Home » Golfset » Callaway Paradym

Callaway Paradym

Overzicht

Onderwerp

Drivers

Paradym Drivers, X Drivers, Triple Diamond Drivers

Houtjes

Paradym Fairway Woods, X Fairway Woods, Triple Diamond Woods

Hybrides

Paradym Hybrids, X Hybrids

IJzers

4, 5, 6, 7, 8, 9

Wedges

PW, AW, GW

Waar te koop?

Callaway Paradym

Meer lengte, minder afwijking en rechter slaan, dat is wat Jon Rahm in zijn clubs zoekt. Callaway probeert hier met de nieuwste Paradym lijn aan te voldoen. 

Door koolstof te gebruiken in het clubhoofd (in plaats van titanium) belooft Callaway dat je meer clubhoofdsnelheid kunt genereren en rechte ballen kunt slaan. 

Callaway heeft Artificiële intelligentie gebruikt om het clubblad te optimaliseren. Waar missen de meeste spelers op het clubhoofd en hoe kunnen we daar iets aan doen?

Callaway ‘’carbon’’ Paradym

Dat carbon een van de hoofdmaterialen is op de houtjes en de driver, dat moge wel duidelijk zijn. Door het carbon 360 graden rondom de driver te verwerken worden de clubs lichter en meer stabiel. Dat is nog nooit eerder gebeurt. 

Waar titanium eerder het nieuwe modewoord was, wordt het nu alweer langzamerhand tijd voor iets nieuws, laat Callaway duidelijk merken. De onderkant en de bovenkant van de driver is 44% lichter dan toen er nog wel titanium werd gebruikt. Dat gewicht wordt weer in andere delen van de driver gebruikt om meer stabiel te worden.

Callaway Paradym ijzers

Er zijn twee modellen Paradym ijzers:

  • Het Paradym model: het ‘’Players’’ model; een club met dunne zooltjes
  • Het Paradym X model: gericht op nog meer afstand 

Levende legende en vrouwelijke golfster Annika Sorenstam vertelt in een video, terwijl ze de ijzers slaa, over de Callaway ijzers. Ze heeft de clubs nog niet eerder in handen gehad en slaat er wat ballen mee. 

Paradym IJzer

Annika geeft aan dat de clubs een mooi uiterlijk hebben en erg lijken op het Apex irons die ze nu heeft. De club voelt onderin iets zwaar aan waardoor ze het idee heeft dat ze er wat meer kracht mee kan genereren.

Uiteraard zijn de afstanden ook gemeten die geslagen werden met zowel de oude als de nieuwe ijzers gemeten.

De oude ijzers gingen allemaal zo tussen de 145-148 yards. Daarna waren de Paradym ijzers aan de beurt en het verschil was verbluffend. Het eerste ijzer vloog meteen 155, daarna 151, 154 en tenslotte 156 yards. Bijna 10 yards verder dus gemiddeld.

Callaway Paradym driver

De Paradym driver wordt geleverd in drie verschillende versies:

  • Paradym standaard: vergevingsgezinde driver waar je een gewicht bij krijgt van 15 gram om de driver nog wat verfijnde instellingen mee mee te geven
  • Paradym X: het X model is erop gericht de bal hoog in de lucht te kunnen slaan zodat de bal super lang onderweg blijft en je ver kunt slaan
  • Paradym Triple Diamond: Triple Diamon is echt bedoeld voor de wat betere golfer die zijn driver kan plaatsen en zelfs van links naar rechts of van rechts naar links kan slaan.
Paradym driver voorkant

Jon Rahm over de Paradym driver

Jon Rahm is positief over de de nieuwe Paradym driver. De clubface voelt erg zacht aan, geeft Jon aan in de video. Nog belangrijker; de dispersion (spreiding) is erg goed, geeft Rahm aan in de video evenals de lengte die geslagen wordt met de club.

Jailbreak technology

Callaway heeft gebruik gemaakt van de zogenoemde Jailbreak technology achter het clubhoofd. Er zitten een soort van tralies gemaakt aan de binnenkant van de driver die meeveren op het moment dat je de bal slaat voor een hogere balsnelheid.

De Callaway Paradym hybrides 

De hybrides zijn ook best uniek in hun soort, je kunt ze namelijk verstellen in loft. Je kunt ervoor kiezen om met twee graden loft extra te spelen of juist met een graadje minder.

Callaway Paradym Hybride

Dat kan de club wat meer vergevingsgezind maken of toch juist ervoor zorgen dat je de hybride als tee club kunt gebruiken wanneer je wat verder wil slaan.

Conclusie

De beloftes van de golfmerken omtrent het uitbrengen van de nieuwe clubs wordt ieder jaar weer wat gekker. Maar de beelden laten het dit jaar toch wel een beetje zien; Annika Sörenstam die zo opeens 10 yards verder slaan en Jon Rahm die zeer tevreden is en zijn oude driver wel gaat inruilen voor de nieuwe Paradym. 

De nieuwe carbon technologie daarbij opgeteld, het kan weleens een heel erg mooi golfjaar gaan worden…

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!