Home » Golfers » Wil Besseling » Vermogen Wil Besseling

Vermogen Wil Besseling

Overzicht

Onderwerp

Vermogen van Wil Besseling.

Van wie?

Wil Besseling, Nederlandse golfer

Vermogen Wil Besseling

Je bent vast al bekend met de Nederlandse golfer genaamd Wil Besseling. De speler, die inmiddels alweer een aantal jaren actief is op de DP World Tour (voorheen Europese Tour) heeft inmiddels al een aantal euro bij elkaar gegolfd. En dat is volgens mij nou net waar jij benieuwd naar bent; het vermogen van de golfer Wil Besseling.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over het vermogen van de Nederlandse golfer. We gaan het onder andere hebben over het prijzengeld dat de Nederlandse golfer bij elkaar heeft gespeeld en daarnaast de diverse sponsoren die de golfer aan zich heeft weten te verbinden.

Inhoudsopgave

Leestijd: 5 min

Laatste bewerking: 21-11-2022

Prijzengeld Wil Besseling

Dat het een tijdje heeft geduurd voordat Wil zijn draai heeft gevonden op de DP World Tour wist je misschien al. Om deze reden heeft het ook een tijd geduurd voordat wil ook daadwerkelijk wat centen wist binnen te slepen via de golf inkomstenstroom. Sterker nog, er zijn misschien zelfs jaren geweest op de Challenge Tour dat er geld bij moest. Wil heeft namelijk een langere tijd op een houtje moeten bijten als we het over prijzengeld hebben. 

Laten we het eens op een rijtje zetten hoe het met het prijzengeld en dus het vermogen dat Wil heeft vergaard in gespeelde golfwedstrijden.

Voor Wil begon het allemaal in 2004 met zijn debuut op de KLM Open waar hij niets verdiende (hij mistte de cut) en dus niets kon bijschrijven aan zijn vermogen. Voor 2006, waarin hij zijn volgende professionele toernooi speelde, gold hetzelfde. Cut gemist en dus geen prijzengeld. 

In 2007 kon Wil zijn eerste prijzengeld bijschrijven. Een totaal van 1894 euro wist de golfer aan zijn vermogen bij te schrijven door twee top-30 plaatsen op de Challenge Tour. 

In 2008 ging het alweer stukken beter. 82.000 euro prijzengeld was het bedrag dat ervoor zorgde dat Besseling de overstap kon maken naar de Europese Tour vanaf de Challenge Tour. Dit bedrag moet de golfer goed gedaan hebben.

2009 was het jaar dat de Nederlandse topgolfer 84.000 euro mocht verdienen. de 3e plaats op het Madeira Islands Open in Portugal (het eiland waar Cristiano Ronaldo vandaan komt) leverde Wil een kleine 40.000 euro op. Niet mis.

In 2010 en 2011 waren het twee wat mindere jaren qua aanvullen van het vermogen voor Besseling. Respectievelijk verdiende de golfer 16.000 en 11.000 euro in deze jaren op de Europese Tour.

In 2012 ging het stukken beter. Met ruim 70.000 euro was het een mooi jaar voor Besseling ten opzichte van 2010 en 2011. De Finnish Challenge, waar hij tweede werd, leverde Wil bijna 20.000 euro op.

In 2013 en 2014 samen verdiende Besseling 64.000 euro op de Challenge Tour. In 2013 was duidelijk het betere jaar, hij verdiende toen namelijk 52.000 euro. In 2015 was het weer op een houtje bijten met 12.000 euro aan prijzengeld. 

In 2016, 2017 en 2018 was het voor de Nederlandse golfer toewerken naar een aantal jaren van oogsten, zo bleek achteraf. Met bedragen van 45.000 euro, 39.000 euro en 48.000 euro verdiende Wil in deze jaren 132.000 euro.

Het laatste jaar op de Challenge Tour bracht Wil geen ongeluk. Met zijn 7e plaats op het KLM Open (52.000 euro prijzengeld) wist de Nederlandse golfer 150.000 euro te verdienen in 2019 en het een en ander toe te voegen aan zijn vermogen.

2020 was qua prijzengeld een nog beter jaar. Naast de sportieve prestatie van het eerste jaar weer terug te zijn op het hoogste Europese niveau verdiende Besseling 300.000 euro tijdens dit golfseizoen.

2021 was ook een meer dan prima jaar qua prijzengeld. Een slordige boterham van 280.000 euro verdienen, wat Wil in dit jaar deed, met golfen is natuurlijk niet mis. 

British Masters Wil Besseling

In totaal verdiende Besseling 1,25 miljoen euro met het golfen tot en met het jaar 2021. Dat daar nog maar vele miljoenen bij mogen komen hopen wij! 

Uiteraard, naast de sportieve prestaties. Dat er ook wat van dit geld verdampt is aan kosten zoals overnachting, trainers en andere zaken moge duidelijk zijn. Je hebt nu in ieder geval een klein idee van het vermogen van Wil.

Sponsoring

Naast het prijzengeld heeft Besseling ook de nodige sponsoren om zich heen verzameld. Hij zal naast het prijzengeld ook het een en ander van deze inkomsten aan zijn vermogen toe kunnen rekenen.

Wil besseling Green Egg

Big Green Egg, Peak Performance en Fasten behoren onder andere tot de sponsoren. Hoeveel vergoeding Besseling ontvangt van sponsoren is ons uiteraard onbekend. Wij vinden het echter niet gek om te denken dat sponsoring zijn vermogen wel enigszins spekt of in ieder geval zorg draagt voor zijn kosten op de tour.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!