Home » Golfhorloge » Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de golfer die opzoek is naar een sporthorloge met golf functies.

Partner prijs

Vanaf 270,- Vind de laagste prijs >

Garmin Venu 2

De Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s zijn de nieuwste sporthologes van Garmin of zoals Garmin het tegenwoordig zelf zegt is de Garmin Venu 2 een gezondheidshorloge. Voor ons als golfers de vraag of de Venu 2 ook te gebruiken is als golfhorloge.

De jongens van Online Golfer Caddy hebben de Garmin Venu 2 zelf getest en hebben de laatste weken het sporthorloge gedragen zowel op als naast de golfbaan. In dit artikel vind je antwoord op de vraag of de Garmin Venu 2 het geld waard is voor de fanatieke golfer.

Inhoudsopgave

Garmin Venu 2 test

De nieuwe Garmin Venu 2 richt zicht op een bredere doelgroep dan die van de diehardsporters. Dat zie je niet alleen in het design terug, maar ook in het aanbod. Zo zijn er verschillende varianten van de Garmin Venu 2 te koop:

Garmin Venu 2s
De Garmin Venu 2 en de Garmin Venu 2s (wit)

Alle varianten werken met de zogeheten touchbediening. Een vooruitgang ten opzichte van de eerdere Garmin horloges waar je soms alleen knopbediening kon gebruiken. Wij merkten, vooral op de golfbaan, dat het erg prettig was om de Garmin Venu 2 met touchbediening te gebruiken was.

Het ongekende aantal sportprofielen heeft ons verbaasd, zo kan je de Garmin Venu 2 gebruiken voor het wandelen, fietsen, hardlopen, krachttraining, zwemmen en natuurlijk voor het golfen. Tijdens onze Garmin Venu 2 test hebben we de golf, wandel en hardloopfuncties gebruikt.

Sportprofielen Garmin Venu 2

Naast een veelzijdigheid aan sportprofielen die je kan gebruiken met de Garmin Venu 2 heeft de Garmin Venu 2 ook een aantal gezondheidsfuncties. Voor de gezondheidsfreaks onder ons hebben we een kleine opsomming gemaakt van de mogelijkheden:

Hartslagmeter om de pols

Ademhalingssnelheid (24/7)

Fitnessleeftijd

Slaapmonitoring

Gezondheidstracking voor vrouwen

Health snapshot

Stappenteller

Verbrande calorieën

Afgelegde afstand

Aantal minuten intensieve training

TRUEUP™

MOVE IQ™

Garmin venu 2 health snapshot
Health Snapshot

Wat ons vooral is opgevallen tijdens de Garmin Venu 2 test is dat het sporthorloge goed te gebruiken is als smartwatch. De functionaliteiten die je nodig hebt om je gezondheid te monitoren zijn allemaal aanwezig. Daarnaast is het sporthorloge te koppelen met de Garmin Connect app. Met De Garmin Connect app krijg je heel veel informatie te zien over je gezondheid en andere statistieken.

Garmin Venu 2 batterijduur

Tijdens het testen van de Garmin Venu 2 kwamen we erachter dat het sporthorloge wel heel lang meeging. Het was ongekend hoelang de batterij meeging, we hebben meerdere dagen met het sporthorloge gelopen en de duur van de batterij leek wel oneindig te zijn.

Garmin geeft zelf aan verschillende testen te hebben gedaan waarbij de Garmin Venu 2 een batterijduur heeft van 11 dagen en de Garmin Venu 2s een batterijduur van 9 dagen. De Online Golfer Caddies hebben de proef op de som genomen en kunnen dit beamen.

Tijdens deze Garmin Venu 2 test hebben we geen gebruik gemaakt van de batterijbesparingsmodus, want dit was zeker niet nodig.

Garmin Venu 2 golf review

Zoals je hebt gelezen tijdens onze Garmin Venu 2 test zijn we tevreden over het gebruik van de Venu 2 als sporthorlog een healthwatch, maar hoe zit dat met de golf functies? Want jij wil de Garmin Venu 2 gebruiken op de golfbaan, is het niet?

Golffuncties

We beginnen met de golffuncties. De Garmin Venu 2 is niet een specifiek golfhorloge, maar eerder een algemeen sporthorloge en daarmee was onze verwachting ook wat aan de lage kant betreft de golffuncties. De Garmin Venu 2 heeft de volgende golffuncties:

Afstand tot voorkant, midden en achterkant van de green

Afstand tot Layups/doglegs

Slagafstand berekenen

Digitale scorekaart

Statistieken bijhouden

Garmin Autoshot

Hindernissen en doelen op de baan

Pinpointer

Rondetimer/kilometerteller

Afstanden voorkant, midden en achterkant van de green

Met de Venu 2 ben je in staat om om afstanden tot aan doglegs, bepaalde lay-ups en bunkers nauwkeurig te meten. Daarnaast zie je ook de afstand tot de voorkant, midden en achterkant van de green. Zo weet je precies welke club je kan gebruiken.

