Golfhorloges

Je krijgt van ons altijd een onafhankelijk advies. Dat betekent dat we niet worden beïnvloed door merken of dat we tegen betaling bijvoorbeeld een goede review zullen schrijven over een bepaald model golfhorloge.

Top 3 beste golfhorloges

Veelgestelde vragen over golfhorloges 

Wanneer je een golfhorloge wil kopen dan is het van belang dat je goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden van de verschillende horloges die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt.

Hieronder hebben we de belangrijkste feiten en zaken waar je rekening mee moet houden over golfhorloges daarom voor je op een rijtje gezet.

Welke merken golfhorloges bestaan er?

Er zijn een aantal merken op de markt welke zich bezighouden met het ontwikkelen van golf horloges. Garmin is duidelijk het bekendste merk binnen de golfwereld als het aankomt op horloges. SkyCaddie, Bushnell, Tag Heuer, TecTecTec en ShotScope zijn andere -minder bekende- merken die golfhorloges op de markt brengen.

Waarom zijn prijsverschillen op het gebied van golfhorloges zo groot?

De prijsverschillen hebben niet alleen met het merk golfhorloge te maken maar ook zeker met de functionaliteiten van de horloges. 

Het verschil tussen goedkopere en duurdere golfhorloges is groot als het aankomt op de mogelijkheden van de klokjes.

Zo kun je met een Garmin S12 alleen de afstanden in in getallen zien op je scherm, terwijl haar grote broer (de S62) je de mogelijkheid geeft om de hele hole visueel in beeld weer te geven. 

Koop dus niet zomaar het goedkoopste horloge, het is echt even de moeite waard om goed onderzoek te doen naar welke functionaliteiten je nou eigenlijk op zoek bent.

Hoe lang gaat de batterij van een golfhorloge mee?

Het verschilt heel erg per horloge hoe lang de batterij mee gaat. Daarnaast is de batterijduur erg van invloed of je de GPS-functie aan hebt staan. Deze zorgt namelijk voor intensief gebruik van de batterij. 

Zo gaat het meest populaire golfhorloge, de Garmin S62, zo’n twintig uur mee wanneer je op de baan speelt (in GPS-modus). Voor het broertje van de S62, de S42 is dit alweer 25% minder met slechts 15 uur. Let hier dus goed op.

De nieuwe Garmin Venu 2 gaat weer een stuk langer mee en dat lees je onze uitgebreide review.

Hoe accuraat is een golfhorloge?

Een golfhorloge werkt op basis van GPS. Dat betekent dat afstanden nauwkeurig tot zeer nauwkeurig kunnen worden ingeschat middels het golfhorloge.

Ga uit van een nauwkeurigheid binnen 1 tot 3 meter van wat het golfhorloge aangeeft. 

Is dit niet genoeg voor je? Dan kun je mogelijk beter een golf verrekijker aanschaffen, hiermee kun je exact meten hoe ver het is tot aan je target.

Hoe lang gaat een golfhorloge mee?

Bij een beetje fatsoenlijk gebruik kun je voor heel wat jaren genieten van je golfhorloge, vooral wanneer deze van een goed merk is. Onze eigen golf horloges en van bekenden gaan in ieder geval al jaren mee (deze zijn van Garmin).

Hoe gebruiksvriendelijk zijn golfhorloges?

Het lijkt misschien best wel ingewikkeld zo’n golfhorloge. Niets is minder waar! De golfhorloges zijn ervoor gemaakt om makkelijk te bedienen. Je krijgt er uiteraard ook nog een handleiding bij, dus dat komt zeker goed.

Moet ik mijn golfhorloge koppelen aan mijn telefoon?

Je zult misschien denken dat het nodig is om het golfhorloge te koppelen aan de telefoon, dit is echter niet nodig maar het kan wel! 

In sommige gevallen biedt de applicatie op de telefoon of de computer net wat meer inzicht en overzicht dan het golfhorloge in kwestie, omdat het scherm zo klein is.

Uitgelicht

Vind de laagste prijs:

amazon.nl (€299,95)

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!