Home » Golfset » Golfset beginners

Golfset beginners [Koopgids 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de beginnende golf(st)er.

Partner prijs

169,99 Hier kopen >

Golfset beginners

Je bent begonnen met golf, hebt for the time being wat clubs geleend van de professional of een vriend of familielid.

Maar je hebt nu toch wel de smaak te pakken van het golfen. Het wordt nu wel tijd voor je eigen golfset. Maar wat is wijsheid? Is het tijd om een oud setje op marktplaats te kopen of is het wijsheid om voor een nieuwe beginners set te gaan?

In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van vergevingsgezindheid en andere -niet zo heel erg ingewikkelde- golftermen.

Aan het eind van dit artikel weet jij precies welke golfset je hebt best (niet) kunt aanschaffen wanneer je net met het prachtige spel begint dat golf heeft. Lees rustig verder en laat je informeren over de voor jou meest interessante keuze.

We raden het je niet aan, maar voor als je niet meer verder wil lezen, hieronder hebben we een aantal degelijke beginnerssets voor je op een rij gezet welke voor het gros van de golfers prima voldoen.

Top keuze

Cleveland launcher

Cleveland Launcher 6

Rechtshandig

Graphite

Prijs: € 679,99

Onze favoriet

Golfset Inesis

Inesis

Links of rechtshandig

Staal of graphite

Prijs: € 169,99

Prijs-kwaliteit

Golfset black diamond

Black Diamond

Links en rechtshandig

Staal of graphite

Prijs: € 149,99

Golfset voor beginners: waar te beginnen?

Binnen het golfspel is er een heel arsenaal beschikbaar aan golfclubs welke je helpen om de bal van A naar B te krijgen. Binnen dit arsenaal bestaan er verschillende moeilijkheidsgraden aan clubs waarmee je kunt slaan.

Deze moeilijkheidsgraad komt bijvoorbeeld door de grootte van het clubhoofd, de stijfheid van de shaft (de steel waar de club aan verbonden is) en de cavity back (dikte van het clubblad). Bepaalde combinaties van deze, en nog een aantal andere, elementen bepalen de mate waarin het relatief gezien makkelijker of moeilijker is om een fatsoenlijke bal te slaan met een betreffende club. 

Deze elementen welke bepalen hoe moeilijk het is om een fatsoenlijke bal te slaan worden vaak omvat middels het woord vergevingsgezindheid.

Wanneer jij als beginner namelijk clubs aanschaft welke totaal niet vergevingsgezind zijn dan kan het wel eens snel afgelopen zijn met jou en je golfplezier. Knoop deze gekke term dus goed in je oren.

Golf clubs beginner set: wat niet te doen

Wanneer je op zoek gaat naar een beginner set is het verleidelijk om via marktplaats te zoeken naar een goedkoop golfsetje. Tussen de 50 en de 100 euro en je bent de man. Maar je kent het gezegde; goedkoop is duurkoop. 

En nou hoeft dit in geval van een tweedehands golfset lang niet altijd het geval te zijn, is de meeste gevallen koop je voor dit geld een hele oude golfset waarvan de techniek redelijk achterhaald is. Met andere woorden: moderne golfsets zijn beter ontwikkeld dan oudere golfsets. De techniek achter de golfsets is gedurende de jaren nou eenmaal flink verbeterd.

Mocht je toch besloten hebben om iets via marktplaats te kopen en je hebt nog niet veel verstand van golfclubs. Vraag dan in ieder geval iemand in je omgeving om mee te kijken met de betreffende golfset die je aan zou willen schaffen zodat er in ieder geval enige indicatie gegeven kan worden van het feit of dit wel of geen geschikte set is voor beginners.

Beste golfset voor beginners: welke clubs heb je nodig

Welke clubs zitten er in de golftas van een beginner? Het moge duidelijk zijn dat je als beginnend golfer niet direct een volledige golfset van 14 clubs nodig (zoveel clubs mogen er maximaal in een golftas zitten). Om deze reden worden er vaak halve golfsets aangeboden voor de beginnend golfer.

Zo zie je bijvoorbeeld bij een beginnersset van het merk Black Diamond een ijzer 5, ijzer 7, ijzer 9 en een sand wedge, putter en daarnaast nog een houten drie in de tas. 

