Home » Golfset » Black Diamond Golfset

Black Diamond Golfset

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de beginnende golf(st)er.

Partner prijs

Vanaf € 149,99 Vind de laagste prijs >

Conclusie

Black Diamond Golfset

Wordt het tijd voor je eerste echte golfset? Black Diamond golfsets zijn erg leuke golfsets om mee te beginnen, maar het is belangrijk dat je de juiste set koopt.

Wij hebben jarenlange ervaring met golfclubs testen. We kunnen je dus goed adviseren over je nieuwe golfset. 

Inhoudsopgave

Leestijd: 9 min

Laatste bewerking: 24-03-2023

Met onze pricewatch hebben wij de laagste Black Diamond prijzen voor je uitgezocht.

Vind de laagste prijs

Heren - 6 clubs - staal - rechtshandig

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)
Laatste prijs update: 30 november 2023 - 02:50

Redenen om deze set te kopen:

Je krijgt de bal er makkelijk mee in de lucht

De clubs liggen zeer prettig in de hand waardoor je ontspannen slaat

Het merk van Jumbo Golf volgens hun eigen zeer hoge kwaliteitsstandaard

Je krijgt de Black Diamond golfset met gratis tas bijgeleverd

De Black Diamond golfset is een prachtige set om mee te starten waar alle clubs bijgeleverd worden die je nodig hebt als beginnend golfer. Je kunt kiezen voor de uitgebreide set of de basisset, maar in principe ben je met beide sets helemaal voorzien. 

Wij zouden zelf adviseren om met de basisset te beginnen, uitbreiden kan altijd nog. Zo blijft het qua kosten vriendelijk maar kun je wel volledig uitgerust over de golfbaan. 

Toen wij zelf de Black Diamond golfset testte werden we aangenaam verrast door de kwaliteit van de set. Een heerlijk geluid, consistente balvlucht en zeer vergevingsgezind. Ideaal voor de beginnende golfer.

Black Diamond Golfset Review

Zonder enige voorkennis is het nooit handig om direct nieuwe golfclubs te verkopen. Goed dat je je daarom verdiept in de eventuele aankoop die je wil gaan doen.

Als Online Golfer Caddy hebben we al de nodige Black Diamond golfsets en aanverwante golfsets in onze hand gehad. We zullen je nu daarom onze mening geven over Black Diamond golfsets.

Vraag: Moet ik voor staal of graphite shafts (stelen van de club) kiezen?

Black Diamond golfsets worden gemaakt van zowel staal als graphite (materiaal van de stok). De houtjes, dus de driver – houten 3 – houten 5, ofwel de clubs met de grote koppen als je nog niet bekend bent met deze termen, zijn gemaakt van graphite. Als we het over staal of graphite hebben dan bedoelen we hiermee de shaft (de steel) van de golfclub.

In het kort gezegd bepaald jouw swingsnelheid of je voor graphite of staal moet kiezen bij een wat goedkopere golfset zoals de Black Diamond.

Wanneer je kiest voor een golfset van Black Diamond waarin de ijzers een stalen shaft hebben en de houten een graphite shaft dan zullen de houten toch wel wat flexibeler aanvoelen in vergelijking met de ijzers. Dit wordt ook aangegeven door de experts van Golf.nl.

Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Black Diamond Golfset Staal

De stalen variant, dus met ijzers met een stalen shaft, van de Black Diamond golfset wordt geleverd met houten clubs (de knuppels) die een graphite shaft hebben (dit is gebruikelijk).

We snappen dat je zoiets hebt van, ja maar hoe weet ik nou of ik een ‘’reguliere swingsnelheid’’ heb. Laten we als vuistregel nemen dat wanneer je als man zijnde niets mankeert, je een klein beetje in conditie bent of jonger bent dan 65 jaar, dat een golfset met reguliere stalen shafts prima zal voldoen. 

Hier willen we wel bij vermelden dat graphite shafts tegenwoordig veel geavanceerder zijn dan vroeger en daardoor ook geschikt zijn voor hogere swing snelheden.

Bij goedkopere graphite clubs (zoals Black Diamond) lijkt dit minder snel het geval. Uiteraard zul je het échte uitsluitsel enkel krijgen wanneer je gaat fitten (je clubs echt laat opmeten met jouw swing). De vraag is echter of dit handig is als je net begint en je swing snel zal veranderen gedurende de tijd.

We raden je dus sterk aan om alleen voor de ijzers te gaan waar zo min mogelijk houten bij zitten van Black Diamond wanneer je voor stalen shafts kiest en misschien later ergens anders houtjes haalt. Je kunt prima beginnen met golf met enkel een paar ijzers. Zo deden wij het ook tot handicap 19.

Wanneer je dus kiest voor de ijzerset van Black Diamond van staal met een houtje dan zit je goed.

