Home » Golfset » Halve golfset

Halve golfset

Overzicht

Onderwerp

Doelgroep

Beginnende golfers.

Kies voor een halve golfset

Je bent net begonnen met golf en hebt wat club geleend op de club of van een vriend of vriendin. Maar het wordt nu eigenlijk toch wel zo leuk dat je je eigen golfset zou willen. 

Een golfset kan best wel prijzig zijn, en daar hebben ze wat op bedacht. De halve golfset! Beter voor je portemonnee maar niet nadelig voor je golfspel.

In dit artikel laten we je de beste halve golfsets zien en vertellen we je waarom een halve golfset best een goed idee kan zijn en welke halve golfsets het best zijn!

Beste halve golfsets

Wat is de beste halve golfset? Er zijn verschillende halve golfsets verkrijgbaar. Daarin kan er onderscheid gemaakt worden tussen de échte beginners merken en de gevestigde orde qua merken die ook een halve golfset aanbieden. 

Voor de heren en dames hebben we de twee beste halve golfsets uit de test laten komen. We hebben twee opties laten zien zodat je een vergelijking kunt maken van de mogelijkheden.

Black Diamond halve golfset

De Black Diamond golfset is een prettige halve golfset om je golfavontuur mee te beginnen. Er valt niet veel aan te merken op deze golfset buiten het feit dat de langste club in de tas (de fairway wood / houten 3) iets flexibeler is als de ijzers. Voor een beginnende golfer is dit geen enkel probleem.

Black Diamond Golfset 6 clubs

Prijsklasse: €€

Wilson Combo Set half

Het ideale aan de Wilson Combo Set is de manier waarop de golfclubs vervaardigd zijn. De ijzers van deze halve golfset zijn erg vergevingsgezind door de cavity back (dikke zool van de golfclub) en het is goed om te zien dat Wilson ervoor heeft gekozen om hybrides aan de set toe te voegen. Met hybrides sla je als beginnende golfer gemakkelijk lange afstanden.

Wilson combo set half

Prijsklasse: €€€

Wat is een halve golfset?

Voordat we van alles gaan vertellen over halve golfsets, is het eerst misschien wel een goed idee om uit te leggen wat een halve golfset eigenlijk is.

Zoals je misschien al vermoedde loop je rond met minder clubs wanneer je speelt met een halve golfset. In de meeste gevallen heeft zo’n set ongeveer zo’n vijf clubs in wisselende samenstellingen. 

Een putter (om de bal op de green mee in de hole te putten), drie ijzers (voor de precisie slagen) en een hybride (voor de afstand) zou zo’n combinatie kunnen zijn van een halve golfset.

Is een halve golfset voor beginners?

Halve golfsets worden inderdaad meestal door beginners gebruikt. We leggen je uit waarom. 

Golfsets zijn zo opgebouwd dat ze clubs bevatten waarmee je in principe telkens zo’n 10 a 15 meter verschil hebt tussen hoe ver een golfclub slaat.

Zo slaat een speler met een ijzer 8 bijvoorbeeld 100 meter, met een ijzer 7 110 meter en met een ijzer 6 120 meter. 

Een beginnende golfer zal nog niet iedere keer dezelfde lengte slaan met dezelfde golfclub. Voor de beginnende speler is het dus minder relevant om voor iedere tien meter verschil een andere golfclub te gebruiken. Een halve golfset volstaat dan prima.

Er zijn ook gevorderde spelers met een halve golfset

Ook de betere golfer speelt met een halve golfset. Hoe heerlijk is het om met een paar clubjes door de baan te lopen met een licht tasje. Tijdens een golfronde in de winter of tijdens een potje zomeravond golf kan ook de gevorderde golfer lekker met een halve golfset op pad.

Het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je skills wanneer je met een halve golfset de baan in gaat. Stel je moet nog 150 meter afleggen, normaal gesproken sla je een ijzer 7 op het moment dat je deze afstand nog moet overbruggen. 

Maar die heb je niet in je tas, omdat je een halve golfset speelt. Sla je dan een rustige 6 of juist een stevige 8? Op deze manier leer je dus ook om clubs in andere situaties te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is een halve golfset?

Een halve golfset is een set waarin niet alle veertien clubs zitten maar waarin wél de clubs zitten die je nodig hebt om de baan door te komen. Halve golfsets zijn eigenlijk ook altijd goedkoper dan hele golfsets.

Is een halve golfset enkel voor heren of ook voor dames?

Een halve golfset kan zowel door heren als door dames gebruikt worden. Wel is het in sommige gevallen nog even belangrijk om op te letten welke shaft (steel) in de golfclub zit in verband met de swingsnelheid van de heer of dame. 

Over het algemeen heeft een heer namelijk een wat hogere swingsnelheid als een dame. Wanneer een heer dan met een te slappe shaft slaat dan speel je hier niet prettig mee. Andersom geldt voor de dame; wanneer zij met een te sterke shaft speelt dan is het lastig om hiermee de bal in de lucht te krijgen bijvoorbeeld.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!