Home » Golfhorloge » Garmin S42

Garmin S42 [Review 2022]

Overzicht

Product

Doelgroep

Voor de golf(st)er die zijn spel wilt verbeteren

Partner prijs

Vanaf 250,- Vind de laagste prijs >

Golfhorloge Garmin S42

Uit de serie van Garmin golfhorloges, waaronder verder de Garmin S12 en de Garmin S62 vallen, gaan we het vandaag hebben over de Garmin S42. Zoals je misschien zult begrijpen valt dit model qua specificaties in tussen het S12 model en het S62 model. 

Zoals je van Online Golfer Caddy gewend bent gaan we het in de review eerst hebben over de praktische voordelen van de Garmin S42. Daarna zullen we ingaan op de technische specificaties van het horloge. Tenslotte zullen we het horloge vergelijken met een aantal modellen uit de Garmin series (waaronder de S62).

Ben je al overtuigd van de Garmin S42 en wil je ‘m meteen kopen voor de laagste prijs? We hebben de laagste prijzen hieronder voor je op een rij gezet.

Vind de laagste prijs

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€272,61)
Laatste prijs update: 27 september 2023 - 01:02

Garmin S42 review: de voordelen op een rijtje

Zoals gezegd beginnen we de review eerst met de voordelen voor jou wanneer je voor dit horloge kiest, dat is tenslotte de reden waarom je wel of niet voor dit horloge zal kiezen..

Laad 42.000 banen in

Jouw favoriete golfbaan is altijd in de buurt wanneer je de S42 draagt. Waar je ook gaat spelen, of het nou een PAR-3 baan is, je homecourse of een afgelegen golfbaan tijdens een buitenlandse trip; je kunt ‘m sowieso inladen op de S42

Garmin S42 Laad banen in

Garmin S42 autoshot

Garmin S42 Autoshot

De Autoshot module op de S42 heeft twee functies. Enerzijds kun je namelijk zeer gemakkelijk je score bijhouden in het golfhorloge.

Anderzijds heb je de mogelijkheid om je slag afstanden te meten met autoshot. Het bijhouden van de afstanden gebeurt automatisch. Er zijn nog mogelijkheden om meer te tracken, maar daar moet je weer spul voor bijkopen..

Green weergave

Vooral wanneer je op een baan speelt waar je nog nooit eerder hebt gespeeld is deze functie erg handig.

Met het de green weergave functie kun je namelijk vanaf het begin van de hole al zien hoe het green complex eruit ziet, welke afmetingen deze heeft en de pin handmatig verplaatsen om de afmetingen zo nauwkeurig als mogelijk in te schatten. 

Garmin S42 Green Weergave

Je kunt dus precies zien hoe lang het nog naar het begin van de green, midden van de green en het uiteinde van de green is. Zo weet je precies welke club je moet slaan om binnen deze marges te blijven.

Exacte afstanden meten

Garmin S42 afstanden meten

Met de S42 ben je in staat om om afstanden tot aan doglegs, bepaalde lay-ups en bunkers nauwkeurig te meten. Zo weet je precies welke club je wel of niet kan gebruiken om uit de hindernis te blijven. 

Toegang tot de Garmin Golf App

Op de Garmin Golf app kun je al je scores bijhouden, automatisch je scorekaarten laten oploaden en baanupdates ontvangen. Best wel handig wanneer je een beetje chaotisch bent en eigenlijk je scorekaarten best wel graag zou willen bijhouden. 

Anders dan golf

Uiteraard kun je het horloge ook gebruiken voor andere zaken als golf. Meldingen van je smartphone als WhatsApp berichten en telefoontjes kun je binnen zien komen op het horloge.

Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om het horloge te gebruiken voor andere doeleinden dan golf. Calorieën tellen en afstanden meten zijn bijvoorbeeld ook functies welke je kunt gebruiken tijdens het hardlopen. 

Garmin S42 Meldingen

Alle kleuren zijn verkrijgbaar bij onze partner Jumbo Sport!

Garmin S42 review: technische specificaties

Oké, de voordelen zijn volgens mij wel duidelijk. Laten we verdergaan met de technische specificaties. Wat kun je verwachten van de S42 op dit gebied? We zetten het op een rijtje:

  • Je batterij gaat 10 dagen mee. Wanneer je de GPS-modus aanzet gaat de batterij nog 15 uur mee. Genoeg voor 54 holes op een dag..
  • Garmin stelt dat de nauwkeurigheid in meters 5 is. Voor de tourspeler niet nauwkeurig genoeg. Voor de kelderklasse golfer meer dan voldoende.
  • Sierranden van metaal 
  • Grootte van de behuizing is 43,6 x 43,6 x 11,7 mm
  • Uiteraard is de S42 voorzien van touchscreen
  • De diameter van het scherm is 30,4 mm
  • Schermresolutie 240 x 240 pixels
  • Het horloge weegt 43 gram
  • Scherm is volledig afleesbaar in de zon (transflectief memory-in-pixel)
  • 64MB geheugen

Garmin S42 kopen / aanbiedingen

Overtuigd en wil je de S42 kopen? We hebben het een en ander voor je uitgezocht en de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. De aanbiedingen zijn van de betrouwbare webwinkels Bol.com, Jumbo Sports (golf) en Amazon.