Wil je als (jonge)man een set clubs aanschaffen als beginnende golfer tegen een schappelijke prijs? Dan raden we je aan om te kiezen uit onderstaande sets (we hebben de laagste prijzen alvast voor je uitgezocht):

Vind de laagste prijs

Heren - 6 clubs - staal - rechtshandig

Geslacht: heren
Welke hand: rechtshandig
Maat: standaard
Aantal clubs: 6
Materiaal: staal

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)

Black Diamond Golfset Graphite

Zoals hierboven benoemd is het dus, wanneer we het hebben over de wat goedkopere golfsets, vaak het geval dat graphite golfclubs wat flexibeler zijn dan de stalen variant. Dit betekent dat een graphite shaft in een wat goedkopere golfclub veelal geschikt is wanneer je swingsnelheid aan de lage kant is. 

Zoals hierboven benoemd zie je een wat lagere swingsnelheid vaak bij jonge kinderen, dames, senioren en beginnende golfers.

Wanneer je er dus voor kiest om je totale set van graphite te nemen dan passen de houten goed bij de ijzers omdat de shafts beiden van graphite zijn.

Het is daarom een goed idee om uit een van onderstaande sets te kiezen wanneer je kiest voor graphite shafts in de ijzers (we hebben de laagste prijs voor je uitgezocht):

Vind de laagste prijs

Geslacht: heren
Welke hand: rechtshandig
Maat: +1 inch
Aantal clubs: 6
Materiaal: graphite

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)

Geslacht: heren
Welke hand: linkshandig
Maat: standaard
Aantal clubs: 6
Materiaal: graphite

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)

Geslacht: dames
Welke hand: rechtshandig
Maat: standaard
Aantal clubs: 6
Materiaal: graphite

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)

Geslacht: heren
Welke hand: rechtshandig
Maat: standaard
Aantal clubs: 6
Materiaal: graphite

Vind de laagste prijs:

jumbosports.com (€169,99)

Black Diamond Golfset heren/dames

De Black Diamond golfset voor heren wordt geleverd in twaalf verschillende samenstellingen. 

Je kunt kiezen uit:

  • Een halve set van graphite of staal (6 clubs)
Black Diamond Golfset 6 clubs

Meer dan prima golfset om mee te beginnen met golf. De prijs kwaliteit verhouding van de ijzers is erg goed wanneer we naar de stalen variant kijken. Wanneer je de club goed swingt dan kun je ook met deze set een prima score neerzetten. 

  • Een hele set van graphite of staal (10 clubs)
Black Diamond Golfset

Zoals gezegd is het verschil tussen stijfheid van de shafts tussen de ijzers en de fairway woods bij de stalen set variant opvallen. Zo laat ook Golf.nl weten in een review. Om deze reden is het misschien een beter idee om met een halve set van Black Diamond te beginnen om zo de verschillende stijfheden qua shaft te vermijden wanneer je kiest voor de stalen set.

Een andere reden om voor de halve set te kiezen is het feit dat je jezelf af kunt vragen of je wel een volledige golfset nodig hebt wanneer je net bent begonnen met golfen. Het is misschien een beter idee dat je eerst fatsoenlijk leert slaan met een ijzer alvorens je aan een driver begint. 

Een halve golfset van Black diamond bestaat uit een houten 3, ijzer 5 t/m sandwedge en een putter. 

  • Een verlengde set met +1 inch van graphite of staal (10 clubs)

Wanneer je wat langer bent of wanneer je korte armen hebt ten opzichte van je lichaam kun je ervoor kiezen om met verlengde clubs te spelen. Hierover kun je je laten informeren door de golfpro bij jouw lokale golfbaan of de Jumbo.

Hiernaast heb je bij Jumbo ook de mogelijkheid om voor andere grips te kiezen. Zo kun je al heel wat laten ‘’fitten’’ aan je beginnersset, iets dat misschien nog wel voor meer comfort en betere slagen zorgt dan wanneer je een hele dure set koopt welke totaal niet bij je past.

Wij hebben de 15 verschillende varianten op een rijtje gezet, maar hoe lastig is het om de juiste black diamond golfset voor jezelf te kiezen. De varianten variëren op de volgende punten:

Kies jouw black diamond golfset en vind de laagste prijs bij Jumbo.

Conclusie

Wanneer je net begint met golfen is de Black Diamond golfset nog helemaal niet zo’n gek idee qua prijs-kwaliteit verhouding wanneer je op zoek bent naar iets nieuws. Wij geven dus groen licht voor de Black Diamond als beginnersset. 

Je weet immers nog niet helemaal of golf wel jouw ding en hoelang je blijft spelen. Zonde om dan duizenden euro’s aan een set uit te geven. Daarnaast zal in de komende periode jouw swing nog sterk veranderen waardoor een dure beginnersset mogelijk over twee jaar totaal niet meer bij jouw golfspel past. 

Het lijkt wel een goed idee om voor een halve set te gaan in plaats van een volledige set, vooral als je voor ijzers gaat met een shaft van staal. Een halve set lijkt in dit geval een goed idee omdat de verschillen qua stijfheid tussen de shaft van de ijzers (staal) en houten (graphite) groot zijn wat voor een verschillend gevoel zorgt tijdens het swingen.

Daarnaast kun je prima leren golfen met een halve set omdat je afstanden nog lang niet zo precies zijn waardoor je een club voor ieder 10 a 15 meter niet nodig is.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!