Waarom wordt er vaak uitgegaan van een halve set? De afstanden met je clubs variëren nog best wel veel, daarom is het niet nodig om alle clubs te hebben omdat je de ene keer 100 meter slaat met een ijzer 7 en daarna 60 meter. Normaal heb je een hele andere club nodig voor 60 meter, maar omdat jouw afstanden zo uit elkaar lopen is het niet nodig om hier al meteen een invulling aan te geven.

Graphite of staal

Een volgende belangrijke vraag is voor welke stelen ofwel voor welke shafts je gaat wanneer je de set aanschaft. Je kunt kiezen uit graphite shafts of stalen shafts. Vroeger was het zo dat ‘’sterke’’ spelers voor staal kozen en dat ouderen vaak voor graphite shafts kozen. 

Tegenwoordig is het zo dat graphite shafts, onder meer door technologische ontwikkeling, ook prima gebruikt kunnen worden door wat sterkere spelers. Voorkeur qua gevoel is de belangrijkste indicator voor wat betreft de keuze qua staal of graphite.

Hieronder volgen enkele overwegingen voor wat betreft de keuze tussen stalen en graphite shafts:

  • Stalen shafts zijn over het algemeen goedkoper dan (kwalitatieve) graphite shafts. Voor wanneer je budget wat lager is zou het dus verstandig kunnen zijn om te kiezen voor stalen shafts
  • Graphite shafts geven minder trillingen door wanneer je een misslag doet. Dit kan vooral gevolgen hebben voor je handen, armen en schouders
  • In principe zijn beide shafts erg duurzaam en hoef je qua levensduur geen grote verschillen te verwachten. Wel is het zo dat wanneer een shaft van graphite eenmaal beschadigd is deze snel achteruit zal gaan.

Wat betaal ik voor een beginners golfset?

De prijzen voor beginners golfsets lopen nogal uiteen. Een van de goedkoopste halve beginnerssets welke voorbij hebben zien komen is de Black Diamond golfset van 150 euro. Een duurdere beginnersset kan flink in de papieren lopen. 1000 euro is geen gek getal voor een setje merk clubs van de laatste generatie. 

Het is dus maar net hoe gek je het wil maken qua prijs. Vergeet in ieder geval niet dat je gedurende de komende jaren, wanneer je regelmatig zult spelen, zult dalen in handicap en mogelijk weer nieuwe clubs nodig zult hebben. 

Het is wel zo dat je beginnersset zeker tot een handicap van 18 in de meeste gevallen prima voldoet, tenzij je echt kiest voor shafts welke gemaakt zijn voor een hele lage swing snelheden. Wanneer je kiest voor stalen shafts dan zul je hier sowieso geen last van hebben.

Welke sets zijn er zoal verkrijgbaar voor beginners?

Ook voor beginners zijn er natuurlijk legio sets aangemerkt als zogeheten beginnersset. Om voor jou het kaf van het koren te scheiden hebben we hieronder in ieder geval al het een en ander aan golfsets voor jou op een rijtje gezet zodat je wat overzicht hebt. 

Uiteraard hebben we rekening gehouden met verschillende portemonnees en hebben we direct enkele voor- en nadelen van de betreffende golfset op een rij gezet.

INESIS Golfset – Links en rechtshandig – Staal of graphite (halve set)

Een degelijk beginnersset van het golfmerk Inesis van Decathlon vind je in deze golfset. Mooie grote clubbladen welke jou als golfer veel vertrouwen geven om de bal goed te slaan. 

De clubs open erg fris. Volgens de heren van Golf.nl voelen de grips van de clubs ietwat dun aan. Dit hoeft geen probleem te zijn.

Cleveland Launcher 6 – Pitching Wedge

De Cleveland Launchers zijn een van de meest vergevingsgezinde clubs waarmee je de golfbaan kunt betreden. Door de doorontwikkelde cavity backs (dikte van de club) heb je de ultieme vergevingsgezindheid met ieder ijzer. Een bal rechtdoor slaan was nog nooit zo gemakkelijk. 

Black Diamond golfset – Links of rechtshandig – Staal of graphite (halve set)

De halve set van Black Diamond is een leuke startersset tegen een aantrekkelijke prijs. De set is makkelijk om mee te slaan en verkrijgbaar in meerdere maten, waardoor je al een soort fitting hebt voor verschillende posturen golfers.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!