Home » Golfhandschoen » Waarom Golfhandschoenen

Waarom golfhandschoenen

Overzicht

Product

Onderwerp

Waarom zou jij golfhandschoenen dragen?

Waarom golfhandschoenen

Je ziet ze overal op de golfbaan, golfhandschoenen. Maar als beginnend golfer vraag je je misschien af waarom je überhaupt een golfhandschoen zou moeten dragen? Je kunt de golfclub toch prima vasthouden met je blote handen?

Sommige golfers zijn het inderdaad met deze stelling eens, maar de meeste golfers dragen toch trouw een golfhandschoen. Waarom je wel of niet een golfhandschoen zou moeten dragen leggen we je daarom op deze pagina uit. Dan kun je voor jezelf beslissen!

Inhoudsopgave

Wat zijn redenen om een golfhandschoen te dragen

De belangrijkste reden waarom je een golfhandschoen kunt dragen is de grip die je extra hebt bij het vasthouden van de golfclub.  

De theorie is dus dat je met een golfhandschoen aan minder zult knijpen. Wanneer je minder knijpt staat er minder spanning op de golfclub waardoor je een vrijere swing kunt maken en waardoor de club ‘’ontspannen’’ door de bal een gaat. Dit zorgt voor een betere uitvoering van de swing.

Zweet en golfhandschoenen

Wanneer je bijvoorbeeld gaat zweten en geen golfhandschoen draagt dan kan de transpiratie zorgen voor verminderde grip omdat de golf grip gaat glijden in je hand door het zweet. Met een goede golfhandschoen zou dit voorkomen kunnen worden.

Regen en golfhandschoenen

Wanneer je wel eens golft of al wat langer golft dan ken je het vast; golfen in de regen. Golfen in de regen betekent gladheid. Wanneer het glad is dan begin je automatisch te knijpen in de golfclubs. Dat is iets wat je wil voorkomen tijdens het golfen. Op dit moment kan een golfhandschoen goed van pas komen. Een regenhandschoen kan op dat moment erg goed dienen om de golf grip op je golfclub te verbeteren.

Waarom nog meer een golfhandschoen?

Als beginnend golfer kan een golfhandschoen nog helpen vanwege een andere reden; namelijk het knijpen in de golfclub. Door de spanning in je handen en de wrijving welke voortkomt uit het swingen van de club wanneer in je in golfclub knijpt leidt tot blaren.

Door een golfhandschoen te dragen tussen de hand en de golfclub in zorg je ervoor dat direct contact wordt vermeden tussen de hand en de golfclub waardoor je de kans op blaren nagenoeg verminderd tot 0.

Ik heb al voldoende blaren gehad door het golfen zonder handschoen dus dit is zeker een goede waarom als het gaat om waarom je een golfhandschoen zou moeten dragen. 

Waarom golfhandschoen

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!