemakken.

Anders ben je alleen voor die golftas al 250 euro kwijt als je een goede koopt..

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

bol.com (€285,82)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:06

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!