Home » Golfparaplu

Golfparaplu [KOOPGIDS 2022]

Overzicht

Onderwerp

Golfparaplu

Prijs

Van € 25,- tot € 65,-

Golfparaplu

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jongens van Online Golfer Caddy gingen eens even lekker de baan in, uiteraard zonder op de buienradar te kijken.

Het was het eerste weekend na de snikhete zomerweken. Het was een beetje bewolkt, maar regen? Dat hadden we toch al maanden niet gehad?

Dus we gingen lekker met ons draagtasje op pad, wat begon met twee parren leek een stralende golfdag te worden. Totdat we op hole 3 aankwamen en het begon te plenzen als een gek.

Toen beseften we ons weer hoe prettig een paraplu ook alweer kan zijn tijdens het golfen. Vanaf deze week dus weer netjes op buienradar kijken en goed in de gaten houden of het gaat regenen tijdens de ronde.

Inhoudsopgave

Leestijd: 8 min

Laatste bewerking: 20-04-2023

Wil je weten wat de beste golfparaplu’s zijn? Lees dan hieronder verder, wij hebben het voor je uitgezocht!

Waar moet je op letten bij een golfparaplu?

Als je weleens met een echte golfparaplu gelopen hebt dan weet je het verschil tussen een HEMA paraplu en een paraplu die je op je golftrolley kunt zetten of waar je de baan mee door gaat.

Het belangrijkst is natuurlijk dat je paraplu tijdens het golfen goed de regen tegenhoudt en daarnaast een redelijk groot oppervlak bestrijkt, waar zowel jij als je golfclubs droog onder kunnen blijven. 

Zoals je weet komt er bij regen ook nog weleens wind kijken. Een golfparaplu die tijdens het lopen omklapt; daar zit je niet op te wachten. Een golfparaplu lijkt daarom soms ook meer op een stormparaplu qua textuur en hoe sterk deze is.

Top 8 golfparaplu’s

Hieronder hebben we voor jou de top 8 golfparaplu’s op een rijtje gezet. Zo ga jij goed voorbereid de wat nattere dagen op de golfbaan door!

#1 Inesis Large Golfparaplu

Inesis large golfparaplu

Inesis heeft een betaalbare golfparaplu op de markt gebracht voor tijdens het golfen onder de naam ProFilter. Voordeel aan deze paraplu is dat het naast het tegenhouden van regen er ook voor zorgt dat de zon wordt tegengehouden (UPF 50+). 

Qua constructie heeft Decathlon rekening gehouden met de invloed van de wind op de paraplu. Door de dubbele constructie stoflagen gaat de wind door de paraplu heen waardoor deze minder snel zal omklappen.

Diameter van 145 centimeter

Automatisch openen en sluiten met een drukknop.

Hoogte van 106 centimeter, dus niet bukken tijdens het lopen

Lichte paraplu van slechts 700 gram

Prijsklasse: €€€

#2 Motocaddy Clearview golfparaplu

Motocaddy clearview golfparaplu

De Motocaddy clearview paraplu is een bijzondere. Motocaddy heeft namelijk goed nagedacht over het design van de golftrolley. 

De designers van deze golfparaplu hebben er namelijk voor gezorgd dat er een transparant gedeelte zit in de paraplu waardoor je er gemakkelijk doorheen kijkt en zodat je niet onder je paraplu hoeft te bukken om bijvoorbeeld naar een slag van een medespeler te kijken.

Diameter van 135 centimeter

6,5 centimeter langer dan de gemiddelde golfparaplu, dus niet bukken

Automatisch openen en sluiten 

Prijsklasse: €€€€

#3 TaylorMade™ Tour Double Canopy golfparaplue

TaylorMade tour double canopy golfparaplu

Soms is bigger echt beter. Zo bewijst deze TaylorMade golftrolley. Je kunt veel zeggen over deze paraplu, maar droog blijven ga je er sowieso mee. TaylorMade heeft twee modellen gemaakt; een met 162 centimeter diameter en de ander met 172 centimeter diameter. Echt een reus dus onder de golfparaplu’s.

Dit model golfparaplu van Taylormade is opgebouwd uit de zogeheten Double Canopy. De dubbele doek laag zorgt ervoor dat wind gemakkelijker door de paraplu heen komt waardoor de paraplu minder snel omslaat.

Diameter 160-170 centimeter

Auto-open met knop

Luxe design

Prijsklasse: €€€€€

#4 Big Max Aqua Umbrella

Big Max Aqua Umbrella

Het Duitse merk Big Max komt met een prijstopper in de vorm van Aqua golfparaplu. Wat kun je verwachten van deze scherp geprijsde golfparaplu

Een prettige paraplu die niet is overladen met luxe. Maar het is maar de vraag of je daar naar op zoek bent in een golfparaplu. de Big Max golf paraplu doet zijn werk en dat is meer dan genoeg.

