Home » Golfers » Tiger Woods » Tiger Woods vermogen

Tiger Woods vermogen

Overzicht

Onderwerp

Het vermogen en prijzengeld van Tiger Woods.

Van wie?

Tiger Woods, Amerikaanse golfer.

Tiger Woods vermogen

Dat Tiger Woods bekend staat als misschien wel de beste golfer aller tijden is voor velen geen geheim. Comeback na comeback maakt Tiger het iedere keer weer waar, Woods is een geboren kampioen. 

Naast zijn sportieve successen zijn de financiële successen van Tiger ook niet mis. In dit artikel gaan we het daarom hebben over het vermogen dat Tiger Woods zou bezitten.

Het vermogen van Tiger Woods Deel 1: Prijzengeld

De carrière van de jonge Tiger begon voortvarend en zijn eerste overwinning bleef niet lang uit nadat Woods van amateur switchte naar het professionele golf. Woods maakte zijn debuut op 20-jarige leeftijd in 1996 en in tegen het einde van 1997 had ‘’the Goat’’ inmiddels al 3 PGA-overwinningen op zijn naam staan. De laatste overwinning van Tiger was een legendarische, namelijk de overwinning tijdens the Masters in 2019. 

Tussen 1996 en 2019 wist Tiger in totaal 82 keer te winnen op de PGA-tour, een overweldigend aantal. In deze ongeveer 23 jaar was het totale prijzengeld dat Tiger bij elkaar sloeg zo’n 120,8 miljoen dollar. Dat is zeker niet niks.

Met deze 120,8 miljoen dollar aan golf vermogen heeft Tiger. De 120,8 miljoen dollar die Tiger bij elkaar heeft geslagen staat hij 25 miljoen dollar voor op de speler die na Tiger het meest heeft verdiend met het spel dat golf heet.

Of Tiger op de golfbaan stond voor de centen is maar de vraag, want de man is een fenomeen en een geboren winnaar. Niets voor niets wist Tiger keer op keer terug te komen als het tegen zat in zijn leven. Op deze momenten had Tiger allang voldoende geld bij elkaar gegolfd.

De voormalige caddie van Tiger Woods gaf onlangs in een podcast zelfs aan dat Tiger nooit keek wat hij gewonnen had nadat er weer een toernooi gespeeld was, aldus Steve Williams.

‘’Een van de dingen die ik het meest waardeerde aan Tiger is – en ik waardeer veel aan Tiger – is dat op het moment dat er een toernooi gespeeld is men verzameld in de tent waar de scores worden ingeleverd en ondertekend. Daar hangt altijd een lijst met het prijzengeld dat er te winnen valt voor de golfers van het toernooi. Tiger heeft daar nooit naar gekeken, Tiger speelde om prijzen te winnen en om records te vestigen, niet om het geld.’’

Het vermogen van Tiger Woods Deel 2: Sponsoring

Naast de centjes die Tiger bij elkaar heeft gegolfd komt er een groot aantal inkomsten binnen vanuit de sponsorcontracten die meneer Woods heeft mogen ondertekenen in zijn carrière. Zoals je misschien weet wordt Tiger al zo’n beetje zijn hele leven lang gesponsord door Nike. En Nike is niet bang om er een paar euro sponsorgeld tegenaan te smijten.

De sponsoren, waarmee Tiger zijn vermogen bij elkaar heeft weten te harken, bestaan onder andere uit Nike, Gatorade, American Express, Asahi, General Mills, Golfs Digest, Rolex, Gillette, Accenture en Tag Heuer. Zoals je leest zijn dit niet de minste namen. 

Het vermogen van Tiger wordt dan ook flink gespekt door inkomsten vanuit de sponsoring. In totaal wist Tiger 1,6 miljard dollar te verdienen met sponsorgelden. Ja, je leest het goed; 1,6 miljard. 

Alleen al een deal met Gatorade leverde Tiger Woods zo’n 100 miljoen dollar op, bijna evenveel geld als dat Tiger in totaal bij elkaar heeft gegolfd. Gatorade ontwikkelde een drankje genaamd ‘’Gatorade Tiger’’. 

Reclamewerk voor Gillette leverde meneer Woods 20 miljoen dollar op, samen met atleten Roger Federer en Thierry Henry. En nee, dan hebben we het niet over het totaalbedrag maar over het bedrag dat er jaarlijks door Gillette werd toegevoegd aan het vermogen van Tiger. 

Saillant feitje is dat meneer Eldrick (Tiger) Woods, zoals zijn officiële naam luidt, voor het bezoeken van een golfbaan op uitnodiging zo’n 1,5 miljoen dollar in rekening brengt. En wij maar betalen voor die greenfees. Waar ging het mis?

Het vermogen van Tiger Woods deel 3: ondernemerschap

Ook na het golfen wil Tiger winnen. Dat laat Woods onder meer zien door zijn onderneming TGR waarin hij anderen helpt en ondernemingen bouwt volgens zijn unieke visie. Of het nu gaat om design van golfbanen of het hebben van een eigen restaurant, niets is Tiger te gek. 

Onder het TGR concept vallen de volgende ondernemingen:

TGR Foundation

Op de TGR Foundation probeert Tiger Woods anderen te helpen met het nastreven van hun dromen door ze financieel een duwtje in de rug te geven. Het gaat onder meer om virtuele lessen en scholarships die Tiger verzorgd.

TGR Design

Tiger Woods designed golfbanen. Zijn eerste eigen golfbaan werd geopend (Payne’s Valley). Wanneer je een golfbaan door Tiger wil laten ontwerpen dan kost dit ook een aantal miljoen dollar. 

The Woods

Hier zal Tiger niet rijk mee worden en zijn vermogen mee spekken maar hij heeft zijn eigen sportsbar waar je kunt genieten van een hapje en een drankje om zo een prettige middag of avond te beleven. Bij Online Golfer Caddy vonden we dit een leuke en originele naam die Tiger heeft gekozen. 

Hoeveel Tiger precies met deze bedrijven opstrijkt is nog onduidelijk. Echter lijkt het er wel op dat deze ondernemingen vanuit de filantropie zijn opgestart en niet om zijn vermogen mee te spekken.

Conclusie

We hebben in dit artikel gelezen dat Tiger Woods voldoende centen heeft verdiend tijdens zijn golfcarriere. Echter is niet al dat geld op zijn bankrekening blijven staan. Zo heeft meneer Woods wat problemen in zijn leven gehad, waar we het tijdens dit artikel niet over gaan hebben, die hem geld hebben gekost. 

Als we de sponsorinkomsten en het golf prijzengeld dat Woods heeft verdiend bij elkaar optellen dan zou zijn vermogen, wanneer hij niets heeft uitgegeven, uitkomen op 1,72 miljard. Echter heeft meneer Woods ook geleefd. Daardoor komt zijn geschatte vermogen nu uit op zo’n 730 miljoen euro (800 miljoen dollar). 

Al met al helemaal geen verkeerd vermogen om de rest van je leven op te moeten teren. Zelfs met een negatieve rente op de bank zou dat nog goed moeten komen voor Mr. Woods, aka the Goat (Greatest of all times).

Andere Golfers

Charlie Axel Woods

Tiger Woods is niet de enige woods die furore maakt binnen de golfwereld. Zijn zoon Charlie Axel Woods slaat ook een aardig balletje. De kinderen van Tiger hebben de ‘golf genen’ gekregen van hun vader.

Maak kans op een Jumbo Golf cadeaukaart

Meld je aan om je exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste reviews & koopgidsen!