Golfhandschoenen

Je ziet ze overal; golfers met van die – meestal – witte handschoentjes. Dat die handschoentjes je heel erg kunnen helpen bij je golfspel dat weet je vast al. Maar draag je eigenlijk wel de goede maat? Speel je eigenlijk wel met het merk golfhandschoen dat het best bij je past? Draag je tijdens het huidige seizoen eigenlijk wel de juiste handschoen? Dat soort vragen beantwoorden we voor je bij Online Golfer Caddy.

Op deze manier draag je de golfhandschoen die op een bepaald moment in het golfseizoen het best bij jou past. Als je weet om welke handschoen het gaat dan zorgen wij ervoor dat jij de beste prijs weet van deze handschoen zodat je de handschoen zo goedkoop mogelijk kunt kopen. Wat wil je nog meer?

De geschiedenis van de golfhandschoen

De eerste golfhandschoen is alweer een tijdje oud. Ouder jouw en mijn leeftijd bij elkaar opgeteld. Wedden? 

Het eerste patent op de golfhandschoen dateert namelijk alweer uit 1885, door de Rawlings company. Destijds waren de golfclubs nog van hout en de grips nog van leer. Gladde grips waren eerder regel dan noodzaak. 

Omdat golfen destijds ook al populair en zeer verslavend was waren er veel golfers met kapotte handen door het vele golfen. Het werd tijd voor een oplossing; de golfhandschoen. 

Maar pas in de jaren 40, toen de handschoenen populair werden onder de grote golfers der aarde (denk aan onder andere Sam Snead), werden ze populair onder de gemiddelde golfer.

Aan welke hand draag je een golfhandschoen wanneer je gaat golfen?

Er bestaan de meest gekke combinaties van links- en rechtshandige golfers en aan welke hand ze hun golfhandschoen dragen. Echter, er zijn twee gebruikelijke combinaties:
– Een linkshandige golfer draagt zijn handschoen aan zijn of haar rechterhand tijdens het golfen
– Een rechtshandige golfer draagt zijn handschoen aan zijn of haar linkerhand tijdens het golfen

Kan je golfhandschoenen wassen?

Het is niet per se verstandig om leren golfhandschoenen te wassen wanneer je wil dat ze lang meegaan. De meeste golfhandschoenen zijn namelijk erg aan slijtage onderhevig. Met andere woorden; als je ze dan constant wast dan worden ze daar niet beter van. 

Een alternatief kan zijn om de handschoenen met de hand te wassen. Daar zijn (leren) golfhandschoenen dan bij uitstek wél weer geschikt voor.

Hoe strak moet een golfhandschoen zitten?

Wanneer een golfhandschoen strak zit, dan heeft iedereen hier een ander beeld bij. De een vindt strak onwijs strak terwijl de ander een redelijk loszittende handschoen al strak vindt.

Een golfhandschoen dient goed aangesloten te zitten. Wat is nou precies aangesloten? Een belangrijk punt bij aangesloten is dat de golfhandschoen tijdens de golfswing niet beweegt. Hier tegenover staat dat de golfhandschoen je hand niet af zou moeten knellen. Het is dus zoeken naar de balans tussen iets dat goed aangesloten zit en dat echt richting afknellen gaat. Wanneer je een golfhandschoen wil kopen dan heb je hier vaak een tabel bij en kun je je hand opmeten om de juiste maat te selecteren.

Wat is cabretta leer?

Cabretta leer is een leersoort die veelal wordt gebruikt voor de productie van golfhandschoenen. 

Cabretta leer is een soort leer dat afstamt van schapen met stijl groeiend haar. Het is een erg zachte leersoort. Deze schapen lopen onder andere in China, India en Zuid-Amerika.

Waarom een handschoen bij golf?

Golfhandschoenen worden gedragen om ervoor te zorgen dat je meer grip hebt op de golfclub. Daarnaast kan een golfhandschoen je helpen ontspannen op het moment dat je snel knijpt in de club omdat je het gevoel hebt dat de club uit je handen glijdt.

Wat is de beste golfhandschoen?

Het is lastig om zo 1, 2, 3 te benoemen welke golfhandschoen nou de beste is. Tuurlijk, er zijn bepaalde golfhandschoenen welke vaker worden verkocht dan andere alleen het hangt er nogal vanaf.

Zo zijn onder andere de gebruikte materialen erg belangrijk, de ene golfer golft liever met een leren handschoen terwijl de andere golfer liever golf met synthetisch materiaal. 

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk welke handschoen je op welk moment draagt. De ene golfhandschoen is namelijk ontworpen om mee te golfen in de regen, terwijl de andere golfhandschoen bedoeld is om tijdens een warme zomerdag mee te spelen. Misschien snap je nu beter dat we zeggen, het hangt er nogal vanaf.

Hoe lang gaat een golfhandschoen mee?

Net zoals bij de vorige vraag; ook hier hangt het ervan af. Wel durven wij uit ervaring te zeggen dat een golfhandschoen, zo na 10-20 rondjes golfen (18 holes) wel de meeste grip begint te verliezen. Je kunt daarna zeker nog wel een tijdje doorspelen met de handschoen alleen vanaf dat moment ga je zeker kwaliteitsverschil merken. 

Sommige spelers spelen er gewoon mee door tot de gaten erin vallen. De meeste tour pro’s (dus echt de goede spelers) vervangen toch wel iedere wedstrijddag of om de wedstrijd hun golfhandschoen. Het is dus zeker het wisselen waard, alleen het wordt dan wel een dure hobby.

Uitgelicht

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!