Diameter van 132 centimeter

Auto-open functie middels knop

Zacht handvat

Keuze uit verschillende lichte kleuren waarmee je in de zomer ook de hitte goed kunt weren

Prijsklasse: €€€

#5 Mizuno Tour Umbrella

Mizuone tour umbrella

De Mizuno Tour Umbrella is een paraplu welke een ware lust voor het oog is. De paraplu is diepzwart met het klassieke Mizuno logo in het wit. Daarnaast is de paraplu ook in het Mizuno blauw beschikbaar.

De Mizuno paraplu is opgebouwd uit een dubbele laag waardoor wind gemakkelijk onder de paraplu door kan en je geen last hebt van een omklappende paraplu tijdens het golfen, wel het laatste waar je op zit te wachten!

133 centimeter doorsnede

Zacht foam handvat wanneer je de paraplu vasthoudt

Wordt gebruikt op de Tour dus van zeer goede kwaliteit

Prijsklasse: €€€€

#6 Callaway Shield 64” golfparaplu

Callaway shield 64 inch golfparaplu

Callaway heeft meerdere golfparaplu’s in haar assortiment, echter steekt het Shield model er toch wel bovenuit. Het fraai afgewerkte model bevat uiteraard een dubbel doek waarmee de wind geweerd wordt en je paraplu niet zal omklappen.

Het frame is dan ook gebouwd voor de meest extreme weersomstandigheden. De paraplu is uitgerust met een fraai handvat dat ergonomisch gezien goed in elkaar zit waardoor je ook tijdens een lange ronde prima met de paraplu kunt blijven lopen.

Zeer ruime paraplu van 165 centimeter

Mooie paraplu cover van Callaway bijgeleverd om de paraplu te beschermen

Steel van glasvezel dat zeer robuust is

Prijsklasse: €€€€

#7 Elrey golfparaplu

Elrey golfparaplu

Het bekende merk Elrey heeft een gedegen golfparaplu op de markt gebracht tegen een aantrekkelijke prijs. 

Deze golfparaplu is voorzien van een dubbele laag waardoor de paraplu tegen een goede windstoot kan. 

Het mooie aan deze paraplu is dat je ook goed beschermd wordt tegen de zon, buiten de regen om.

Een diameter van in totaal 156 centimeter 

Ergonomisch handvat

Opvallend design

Prijsklasse: €€

#8 Callaway Golf Odyssey golf paraplu

Callaway golf odyssey golfparaplu

Deze paraplu van Callaway is erg stijlvol ontworpen in het zwart wit. Callaway heeft rekening gehouden met de wind in het ontwerp en daardoor is de paraplu voorzien van een tweelaags systeem qua stoffen.

Het frame van de paraplu is ontworpen om ervoor te zorgen dat je goed bestand bent tegen de extreme weersomstandigheden wanneer je met deze golf paraplu op pad gaat. De steel is van zeer sterk glasvezel gemaakt en het frame is dubbel opgezet voor extra stevigheid.

162 centimeter diameter; zeer ruime paraplu

Antislip handgreep

Openen met de hand

Prijsklasse: €€€€

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een normale paraplu en een golf paraplu?

Er zitten een aantal grote verschillen tussen de normale paraplu die we op straat zien en de paraplu’s die we op de golfbanen tegenkomen.

Het grootste verschil tussen beide paraplu’s is misschien wel de grootte van de paraplu zelf. Een normale paraplu hoeft er slechts voor te zorgen dat jij droog blijft tijdens het lopen in de regen. 

Een golf paraplu daarentegen dient ervoor te zorgen dat zowel de gehele golftas als jij droog blijven. Daarom zien we in bijna elk geval dat de golf paraplu vele malen groter is dan de paraplu die we in het reguliere straatbeeld tegenkomen.

Hoe sterk moet een golfparaplu zijn?

Als je iets wil voorkomen, is dat je golfparaplu het begeeft tijdens een ronde op de golfbaan. Je loopt tijdens het golfen vaak in open vlaktes waar de wind best wel sterk kan worden. Er kan daarom flink wat wind onder de golf paraplu komen, een paraplu die tegen een stootje kan is dan wel handig!

Waarom zou ik een paraplu mee moeten nemen tijdens het golfen?
Wanneer je net golft is het misschien lastig om voor te stellen hoe vervelend het is als je golf equipment nat wordt tijdens het golfen. 

Maar als de grips van je golfclubs eenmaal nat zijn dat glijdt de club sneller uit je handen en wordt het moeilijker om de bal goed te raken. 

Daarnaast is het ook prettig als de rest van je spullen droog blijven tijdens het golfen, vooral wanneer je golftas niet waterdicht is.

Wat is een golfparaplu met UV-bescherming?

Er zijn tegenwoordig golfparaplu’s op de markt welke naast regen ook bescherming bieden tegen de zon. In de stof van deze paraplu’s zit een filter gebouwd waardoor zonnestralen geen schade meer kunnen aanrichten op de huid van de golfer. 

Zo kun je met je paraplu de baan op in zowel de koudere als de warmere dagen.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!