Home » Golfset » Golfsticks

Golfsticks

Overzicht

Product

Golfclubs

Partner prijs

169,99 Hier kopen >

Golfsticks

Golfsticks zijn de stokken die je in je hand draagt wanneer je gaat golfen. Wanneer je een golfer tegenkomt en je vraagt welke golfsticks hij/zij heeft dan word je raar aangekeken. Golfers zijn namelijk nogal strikt als het aankomt op de benaming van hun ‘’golfsticks’’.

Golfsticks worden door golfers ook wel clubs of golfclubs genoemd. In dit artikel zullen we golfclubs gewoon golfsticks blijven noemen voor het gemak, maar we hebben je in ieder geval gewaarschuwd voor het geval dat.

Inhoudsopgave

Welke golfsticks zijn er?

Er zijn nogal wat golfsticks in omloop. In de loop der jaren heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden in de golfwereld waardoor er ieder jaar weer betere versies van golfsticks op de markt komen. 

Golfsticks zijn er van zeer goedkoop tot erg duur. Een beginnersset schaf je al aan voor iets meer dan 100 euro terwijl één golfstick in een professionele golfset zo al boven de 200 euro kan uitkomen. 

De kwaliteit van de golfstick is namelijk van vele factoren afhankelijk. De voornaamste bepalers van de kwaliteit van de golfstick is of deze voor jou op maat gemaakt is en daarnaast bepaald van welke materialen de golfstick gemaakt is de kwaliteit van de stick. Hieronder gaan we iets dieper op deze onderwerpen in.

Marktplaats

Op marktplaats worden er ontzettend veel oude golfsticks aangeboden. De kwaliteit van de materialen wisselt nogal eens. Wanneer je hier niet met een getraind oog naar kunt kijken kan het soms nogal lastig zijn om kwaliteit van rommel te onderscheiden. 

Daarnaast zijn veel van deze materialen erg verouderd waardoor nieuw ontwikkelde technologie voor golfsticks niet verwerkt is in deze golfsticks. Je denkt misschien, ja wat heb ik daaraan, ik begin pas.. 

Juist daarom is de technologie erg belangrijk voor je; nieuwe golfsticks zijn erg vergevingsgezind. Anders gezegd betekent dit dat bij een niet goed geraakte bal de bal nog redelijk rechtdoor zal gaan. 

Met een verouderde set had dit misschien gezorgd voor een flinke misser. Daar gaat je spelplezier..

Golfsticks; het is maatwerk

Waarschijnlijk begin je pas net met golf en denk je van ja; wat moet ik met maatwerk? Ik weet nog niet eens of ik golf wel leuk vind. Dat snappen we uiteraard helemaal. Toch is het goed om kort even in te gaan op het onderwerp maatwerk omdat jij als beginner hier ook iets aan kan hebben.

Golfclubs maatwerk

Zo worden er namelijk golfclubs gemaakt voor mensen met verschillende lengtes en daarnaast met verschillende kracht en daarmee swingsnelheid. Afhankelijk van deze twee factoren kun je bepalen welke clubs bij je passen.

Swingsnelheid

Wanneer je een jongeman met normale kracht dan kun je er in de meeste gevallen van uit gaan dat je golfsticks een stalen shaft (de steel) kunnen hebben. Wanneer je wat minder krachtig bent dan zou je je eens kunnen oriënteren op een graphite shaft (de steel). Deze past bijvoorbeeld bij ouderen die net beginnen, kinderen of dames met net iets minder kracht. Dan speel je fijner en sla je fijner met graphite.

Goedkope golfsets staal of graphite. Bekijk het aanbod »

Lengte

Daarnaast is je lengte belangrijk. En dan met name de lengte vanaf je handen tot aan de vloer. Wanneer de lengte vanaf je polsen afwijkt van de standaard dan is het mogelijk verstandig om je sticks te verlengen of in de korten. Echter geldt dat voor 90% van de golfers zoiets niet nodig is. Vooral als je net begint, gewoon lekker spelen. 

Met welke golfsticks kan ik het best beginnen?

Golfsticks adviseren op afstand is altijd lastig gezien het feit het maatwerk betreft om de ideale golfset samen te stellen. Echter, zoals we al eerder vermeldden is maatwerk wanneer je pas net begint minder belangrijk dan wanneer je een gevorderde golfer bent. 

Daarom is het aan te raden om te beginnen met een wat goedkopere set voor wanneer je golfen toch niet zo leuk vindt als dat je dacht. In dat geval kun je je beginnersset nog prima doorverkopen omdat er ieder jaar weer voldoende spelers zijn die beginnen met golfen.

Start je met z’n 2en?

Misschien ga je je golfvaardigheidsbewijs halen met een vriend of een familielid. Overweeg dan eens om samen één volle beginnersset aan te schaffen. Zo kun je allebei een halve set nemen en ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je beiden een losse halve set aanschaft.

De een speelt dan met de oneven golfsticks en de ander met de even nummers. Golfsticks zijn namelijk van nummers voorzien. Zo heb je bijvoorbeeld de ijzer 6, ijzer 7, ijzer 8 en ijzer 9. Wanneer je de set deelt dan neemt bijvoorbeeld de een de ijzer 6 en ijzer 8 en de ander de ijzer 7 en ijzer 9. 

Op deze manier heb je allebei golfclubs waar je ongeveer even ver mee slaat. In den beginne is de afstand die je aflegt met de bal minder belangrijk dan balgevoel te ontwikkelen. Later, wanneer je swing constanter is, kun je ervoor kiezen om een volledige set te nemen waarmee je meer precies de gewenste afstanden kunt afleggen.

Begin met een halve set

Bij Online Golfer Caddy raden we je altijd aan om te beginnen met een halve ijzerset, ook wanneer je alleen begint. Tenzij je de mogelijkheid hebt om een volledige set van een goed merk over te nemen voor een prikkie. Anders, wat ons betreft, niet aan beginnen.

Welke set raden wij aan?

Om mee te beginnen raden we je een set aan die niet te duur is. Met een halve set van Black Diamond van 150 euro maak je een erg leuke start met clubs die niet duur zijn maar wel van moderne komaf zijn. 

Black Diamond Golfset

Een vergelijkbare set golfsticks qua kwaliteit vind je bij Decathlon van hun eigen merk Inesis. Een erg leuke starterset voor € 169,99. 

Beide sets zijn halve sets met 7 clubs bestaande uit een putter, 5 ijzers en een houten golfstick (ook wel de knuppel genoemd door mensen).

Golf sticks

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!