Home » Golfhandschoen » Golfhandschoen schoonmaken

Golfhandschoen schoonmaken

Overzicht

Product

Onderwerp

Hoe maak je jouw golfhandschoen schoon

Golfhandschoen schoonmaken

Een golfhandschoen, super fijn om mee te spelen. Maar wanneer je de handschoen niet goed onderhoud kan deze snel slijten en wanneer je de handschoen niet schoonmaakt kan deze nogal gaan stinken.

Daarom vertellen we je in dit artikel hoe jij het best jouw golfhandschoen kan onderhouden. Er zijn twee methoden die we beschrijven:

  • De simpele methode om je golfhandschoen schoon te maken
  • De uitgebreide methode om je golfhandschoen schoon te maken

Wat we tijdens het schoonmaken van een golfhandschoen willen bereiken is het verwijderen van zout. Dit willen we bereiken omdat zout je golfhandschoen aantast over tijd. Daarom is je gezicht afvegen met je handschoen ook geen goed idee wanneer het warm is in de zomer.

De simpele methode om je golfhandschoen schoon te maken

Laten we beginnen met de simpele methode om je golfhandschoen schoon te maken. Laat wat water op kamertemperatuur over de handschoen stromen. Warm water is niet nodig, koud wat vervult zijn functie prima.

Is de handschoen goed nat? Ga dan voorzichtig met je handen en/of een doekje over de handschoen heen totdat deze droog is. Het schoonmaak gedeelte van je golfhandschoen kun je zo vaak herhalen als je wil. Het is je wel aangeraden om niet te hard te boenen gezien het feit dat de handschoentjes van kwetsbaar zijn.

Nadat je klaar bent met schoonmaken kun je ervoor kiezen om de golfhandschoen even aan te houden zodat deze sneller droogt. Je kunt er ook voor kiezen om de golfhandschoen even in de wind te hangen of deze aan de waslijn op te hangen. Hoe sneller deze droog is, hoe beter. Echter is het dan weer niet handig om met een föhn of iets dergelijks te gaan werken om zo beschadiging te voorkomen.

De uitgebreide methode om je golfhandschoen schoon te maken

Voor de uitgebreidere methode heb je naast water ook een beetje zeep nodig. Deze methode kost, zoals je zult verwachten, ook iets meer tijd dan de simpele methode. 

Begin rustig met het afspoelen van de handschoen om zo de viezigheid en het zweet van de handschoen te verwijderen. 

Dompel de golfhandschoen nu om in een emmer met afwasmiddel. Je hoeft nu niet meer zo hard te schrobben. Gewoon even de zeep op de handschoen in laten werken en heel voorzichtig over de handschoen heen bewegen. 

Spoel de handschoen nu wederom af in koud water om zo het zeep volledig uit de handschoen te spoelen.

Laat het handschoentje een uurtje drogen en trek deze daarna even aan zodat de originele vorm niet verloren gaat tijdens het drogen.

Golfhandschoen schoonmaken inesis

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!

Boyd Online Golfer Caddy

Wij zijn Boyd en Wouter van Online Golfer Caddy. Twee fanatieke golfers die graag een ronde lopen op de golfbaan. In onze vrije tijd werken we aan Online Golfer Caddy en schrijven we reviews, golf informatie, koopgidsen en andere informatie omtrent de golf sport. In sommige gevallen verdienen wij een commissie wanneer jij een product koopt via onze website. De kosten worden voor jou niet hoger, maar dit zorgt er wel voor dat we o.a. de hostingkosten kunnen betalen. Je leest er mee over in onze affiliatie disclaimer »

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!