Wit

Garmin s42 wit

Wit

Rosé goud

Garmin s42 Rosé gold

Rosé goud

Zwart

Garmin s42 zwart

Zwart

Bij bol.com loopt er op dit moment een mooie aanbieding als je voor de witte kleur kiest. Verder zijn de prijzen over het algemeen niet heel gek verschillend.

Je zou kunnen kiezen voor Jumbo Golf omdat je daar 60 dagen speel garantie krijgt. Mocht je het horloge toch niets vinden dan kun je er altijd voor kiezen om deze te retourneren.

Garmin S40 vs S42

Zoals je mogelijk al weet is het S42 model van Garmin de opvolger van het S40 model. We hebben de verschillen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet op basis van de voordelen en specificaties van de horloges

VoordeelS40S42
Toegang tot 42.000 banenJaJa
Meet de afstand tot aan de voorkant, midden en achterkant van de greenJaJa
Meet je afstanden tot doglegs en/of lay-upsJaJa
Bereken slagafstand (hoe ver moet ik slaan) door de gehele baanJaJa
Digitale scorekaartJaJa
Aangepaste doelenJaJa
Slagen bijhouden / statistieken bijhoudenJaJa
Garmin AutoshotJaJa
Garmin Courseview updates (updates aanpassingen golfbanen)JaJa
Handmatige positionering (van bijv. vlag)JaJa
Hindernissen op de baan zijn zichtbaar en bekendJaJa
HandicapscoreJaJa
TruSwing beschikbaar JaJa
KilometertellerJaJa
Toegestaan bij wedstrijdenJaJa
Voordeel S40 S42

Uh, maar waar zit dan het verschil tussen beide horloges? Qua functies zijn ze dus eigenlijk precies hetzelfde. Het antwoord hierop is dat het design van de S42 in ieder geval anders is dan die van de S40. Qua design bedoelen we dan voornamelijk de kleur mogelijkheden. 

Mocht je dus zoiets hebben van, ik vind het niet erg om een iets ouder model te hebben, dan kan het wel eens een wijs idee zijn om voor de Garmin S40 te gaan in plaats van de S42 mocht je deze ergens goedkoper kunnen vinden.

Garmin S42 vs S62

En wat nou als we de S42 eens gaan vergelijken met zijn grote broer, de Garmin S62. Is de S62 de overweging waard?

VoordeelS42S62
Toegang tot 42.000 banenJaJa
Meet de afstand tot aan de voorkant, midden en achterkant van de greenJaJa
Meet je afstanden tot doglegs en/of lay-upsJaJa
Bereken slagafstand (hoe ver moet ik slaan) door de gehele baanJaJa
Digitale scorekaartJaJa
Aangepaste doelenJaJa
Slagen bijhouden / statistieken bijhoudenJaJa
Garmin AutoshotJaJa
Garmin Courseview updates (updates aanpassingen golfbanen)JaJa
Handmatige positionering (van bijv. vlag) – PinpointerJaJa
Hindernissen op de baan zijn zichtbaar en bekendJaJa
HandicapscoreJaJa
TruSwing beschikbaar JaJa
KilometertellerJaJa
Toegestaan bij wedstrijdenJaJa
Playslike aanpassing (uphill / downhill ligging)NeeJa
Bestemming aantikken op scherm en afstand weergevenNeeJa
Swingtempo metenNeeJa
TempotrainingNeeJa
Windsnelheid en – richting NeeJa
Virtual CaddieNeeJa
VoordeelS42S62

Qua voordelen zien we dus duidelijk dat de Garmin S62 veel extra voordelen heeft. De vraag is of jij die voordelen ook daadwerkelijk allemaal nodig hebt en hiervoor extra wil betalen. We zien de Garmin S42 als een uitstekend basishorloge en de S62 als het ultieme golfhorloge waar je extra voor betaald. We schreven al een uitgebreide review over de S62.

Conclusie

We kunnen concluderen dat de Garmin S42 een zeer robuust golfhorloge is dat voor velen meer dan voldoende functionaliteiten biedt om de golfbaan rond te komen. 

Het model is overduidelijk aantrekkelijker geprijst dan de Garmin S62 en daarmee voor sommigen mogelijk aantrekkelijker. De vraag is ook hoeveel je aan een golfhorloge uit wil geven. 

Neem je genoegen met kwaliteit, degelijkheid en robuustheid? Dan is de S42 perfect voor jou. Ben je opzoek naar een health watch inclusief golf functies? Bekijk dan is de Garmin Venu 2 of de Garmin Fenix 7.

Garmin s42 Rosé gold

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!