Garmin S42 afstanden meten

De Garmin Autoshot functie

Garmin S42 Autoshot

De Autoshot functie op de Garmin Venu 2 heeft twee functies. Enerzijds kun je namelijk zeer gemakkelijk je score bijhouden in het sporthorloge.

Anderzijds heb je de mogelijkheid om je slag afstanden te meten met autoshot. Het bijhouden van de afstanden gebeurt automatisch. Er zijn nog mogelijkheden om meer te tracken, maar daar moet je weer spul voor bijkopen..

Pinpointer

Met een simpele drag and drop functie kan jij de pin positioneren op de green. Zo kan je precies zien hoeveel meter het nog is tot de green. Maak je gebruik van de betaalde versie van de Garmin Golf App dan zie je ook de ondulatie op de green. Let wel op, want dit werkt alleen met de betaalde versie.

Garmin S42 Green Weergave

Conclusie golfhorloge

De Garmin Venu 2 komt bij ons goed uit de test. Dit komt mede door de ingebouwde gezondheidsfuncties. Het aantal stappen dat je hebt gelopen, de calorieën die je hebt verbrand, je slaapritme, etc. alles wordt gemeten. De golffuncties zijn wat ons betreft voldoende voor de recreatieve golfer die iedere week zijn ronde loopt.

Echter wil je specifiek een golfhorlog en je ben je niet geinteresseerd in de gezondheidsfuncties dan is de Garmin Venu 2 niet geschikt voor jou.

Ben jij opzoek naar een golfhorloge specifiek voor op de golfbaan dan adviseren wij jou om te kijken naar de Garmin S40, Garmin S42 en/of Garmin S62. Heb je niet het budget, maar wil je wel een golfhorloge? De Garmin S12 is een stuk goedkoper dan de andere garmin golfhorloges.

Garmin Venu 2 aanbieding

De Garmin Venu 2 is regelmatig in de aanbieding. De Square variant kan je al krijgen rond de 270 euro. Wil je de Garmin Venu 2 of Garmin Venu 2s dan ben je iets meer geld kwijt, namelijk tussen de 350 en 500 euro.

Hieronder vind je de laagste prijs voor de Garmin Venu 2. De Garmin Venu 2s vind je op amazon.nl. De Garmin Venu Sq 2 vind je op bol.com.

De Garmin Venu 2 is regelmatig in de aanbieding. Zeker in de periode rond black friday. Hou de pricewatch in de gaten voor de Garmin Venu 2 aanbieding.

Vind de laagste prijs

Garmin Venu 2

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€328,86)
Laatste prijs update: 22 februari 2024 - 03:02

Veelgestelde vragen

Is de venu 2 waterdicht?

De Garmin Venu 2 is waterdicht en daarmee ook uitermate geschikt om mee te nemen naar het zwembad of op vakantie naar de zee.

Wat is het verschil tussen de Garmin Venu en Venu 2?

De voorloper van de Venu 2 is de, je raadt het niet, Garmin Venu. Waar we met de Garmin Venu alles nog met de hand moesten doen, kan je met de Venu 2 gebruik maken van de spraakassistent.

Naast de spraakassistent merken we dat de batterijduur van de Venu 2 zeker dubbel zo lang meegaat als de batterij van de Garmin Venu. Ideaal dus als jij op een golfvakantie bent.

Tot slot hebben alle varianten van de Garmin Venu 2 een Health Snapshot functie. Deze functie geeft jou een inkijk in je algehele cardiovasculaire status.

Welke Garmin is het beste?

Welke garmin het beste is, is afhankelijk waarvoor jij het sporthorloge nodig hebt. De Garmin Venu 2 is een fanastische health smartwatch. Wil je echt horloge voor alleen het golfen? Dan raden we je aan om meer te lezen over de Garmin S42 of de Garmin S62

Hoe werkt de Garmin golf app?

Met de Garmin Golf app kan je als golfer jouw scorekaarten uploaden. Daarmee krijg jij gedetailleerde inzicht in de geslagen slagen en andere statistische gegevens. Naast de slaganalayse kan je het via de Garmin Golf app ook opnemen tegen jou beste vrienden.

De Garmin golf app is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play store.

Ik ben opzoek naar een alternatief voor de Garmin Venu 2

Wanneer je een alternatief zoekt voor de Garmin Venu 2 kom je al snel uit bij de Garmin Fenix 7 op de Garmin Epix. Beide Garmin horloges zijn wel duurder dan de Garmin Venu 2.

Garmin venu 2 sq

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!